Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Η ΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού κατοικεί στις αποκαλούμενες μεγα-πόλεις



Μπορεί η φτώχεια και η αστικοποίηση να πηγαίνουν χέρι-χέρι, αλλά δεν έχουν σχέση αίτιου-αιτιατού. Αντιθέτως, η αστικοποίηση μπορεί να λειτουργήσει ως παράγοντας ανάπτυξης για τις αγροτικές κοινότητες, που καλούνται να θρέψουν τις πόλεις. Άρα, είναι εντελώς στείρο να αντιπαραθέτουμε την ανάπτυξη των πόλεων με εκείνην της υπαίθρου. Επιπλέον, αν και η αστικοποίηση δημιουργεί περιβαλλοντικά προβλήματα, μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως παράγοντας ευρύτερης βελτίωσης του περιβάλλοντος.

του Ζαν-Μισέλ Σεβερινό *
EBR

ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ

Η ελληνική επιχειρηματικότητα εξακολουθεί να παραμένει εσωστρεφής και αντιπαραγωγική, με αποτέλεσμα να ακυρώνεται ουσιαστικά και η περιλάλητη δημοσιονομική εξυγίανση
Τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις χώρες που κατέφυγαν σε προγράμματα στήριξης και σε Μνημόνια. Οι χώρες αυτές, όπως η Ελλάδα, προχώρησαν εκατοντάδες μεταρρυθμίσεις και πραγματοποίησαν εσωτερική υποτίμηση με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την μετάβαση σε ένα βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο.

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Σκότωσαν ρακοσυλλέκτρια για τα εισοδήματά της

Ηλικιωμένη ρακοσυλλέκτρια βρέθηκε χθες το μεσημέρι νεκρή, δεμένη και φιμωμένη από αγνώστους, στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα πως έπεσε θύμα ληστείας.
Η 78χρονη ζούσε σε μια παράγκα στη Γουμένισσα Κιλκίς, όμως σύμφωνα με την αστυνομία είχε εισοδήματα.

Παρίστανε τον εφοριακό και "έγδερνε" ηλικιωμένους

Οργανωμένο κύκλωμα εξαπάτησης ηλικιωμένων εξαρθρώθηκε σε Θεσσαλονίκη και Ημαθία με βασικό κατηγορούμενο 54χρονο, ο οποίος συνελήφθη, και μάλιστα λίγους μήνες μετά την αποφυλάκισή του για παρόμοιες απάτες.

Του Κώστα Καντούρη

Ημερίδα για νέους αγρότες οργανώνει ο δήμος Βόλβης

Ο δήμος Βόλβης τιμά τον Χρήστο Παναγιωτίδη που εκπροσωπεί την Ελλάδα
στο διαγωνισμό ανάδειξης του καλύτερου Ευρωπαίου Νέου Αγρότη 2013  

Αύριο Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στις Βρυξέλες, ο δημότης του δήμου Βόλβης Χρήστος Παναγιωτίδης, που αναδείχθηκε πρόσφατα «Καλύτερος Έλληνας Νέος Αγρότης 2013», εκπροσωπεί επάξια την Ελλάδα στο 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Αγροτών, θέτοντας ισχυρή υποψηφιότητα για την επιλογή του ως καλύτερου νέου ευρωπαίου αγρότη για το 2013.

Μετέωρα: Αγγίζοντας τον ουρανό

O CEO κ. Δασκαλάκης Γεώργιος
& η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!


Όσες φωτογραφίες, όσες εκπομπές, ό,τι και αν έχετε διαβάσει τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την στιγμή εκείνη που θα βρεθείτε κάτω από την σκιά των επιβλητικών και σχεδόν απόκοσμων βράχων των Μετεώρων. Τοtravelplan.gr σας προσκαλεί σε μια χειμερινή απόδραση στα Μετέωρα και την γραφική Καλαμπάκα. Ακολουθήστε μας!

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΚ. Εφάπαξ φόρος 10% σε καταθέσεις, μετοχές, ομόλογα ακίνητα

Εφάπαξ φόρος 10% σε καταθέσεις, μετοχές, ομόλογα ακίνητα
Η γερμανική κεντρική τράπεζα υποστηρίζει ότι ένας φόρος επί του πλούτου (καταθέσεις, ομόλογα, μετοχές, ακίνητα και γενικώς όλη την περιουσία) σε κράτη που αδυνατούν να αναχρηματοδοτήσουν το χρέος τους, «ευθυγραμμίζεται με την αρχή της εθνικής ευθύνης, σύμφωνα με την οποία οι φορολογούμενοι είναι υπεύθυνοι για τις υποχρεώσεις της κυβέρνησής τους πριν απαιτηθεί η αλληλεγγύη άλλων κρατών».

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ

Σύμφωνα με τις πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις, στο νέο Ευρωκοινοβούλιο τα άκρα της πολιτικής Ευρώπης θα εκπροσωπούνται από 100 έως 170 βουλευτές επί συνόλου 764 –δηλαδή, θα καλύπτουν το 23% της ευρωκοινοβουλευτικής δύναμης

Ο Γάλλος πρώην πρόεδρος Βαλερύ Ζισκάρ ντ’ Εσταίν θεωρεί σήμερα ότι δεν έπραξε σωστά την δεκαετία του 1970, όταν επέμενε στην άμεση εκλογή του Ευρωκοινοβουλίου, αρχής γενομένης από το 1979. Έχει ένα δίκιο: το Κοινοβούλιο δεν έχει ρίζες στους πληθυσμούς των κρατών μελών, λειτουργεί ανεξάρτητα από την εθνική εκπροσώπηση και το έργο του δεν βοηθά να διασωθεί. Θα χρειαστεί να αναβαπτισθεί στις ευρωπαϊκές πραγματικότητες.

του Αρνό Λεπαρμεντιέ *
EBR

Η προστασία των παράνομων μεταναστών θα στερήσει την εξουσία από τον ΣΥΡΙΖΑ


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θριαμβεύει στις δημοσκοπήσεις;

Γιατί ακόμη και όταν προηγείται (οριακά ή όχι) η αδιευκρίνιστη ψήφος συνεχίζει να ξεπερνά το 30%.

Σίγουρα επειδή δεν πείθει (πώς θα ήταν δυνατόν, άλλωστε;) πως θα βρει να μοιράσει λεφτά και θέσεις στο δημόσιο χωρίς να επέλθει η απόλυτη και άτακτη χρεοκοπία – οπότε δεν θα πληρώνεται κανείς.

Τα οφέλη από την λαπαροσκοπική χειρουργική

Ανώτερα αποτελέσματα με πολλαπλά οφέλη σε δεκάδες εκατομμύρια ασθενείς, γιατρούς και ασφαλιστικά ταμεία, προσφέρει παγκόσμια αλλά και στη χώρα μας τα τελευταία 20χρόνια η εφαρμογή της λαπαροσκοπικής χειρουργικής!
Η εφαρμογή της, σύμφωνα με τους χειρουργούς, άνοιξε νέους ορίζοντες και δημιούργησε νέα δεδομένα  στη χειρουργική του πεπτικού και όχι μόνο.

Στην Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες (FEMM)

Σημεία της Ομιλίας της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων κ.Βάσως Κόλλια 

Τις προκλήσεις που έχει μπροστά της η Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε. στο πεδίο της ισότητας των φύλων, παρουσίασε η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κ.Βάσω Κόλλια στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. Πιο συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων έθεσε ως στόχους: 

Το μήνυμα του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου για την επερχόμενη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

"Η ερώτηση περί συνεργασίας δεξιάς-αριστεράς (βλέπε Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ), η οποία υπήρχε στην δημοσκόπηση του "Έθνους" της Κυριακής τα έλεγε όλα… Έλεγε αυτό, που εδώ και ένα σχεδόν χρόνο έχει γράψει η Χρυσή Αυγή, ότι δηλαδή οι "νταβατζήδες" ετοιμάζουν μία κυβέρνηση-Φρανκεστάιν για το ψευτορωμαίικο του Μνημονίου. Αλήθεια τι θα λένε τώρα οι νεοδημοκράτες πολιτευτές και κομματάρχες στους δεξιούς ψηφοφόρους; Να ψηφίσουν Ν.Δ. για να σώσουν την Ελλάδα από την… Χρυσή Αυγή;

Όλες οι αλλαγές στο πλαφόν συνταγογράφησης των φαρμάκων

Εξαιρέσεις απο την εφαρμογή του μέτρου που προβλέπει πλαφόν στη συνταγογράφηση των γιατρών προωθεί το υπουργείο Υγείας. Η σχετική απόφαση αναμένεται να ισχύσει την ερχόμενη εβδομάδα - την επεξεργάζεται ήδη ο ΕΟΠΥΥ - και θα ενσωματωθεί στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης από την ΗΔΙΚΑ.

Ο Παγκαλαβρυτινός έκοψε την πίτα του

Κοσμοπλημμύρα και φέτος η πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου της Πάτρας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Αστήρ». Η μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου αποδείχτηκε πολύ μικρή για να φιλοξενήσει τα περισσότερα από 2.000 άτομα που ανταποκρίθηκαν στο πρώτο κάλεσμα του Συλλόγου για το 2014 και έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση.