Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Γενική πρόγνωση καιρού για Κυριακή 2-2-2014

Νεφώσεις με βροχές στα πεδινά, καταιγίδες στα νότια παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές περιμένουμε την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014. Εξαίρεση θα παρουσιάσουν οι περιοχές της Κεντρικής, Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, όπου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα πεδινά και πρόσκαιρων χιονοπτώσεων στα ορεινά και ημιορεινά.

ΑΘ. ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ «Ο κόσμος επιστρέφει στη γεωργία»


“Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο κόσμος -κυρίως νέοι- γυρίζει στη γεωργία, όχι μόνο λόγω ανεργίας αλλά και από επιλογή, καθώς έχει ένα στοιχείο δημιουργικότητας που εμπνέει”.


Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Αφιλόξενη χώρα για τα κατοικίδια η Ελλάδα

Πόσα είναι τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς στην Ελλάδα; Σε τι ποσοστά ανέρχεται η κατοχή ζώου συντροφιάς; Πόσα είναι τα νοικοκυριά που εν δυνάμει «παράγουν» αδέσποτα; Πόσο ορατές είναι οι περιπτώσεις κακοποίησης; Η καθ’ ύλην αρμόδια τοπική αυτοδιοίκηση και οι σχετικές δομές παράγουν έργο; Αν ναι, ποιο είναι αυτό;

Του Κώστα Σιαμέλη
R2unit@hotmail.com

Αυτοκίνητο-γιάφκα εντοπίστηκε στο Παλαιό Φάληρο

Μεγάλη ποσότητα βαρέος οπλισμού, βρέθηκε μέσα σε κλεμμένο αυτοκίνητο στο Παλαιό Φάληρο, το οποίο, εδώ και μέρες, έχει μπεί στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, μέσα στο αυτοκίνητο έχουν βρεθεί 4 ρουκέτες τύπου RPG, 4 προωθητικοί μηχανισμοί RPG, εκτοξευτήρας RPG, 4 αμυντικές χειροβομβίδες F1, 4 πυροδοτικοί μηχανισμοί των χειροβομβίδων αυτών, 3 καλάσνικοφ, 7 γεμιστήρες καλάσνικοφ, 2 κοντάκια καλάσνικοφ, κουτιλά με σφαίρες καλάσνικοφ, γάντια και κουκούλες.

Σκωτία: η παλιρροϊκή ενέργεια ξεπερνά την ισχύ μιας πυρηνικής μονάδας

Η ανανεώσιμη παλιρροϊκή ενέργεια που παράγεται σε μια θαλάσσια λωρίδα στη βορειότερη άκρη της Σκωτίας είναι ικανή να ηλεκτροδοτήσει τη μισή χώρα, υποστηρίζουν μηχανικοί που εργάζονται στην περιοχή Pentland Firth.

Πρώτη φυλάκιση χωρίς αναστολή για κακοποίηση σκύλου στην Ελλάδα


Πριν μερικούς μήνες, κάτοικος της Κάτω Καμήλας Σερρών εντοπίστηκε να σέρνει με την μηχανή του το σκύλο του. Το μαρτύριο έλαβε χώρα για αρκετές ώρες ώσπου κάποιοι νεαροί κατάφεραν να σταματήσουν το δράστη και να σώσουν το ζώο.

Έρχονται μειώσεις στους φόρους των αυτοκινήτων

Κλειδί το νέο σύστημα προσδιορισμού των τελών

Ριζικές αλλαγές έρχονται από το υπουργείο Οικονομικών στον τρόπο φορολόγησης των αυτοκινήτων, με ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, αλλά με εσωτερικές μειώσεις στους φόρους που θα οδηγήσουν, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, σχεδόν στην εξάλειψη του φαινομένου μαζικής κατάθεσης πινακίδων. Οι συγκεκριμένες αλλαγές προσδιορίζονται με αφετηρία το 2014.

Χαλκιδική: Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής στην Ιερισσό

Εννέα μήνες μετά την πράξη του, άντρες του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου, έπιασαν 48χρονο Αλβανό, που είχε εισβάλει, τον Απρίλιο του 2013, σε σπίτι, στην Ιερισσό Χαλκιδικής, απ ΄όπου αφαίρεσε 10.600 ευρώ, σύμφωνα με καταγγελία της 74χρονης ιδιοκτήτριας.

Ξεκινούν 17.500 προσλήψεις σε Δήμους και Περιφέρειες – Ποιες ειδικότητες θα έχουν προτεραιότητα – Διαβάστε όλες τις προϋποθέσεις

- Εποχικοί υπάλληλοι σε Δήμους και Περιφέρειες
- 10.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
- Η μεγάλη πλειονότητα των προσλήψεων αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 18 Μαρτίου
- Άρχισε η απογραφή επιτυχόντων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ

Χρυσή Αυγή. Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση στο μνημείο των Ιμίων

Δελτίο τύπου

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συγκέντρωση Τιμής και Μνήμης για τους πεσόντες Έλληνες αξιωματικούς στα Ίμια που πραγματοποιείται εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια.

«Κίνδυνος θάνατος» οι τηγανιτές πατάτες -Οι 3 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να ξαναφάτε ποτέ [λίστα]

Aποτελούν, ίσως, τον πειρασμό στον οποίο δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς: Τηγανιτές πατάτες. Αυτό, όμως, το αγαπημένο συνοδευτικό όταν καταναλώνεται σε καθημερινή βάση, μετατρέπεται στο μεγαλύτερο διατροφικό παραστράτημα προκαλώντας πολλά προβλήματα υγείας.

Κάμερα τυπώνει εικόνες πάνω σε γυάλινες επιφάνειες

Η καλλιτέχνις Emma Howell επινόησε μια νέα οπτική φωτογραφικής απεικόνισης, εκθέτοντας τις εικόνες της σε δημιουργίες από φυσητό γυαλί.

«Δημιούργησα έναν τρόπο φωτογραφικής εμπειρίας που είναι πολλά περισσότερα από το να κοιτάς μια επίπεδη αποτύπωση της κλισέ παραλίας που όλοι έχουμε δει και ξέρουμε», ισχυρίζεται η Howell.

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Αταλάντη

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε πριν από λίγη ώρα την περιοχή της Αταλάντης. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο η σεισμική δόνηση ήταν 4,5 Ρίχτερ, ενώ το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο αναφέρει ότι ήταν 4,7 Ρίχτερ.

Αγροτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Αγροτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη
Συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι αγρότες στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, με φόντο την 25η Agrotica, η οποία κλείνει τις πύλες της την Κυριακή.


Εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων έχουν ήδη προαναγγείλει μπλόκα στους δρόμους από την ερχόμενη Δευτέρα.

Η Μικρή βιολέτα με το μεγάλο ταλέντο στο “THE VOICE” – Έκλαψε η ψυχούλα μας ( Βιολέτα – Χριστίνα Ντάγκαλου ) Δείτε το βίντεο

Στην Blind audition η Βιολέτα όταν είδε τον Μιχάλη να γυρνάει τελευταία στιγμή, χάρηκε τόσο πολύ που τον ευχαρίστησε!
Ο Μιχάλης της εξήγησε ότι δε γινόταν να μη γυρίσει, γιατί όπως της είπε χαρακτηριστικά «με λίγωσες, δάκρυσε η ψυχούλα μου!».

Σχιστολιθικό αέριο: τι συστήνει η Κομισιόν για εξόρυξη και εκμετάλλευση (video)



H Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε χθες (22/1) σύσταση με σκοπό τη διασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος και του κλίματος από την τεχνική της υδραυλικής ρωγμάτωσης μεγάλου όγκου που χρησιμοποιείται ιδίως σε έργα εξόρυξης σχιστολιθικού αερίου.

Γενική πρόγνωση καιρού για σήμερα Σάββατο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα πεδινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας, της Δυτικής Μακεδονίας και της Κεντρικής Στερεάς και στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις όπου βαθμιαία θα αυξηθούν με βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και νότια και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά περιμένουμε το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014.