Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΑΓΡΟΤΕΣ Συλλαλητήριο αύριο, μπλόκα τη Δευτέρα


Με συλλαλητήριο αύριο το μεσημέρι στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και παράταξη των τρακτέρ στους δρόμους από το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες που πρόσκεινται στην Παναγροτική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ).

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Ανασφάλιστοι ασθενείς: «Χρειαζόμαστε όλοι να ζήσουμε»

Μια γυναίκα περιμένει υπομονετικά να σταματήσει η βροχή. Δίπλα της στέκεται ο έφηβος γιος της, τον οποίο μόλις εξέτασαν οι γιατροί στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης της Θέρμης. Έχει το βλέμμα χαμηλωμένο. Ντρέπεται γι’ αυτό που της συμβαίνει.

Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Και όμως... Βρήκαν τον κακοποιό από αυτό το σκίτσο!

Πλήθος ειρωνικών σχολίων στο Διαδίκτυο είχε προκαλέσει πριν από μερικές ημέρες η δημοσίευση σκίτσου από το γραφείο του σερίφη στην κομητεία Λαμάρ του Τέξας, το οποίο απεικόνιζε -με τον μέγιστο βαθμό αφαίρεσης- τον ύποπτο ληστείας σε βάρος δύο γυναικών: Τελικά όμως, ο σερίφης γέλασε τελευταίος.

Επιβίωσε ένα μήνα στον καύσωνα τρώγοντας πεταλούδες

Αρχές Ιουνίου οι αρχές είχαν σταματήσει οι έρευνες καθώς θεωρήθηκε νεκρός

Για έναν ολόκληρο μήνα εν μέσω του τρομερού καύσωνα που πλήττει τη χώρα ένας Αυστραλός επιβίωσε στο ύπαιθρο τρώγοντας πεταλούδες, οστρακόδερμα και κάποια φρούτα.

Κομισιόν: μη βιώσιμες οι επιδοτήσεις στα φωτοβολταϊκά στην Ελλάδα – Ενεργειακή εξάρτηση



Υπερβολικά υψηλές χαρακτηρίζει τις επιδοτήσειςπου έχουν δοθεί προς τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά στη χώρα μας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ενημερωτικό της σημείωμα σχετικά με την πρόοδο που έχει καταγράψει η χώρα μας στον κλάδο της ενέργειας και τις προκλήσεις που αναμένεται να αντιμετωπίσει έως το 2030.

Υπό τη σκέπη του Ιησού Χρηστού διαβάζουν το κοράνι στην Αμάσεια του Πόντου!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σίγουρα κανείς δεν θα το πίστευε αν δεν έβλεπε το δημοσίευμα-ομολογία της τουρκικής εφημερίδας, Aksam, με την πραγματικά πρωτοφανή και συνάμα εκπληκτική φωτογραφία όπου προβάλλεται ένας ... Τούρκος ιμάμης να αναγινώσκει περικοπές από το Κοράνι στους μουσουλμάνους υπό… την σκέπη του Παντοκράτορα Ιησού Χριστού. Σημεία των καιρών; 

ΣΥΡΙΖΑ: Προστασία στους «πρόσφυγες» του Αφγανιστάν, αδιαφορία για τους πρόσφυγες του σεισμού στην Κεφαλονιά


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μπορούμε να πληροφορηθούμε για ποιον λόγο για ποιον ληθο η Κεφαλονιά και η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νησί από την περασμένη Κυριακή, ημέρα του μεγάλου σεισμού, απουσιάζει από τον… χάρτη του ΣΥΡΙΖΑ – σε αντίθεση με το Φαρμακονήσι που υπάρχει και στον χάρτη της Τουρκίας και στον χάρτη του ΣΥΡΙΖΑ.

Με το θέμα ασχολείται από την πρώτη στιγμή ολόκληρη η χώρα.

Η Εφορία στον υπολογιστή σας


Τέλος εποχής για τις ουρές και την ταλαιπωρία στην Εφορία. Τα ταμεία στις ΔΟΥ «κατέβασαν» ρολά και οι συναλλαγές γίνονται πλέον ηλεκτρονικά, ενώ όλοι οι φόροι εξοφλούνται στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ.

Οι φορολογούμενοι δεν χρειάζεται να επισκεφθούν την εφορία τους για να πληρώσουν τους φόρους, να υποβάλουν δηλώσεις, να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, να λάβουν φορολογική ενημερότητα, να καταθέσουν μισθωτήρια συμβόλαια, να αγοράσουν παράβολα.

Μεγάλος Αδελφός: Πως το iPhone ελέγχει την κάθε μας κίνηση;

Γνωρίζατε ότι η εταιρεία Apple ελέγχει την κάθε σας κίνηση μέσω των συσκευών νέας γενιάς iPhone; Δείτε πώς..

Σε συνδυασμό με τον νέο επεξεργαστή υπερσύγχρονης τεχνολογίας και ταχύτητας A7, τα νέα iPhone διαθέτουν έναν νέο «συμπληρωματικό επεξεργαστή ανίχνευσης της κίνησης» (σ.σ. pentapostagma.gr – motion coprocessor) τύπου M7.

Στο... "περίμενε" 5.300 αιτήσεις επιστροφών ΦΠΑ

Όλο και περισσότερο διογκώνεται το πρόβλημα ρευστότητας στην αγορά, και μάλιστα με τις ευλογίες του ελληνικού Δημοσίου. Στο πάγωμα της χρηματοδότησης από τις τράπεζες και τη δραματική μείωση της κατανάλωσης, που βιώνουν οι επιχειρήσεις - μικρές και μεγάλες - έρχεται να προστεθεί και η σημαντική καθυστέρηση στην τακτοποίηση των υποχρεώσεων του κράτους προς τους φορολογούμενους.

Συλλαλητήρια και πορείες από την ΟΛΜΕ

Διαμαρτυρία ενάντια στη διαθεσιμότητα με συλλαλητήρια και πορείες έχει προγραματήσει η ΟΛΜΕ, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Αυστραλία: Η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο κερδίζει 500 ευρώ το δευτερόλεπτο

Η Τζίνα Ράινχαρτ παραμένει η πλουσιότερη γυναίκα της Αυστραλίας (πιθανότατα και του κόσμου) σύμφωνα με το περιοδικό Forbes Australia.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο περιοδικό η Αυστραλία διαθέτει σήμερα 30 δισεκατομμυριούχους.