Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Η κρίση έφερε βανδαλισμούς και λεηλασίες

Δεν έχουν τέλος οι διαρρήξεις, οι κλοπές, οι καταστροφές και οι βανδαλισμοί σε δημοτικούς - δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, σε σχολικά συγκροτήματα και άλλες υποδομές στη Θεσσαλονίκη, που έχουν αποτέλεσμα οικονομικές ζημιές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, τις οποίες καλούνται να πληρώσουν δήμοι και πολίτες.

Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Συγγνώμη, αλλά εσάς τι σας θυμίζει το Φαρμακονήσι;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η σπουδή με την οποία όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και άλλα κόμματα (και όχι μόνο της αντιπολίτευσης) έσπευσαν να εκδώσουν διάφορες ανακοινώσεις – εκδίδοντας συγχρόνως και… ετυμηγορία - ζητώντας «ενδελεχή έρευνα» (λες και δεν θα γινόταν) για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι είναι γνωστή και ενδεικτική του εθνικού αλληλοσπαραγμού.

Νέα υβριδική εξέταση σε παιδιά που πάσχουν από πνευμονική υπέρταση

Σημαντικές ελπίδες για ζωή, σε παιδιά που πάσχουν από πνευμονική υπέρταση, δίνει μια νέα υβριδική εξέταση που πραγματοποιεί Ελληνίδα πρωτοπόρος Παιδοκαρδιολόγος!
Η νέα υβριδική εξέταση περιλαμβάνει διαγνωστικό καθετηριασμό καρδιάς και μαγνητική τομογραφία ταυτόχρονα σε μία εξέταση.

ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ


Νίκος Κατσαρός
Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ
Π.Πρόεδρος ΕΦΕΤ

Η έκθεση του Ο.Ο.Σ.Α αποτελούμενη απο 335 σελίδες που παρήγγειλε το Υπουργείο Ανάπτυξης και που κόστισε 990.000 Ευρώ δηλαδη περίπου 3000 Ευρώ η σελίδα ειναι πολύ αμφίβολο εάν θα φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Πώς υπολογίζονται οι νέες συντάξεις του ΙΚΑ το 2014

της Ρούλας Σαλούρου
Κλειδί στον υπολογισμό των συντάξεων αποτελεί ο προσδιορισμός των συντάξιμων αποδοχών των πέντε επιλεγέντων από τον ασφαλισμένο ή το ΙΚΑ, ημερολογιακών ετών από το σύνολο των 10 τελευταίων ετών (των ετών δηλαδή που προηγούνται εκείνου στο οποίο υποβάλλεται η αίτηση συνταξιοδότησης).

Με κρύο και μετασεισμούς πέρασαν το βράδυ τους οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς – Κλειστά τα σχολεία – Ξεκινά η καταγραφή των ζημιών


- Επτά ελαφρά τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά
- Στο τσουχτερό κρύο πέρασαν την πρώτη νύχτα οι κάτοικοι του νησιού
- Τα σχολεία δε θα λειτουργήσουν μέχρι να ελεγχθεί η στατικότητα των κτιρίων
- Συνεχείς οι μετασεισμοί – Κλειστός ο δρόμος από Αργοστόλιπρος Ληξούρι
- Στο Superfast 11 θα μείνουν κάτοικοι που δε μπορούν να μείνουν στα σπίτια τους
- Στο νησί καταπλέει και το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 1300 κρεβάτια
- Τηλέφωνο ανάγκης: 2671027311