Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Αντιμέτωπη με «επιδημία» καρκίνου στο άμεσο μέλλον η ανθρωπότητα


Η υφήλιος θα είναι αντιμέτωπη στο άμεσο μέλλον με μία «επιδημία» καρκίνου, και σύμφωνα με τους επιστήμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη το ενδεχόμενο επιβολής προληπτικών μέτρων όπως οι περιορισμοί στην χρήση προϊόντων αλκοόλ και καπνού.

ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΦΛΕΓΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ « ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ».

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Τέσσερεις φορές ισχυρίζονται οι Τούρκοι ότι ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη παρενόχλησαν στις 4/2 με επικίνδυνο τρόπο τα τουρκικά F16 που εκτελούσαν «ερευνητικές» πτήσεις σε «διεθνή» εναέριο χώρο, σύμφωνα πάντα με τις τουρκικές απόψεις.

Ενισχύουν τα μπλόκα οι αγρότες

Ενισχύονται τα μπλόκα που έστησαν από προχθές οι αγρότες σε κομβικά σημεία.


Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Τα μεγαλύτερα είναι πριν τον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα, με περίπου 700 τρακτέρ, και πριν τον κόμβο της Κουλούρας στην Ημαθία, με 200 τρακτέρ. Οι αγρότες διαμαρτύρονται κυρίως για το νέο καθεστώς φορολόγησής τους, που προβλέπει την τήρηση βιβλίων εσόδων - εξόδων. Το ερχόμενο Σάββατο το μεσημέρι θα γίνει πανελλαδική σύσκεψη στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας με αντικείμενο το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Η φωτογραφία που σοκάρει: Κόπηκε στα δύο φορτηγό πλοίο!


Ένα ισπανικό φορτηγό πλοίο, το οποίο είχε υποστεί βλάβη αμέσως μετά τον απόπλου του, προσέκρουσε σε έναν κυματοθραύστη στην περιοχή του Ανγκλέ, στη νοτιοδυτική Γαλλία, με αποτέλεσμα να κοπεί στα δύο και να τραυματιστεί ένας από τους ναυτικούς που επέβαιναν σε αυτό, ενώ παρατηρείται και διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα.

Κεφαλονιά. Με εντολή Σαμαρά αναστέλλεται η καταβολή του χαρατσιού για ένα χρόνο

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κύριος Ευάγγελος Μεϊμαράκης επισκέφθηκε σήμερα την Κεφαλονιά προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράσταση όλου του Ελληνικού Κοινοβουλίου στους δοκιμαζόμενους πολίτες της, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά κατά την άφιξή του στο νησί αποβιβαζόμενος από αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Bloomberg: Στα 50 χρόνια η αποπληρωμή των δανείων από την Ελλάδα Και μείωση του επιτοκίου κατά 0,5 μονάδες

Το σχέδιο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, αλλά και της κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού για τα επόμενα χρόνια περιέγραψαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο Bloomberg.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι Ευρωπαίοι σχεδιάζουν την επέκταση της ωρίμανσης των δανείων διάσωσης στα 50 χρόνια και τη μείωση του επιτοκίου κατά 50 μονάδες βάσης.

Οι προοπτικές της ανάπτυξης

του Διονύση Χιόνη
Καθηγητή Οικονομικών

«Δεν είναι ακόμα σίγουρο αν το 2014 θα είναι το πρώτο έτος ανάπτυξης, μετά από ένα κύκλο εξαετούς ύφεσης. Σύμφωνα με τις πρόσφατες προβλέψεις, στην καλύτερη περίπτωση μπορούμε να περιμένουμε μία μηδενική μεταβολή του ΑΕΠ. Αυτό, όμως, που παραμένει βέβαιο είναι ότι συνεχίζει η ατζέντα της οικονομικής πολιτικής να είναι μονοθεματική και να αναφέρεται αποκλειστικά στη δημοσιονομική σταθεροποίηση.

"Έφυγε" η Τζένη Βάνου

Πριν από λίγο το νοσοκομείο Μεταξά, όπου νοσηλευόταν η Τζένη Βάνου, επιβεβαίωσε την δυσάρεστη πληροφορία για την απώλεια της δημοφιλούς τραγουδίστριας.

Βρετανία: Χιλιάδες σπίτια χωρίς ηλεκτρικό λόγω της κακοκαιρίας

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ή δυνατότητα μετακίνησης στη νοτιοδυτική Αγγλία και τη νότια Ουαλία λόγω ισχυρής καταιγίδας η οποία έχει οδηγήσει σε πλημμυρικά φαινόμενα.
Μηχανικοί εργάζονται για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, ωστόσο περισσότερα από 7.000 οικίες παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση.
Στο Ντόλις του Ντέβον, μέρος του φράγματος το οποίο συγκρατούσε τα θαλάσσια ύδατα υποχώρησε.

Η αυτοκαταστροφή πιο καταστροφική από τον Εγκέλαδο


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Υπάρχει τίποτε πιο καταστροφικό από την καταστροφική μανία του Εγκέλαδου;
Υπάρχει τίποτε πιο καταστροφικό από την ίδια την καταστροφή;
Αν πρόκειται για την πατρίδα μας – και στην προκειμένη περίπτωση για ένα από τα πιο όμορφα νησιά του πλανήτη, την Κεφαλονιά – ναι.

Διότι πιο καταστροφική από την καταστροφή, είναι η αυτοκαταστροφή.

Πόσο φορολογούνται μισθοί - συντάξεις

Καθώς οι φορολογικοί νόμοι αλλάζουν κυριολεκτικά κάθε χρόνο, το ΙΚΑ, με εγκύκλιό του ενημερώνει και φέτος, τους ασφαλισμένους του για το εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις που φορολογείται, ποια έσοδα απαλλάσσονται, τι ισχύει για το επίδομα ανεργίας και το ΕΚΑΣ αλλά και πόσος φόρος παρακρατείται για μισθωτούς και συνταξιούχους. 

Πώς θα γίνουν οι περικοπές σε εφάπαξ-επικουρικές

της Ρούλας Σαλούρου

Σε διαπραγμάτευση με την τρόικα των δανειστών τίθενται και μια σειρά «προεξοφλημένων» αλλαγών στην κοινωνική ασφάλιση. Δεν είναι άλλες από τις περικοπές στα εφάπαξ και τις επικουρικές συντάξεις. Μάλιστα, οι προσπάθειες του υπουργείου Εργασίας αλλά και του υπουργείου Οικονομικών τίθενται πλέον υπό το πρίσμα των επικείμενων δικαστικών αποφάσεων από το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Πέρασε η μείωση εως 45% στις επικουρικές


Με την καταβολή των συντάξεων του Φεβρουαρίου εγκαινιάστηκαν οι μειώσεις από 30% εως 45% σε επικουρικές και εφάπαξ.

Η πληρωμή των συντάξεων του Φεβρουαρίου σήμανε και την εφαρμογή των μεγάλων περικοπών σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ.

Ημαθία: Η περιπέτεια του ζευγαριού ξεκίνησε όταν κέρδισε 171.000€ από δίκη - Συνελήφθη ο δικηγόρος τους!

Όταν το ζευγάρι άκουγε την απόφαση του δικαστηρίου, σίγουρα δεν μπορούσε να φανταστεί πως η υπόθεσή τους θα έπαιρνε απρόβλεπτη τροπή...

Ένας 49χρονος δικηγόρος από την Κοζάνη συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από την καταγγελία ζευγαριού ότι τους παρακρατούσε παράνομα επιδικασμένο ποσό ύψους άνω των 170.000 ευρώ.

ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ. Φορολογούμενοι εμφανίζονται στο Taxis ως οφειλέτες ενώ έχουν πληρώσει

Κομφούζιο επικρατεί τις τελευταίες ημέρες με τις πληρωμές καθώς εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι, οι οποίοι ενώ έχουν πληρώσει κανονικά εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών τα ποσά των φόρων που χρωστούσαν εμφανίζονται στο Taxis και στο Taxisnet να μην τους έχουν εξοφλήσει.

Αλλάζουν όλα στη φορολογία των αυτοκινήτων - Έρχεται μείωση σε τεκμήρια, φόρο πολυτελείας και τέλη κυκλοφορίας


Μεγάλη μείωση στο φόρο πολυτελείας και τα τεκμήρια φέρνει το υπουργείο Οικονομικών
Θα μειωθούν τα τέλη, αλλά όχι για όλους τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων
Δείτε τις αλλαγές που έρχονται στη φορολόγηση των αυτοκινήτωνΕίναι δεδομένο ότι η υπερφορολόγηση στο τέλος επιφέρει μείωση των εσόδων. Έτσι και στη χώρα μας σε ό,τι έχει να κάνει με τα αυτοκίνητα έφερε εκτός από μεγάλη κάμψη στην αγορά και χιλιάδες “ακινησίες”.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Κάνσας


Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε το Κάνσας των ΗΠΑ, εξαιτίας μιας ασυνήθιστα ισχυρής χιονοθύελλας που έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα.
Η χιονοθύελλα χτύπησε τις κεντρικές αμερικανικές πολιτείες, με κατεύθυνση προς τα ανατολικά την Τρίτη, απειλώντας περίπου τα δύο τρίτα της χώρας, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν ότι το ύψος του χιονιού θα φτάσει τα 30 εκατοστά.

Κυβερνητική σύσκεψη για την Κεφαλονιά

Η αποτίμηση των μέχρι στιγμής δράσεων και τον περαιτέρω συντονισμό για την αντιμετώπιση της καταστροφής στην Κεφαλονιά θα βρεθούν στο επίκεντρο ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κιλκίς: Σκοτώθηκε σε τροχαίο ενώ ρυμουλκούσε άλλο αυτοκίνητο


Μοιραία στάθηκε η προσπάθεια ενός 76χρονου οδηγού να ρυμουλκήσει με το αυτοκίνητό του, το όχημα ενός συνομήλικού του στο Κιλκίς.Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, στο 13ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κιλκίς – Μαυρονερίου,
ο 76χρονος έχασε τον έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε καθώς ρυμουλκούσε αυτοκίνητο, στο τιμόνι του οποίου βρισκόταν ένας άλλος 76χρονος, το ΙΧ έφυγε από το οδόστρωμα και ανατράπηκε.

Από σήμερα οι αυξήσεις στα διόδια

Καυτό γίνεται πλέον το ταξίδι στους βασικούς άξονες της χώρας καθώς από σήμερα μπαίνουν νέα διόδια, ενώ στα παλιά αυξάνεται η τιμή με αποτέλεσμα οι οδηγοί να επιβαρύνονται με πολλά περισσότερα χρήματα ανά ταξίδιΟι οδηγοί που κινούνται στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από σήμερα, όπως ανακοίνωσε η Ολυμπία Οδός θα καταβάλλουν διόδια και στις δύο κατευθύνσεις σε Ελευσίνα και Ισθμό.