Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Ρομπότ - σύντροφος ηλικιωμένων


Σε περίπου δύο μήνες, μέσα στον Απρίλιο, αναμένονται στη Θεσσαλονίκη τα πρώτα ρομπότ που θα τεθούν στην υπηρεσία των μοναχικών ηλικιωμένων.
Σύμφωνα με τον Περικλή Μήτκα, καθηγητή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, η εποχή του οικιακού ρομπότ, το οποίο θα συντροφεύει τους ηλικιωμένους που ζουν μόνοι τους, δεν είναι μακριά.

Ξεπέρασε τα 76 εκατομμύρια ο πληθυσμός της Τουρκίας

Έκθεση της Στατιστικής Υπηρεσίας της Τουρκίας (TurkStat) εκτιμά ότι ο πληθυσμός της Τουρκίας το 2013 ανέρχεται πλέον σε 76.667.864 άτομα, 1.040.480 άτομα περισσότερα από το 2012.Η Κωνσταντινούπολη παραμένει η μεγαλύτερη πόλη της χώρας με πληθυσμό 14.160.467 άτομα, ενώ ο πληθυσμός της 'Αγκυρας υπολογίζεται σε 4.064.074 άτομα.

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ Ο κίνδυνος κρύβεται στις λεπτομέρειες

Οδηγίες σε μικρούς και μεγάλους για τους κινδύνους που ενέχουν τα αξεσουάρ της Αποκριάς, από τις στολές μέχρι και τα σπρέι, δίνει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), προκειμένου να μη μετατραπεί η χαρά σε τραγωδία.

Επιμέλεια: Κώστας Σιαμέλης

ΣΚΟΠΙΑΝΟ Αδειάζει την Ελλάδα το ευρωκοινοβούλιο

Ράπισμα για την Ελλάδα είναι το ψήφισμα που υιοθέτησε το ευρωκοινοβούλιο αναφορικά με την ενταξιακή διαδικασία της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ την ίδια ώρα πολλοί προσπαθούν να υποβιβάσουν το θέμα της ονομασίας της γείτονος από διεθνές σε διμερές ζήτημα.

Νεκρός 26χρονος υπαστυνόμος στη Θήβα-Ενδείξεις αυτοκτονίας

Έχει βληθεί στην κοιλιά με σφαίρα από το υπηρεσιακό του περίστροφο

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια του θανάτου νεαρού υπαστυνόμου της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός, με μια σφαίρα στην κοιλιακή χώρα προχτές στο σπίτι του, στη Θήβα.
Ο υπαστυνόμος, ηλικίας 26 ετών, όπως διαπιστώθηκε, έχει βληθεί με το υπηρεσιακό του πιστόλι, το οποίο βρέθηκε δίπλα του, καθώς και ένας κάλυκας από τον πυροβολισμό.

Αλβανία: Τουλάχιστον έξι νεκροί από πτώση μίνι μπας σε γκρεμό

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι επτά τραυματίστηκαν, όταν μίνι μπας στο οποίο επέβαιναν 13 επιβάτες έπεσε σε γκρεμό στη βόρεια Αλβανία.

Το δυστύχημα συνέβη στην εθνική οδό που συνδέει την Αλβανία με το Κόσοβο σε ορεινή περιοχή, λίγα χιλιόμετρα από την πόλη του Κούκες.

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στις γαλλικές Άλπεις


Περισσότερα πατήστε εδώ
http://sidirodromikanea.blogspot.gr/2014/02/blog-post_9258.html

Το απόλυτο καταφύγιο επιβίωσης..

απόλυτο-καταφύγιο-26Εάν φοβάστε τα μελλούμενα, ή την καταστροφική μανία της φύσης, τότε ίσως ήδη έχετε αρχίσει να σχεδιάζετε πλάνα αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών για να προστατεύσετε εσάς και τα μέλη της οικογένειας σας. Το υπόγειο καταφύγιο που θα δείτε δεν είναι φθηνό (σ.σ pentapostagma.gr– κοστίζει περίπου 36.000 δολάρια), αλλά είναι το απόλυτο μέσο προστασίας..

Ο Στίβεν Χόκινγκ “ασπρίζει” τις μαύρες τρύπες

Τη θεωρία των μαύρων τρυπών αμφισβητεί ο διεθνούς εμβέλειας παραπληγικός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ.

Παρότι θεωρείται εκ των πατέρων της θεωρίας των μαύρων οπών, ο Χόκινγκ προέβη σε μια προδημοσίευση στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Kέμπριτζ, με την οποία αμφισβητεί την ίδια του την εργασία.

Στις 18 και στις 25 Μαΐου οι αυτοδιοικητικές εκλογές

Τροπολογία που καθορίζει την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης κατέθεσε στην Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Αργεντινή: 18 νεκροί σε μετωπική σύγκρουση νταλίκας-λεωφορείου

Η ΝΤΑΛΙΚΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΡΕΥΜΑ
Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή όταν μια νταλίκα με βραζιλιάνικες πινακίδες κυκλοφορίας μπήκε στο αντίθετο ρεύμα ενός αυτοκινητόδρομου στην Αργεντινή και συγκρούστηκε μετωπικά με ένα λεωφορείο που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση.

Σότσι: Εντυπωσιακή η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Η σημαιοφόρος της Ελληνικής ομάδας ήταν η πρώτη αθλήτρια που μπήκε στο Στάδιο

Φαντασμαγορική ήταν η τελετή έναρξης των 22ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι της Ρωσίας, που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο «Fisht». 

Η πρωταθλήτρια του σκι αντοχής Παναγιώτα Τσακίρη, σημαιοφόρος της Ελληνικής ομάδας ήταν η πρώτη αθλήτρια που μπήκε στο Στάδιο, για να ακολουθήσουν ακόμη 87 χώρες με τελευταία τη Ρωσία.