Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 27-1-2014

Παροδικές βροχές στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στη Χαλκιδική και κυρίως στο Αιγαίο όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά και κατά τόπους σε ημιορεινά τμήματα και χιονόνερο ή χιόνι στην Ανατολική Μακεδονία και κυρίως στη Θράκη με εντονότερα φαινόμενα στον Έβρο, περιμένουμε τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014.

Παράνομη κρίθηκε η απόλυση εργαζομένου που δεν δέχτηκε μείωση μισθού

Από το πρωτοδικείο Αθηνών

Το Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ΄ αριθμ. 5/2014 απόφασή του έκρινε ότι είναι άκυρη, παράνομη και καταχρηστική η καταγγελία της σύμβασης εργασίας εργαζομένου, ο οποίος δεν αποδέχθηκε την προτεινόμενη από τον εργοδότη του μείωση των αποδοχών του κατά ποσοστό 15%.

Το τεχνολογικό θαύμα του Παρθενώνα

Το μυστικό αποκαλύπτεται μετά από μελέτες που δείχνουν ότι, παρά το γεγονός πως ο ναός του Παρθενώνα στην Ακρόπολη δεν έχει καν θεμέλια, έχει τριπλή αντισεισμική θωράκιση.
Σύμφωνα με την Πολιτικό Μηχανικό, Νίκη Τιμοθέου μελέτες της αρχιτεκτονικής και δομικής του φόρμας, κατέδειξαν πως οι αρχαίοι είχαν από τότε ανακαλύψει, αυτό που σήμερα ονομάζουμε σεισμική μόνωση...

Ταρακούνησαν την Κεφαλονιά 5,8 Ρίχτερ - Αισθητός στη μισή Ελλάδα ο σεισμός


Στα 5,8 Ρίχτερ τοποθετεί το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών την πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση που ταρακούνησε την Κεφαλλονιά στις 15.55 το απόγευμα της Κυριακής. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα, ενώ από τη δόνηση έχουν αναφερεθεί μικροτραυματισμοί κυρίως μέσα σε σπίτια και πάρα πολλές ζημιές και κατολισθήσεις βράχων σε δρόμους. Πολλά χωριά παραμένουν χωρίς ρεύμα αλλά και υδροδότηση.

Σε βιβλίο του 1952 είχε προβλεφτεί ότι έγινε σήμερα!

Διαβάσαμε ένα άρθρο και μας έκανε τεράστια εντύπωση. Το τελευταίο καιρό πολλοί ανακαλύπτουν τη διαχρονική γραφή ποιημάτων και άρθρων,όμως όταν έπεσε το συγκεκριμένο στην αντίληψή μας δε το πιστεύαμε το πόσο «μέσα» έπεσε στις προβλέψεις του ένας άνθρωπος ΤΟ 1952.

Αλκυονίδες τέλος…

Οι αλκυονίδες ημέρες διήρκησαν περισσότερο σε σύγκριση με άλλες χρονιές, αλλά ο χειμώνας επανήλθε με άγριες διαθέσεις, με βροχές, ισχυρές καταιγίδες και χιονοπτώσεις. Η εβδομάδα αρχίζει με χαμηλότερες θερμοκρασίες κατά τουλάχιστον 7 βαθμούς, ενώ ο Φεβρουάριος αναμένεται ιδιαίτερα κρύος.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

ΓΚΑΛΟΠ Ξενιτεύονται οι Θεσσαλονικείς

Τις δραματικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην περιοχή της Θεσσαλονίκης αποτυπώνει έρευνα της εταιρείας To the Point, η οποία διεξήχθη στο διάστημα 20-21 Ιανουαρίου στην πόλη.

Επιμέλεια ΝΙΚΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ

O ρεαλισμός της προσφυγής στην αριστεία

Του Χρήστου Γιανναρά

Στην κάθε παραμικρή πτυχή της ελλαδικής κοινωνίας σήμερα, σε κύκλους ανθρώπων πολυσπουδαγμένων και σε συντροφιές απλοϊκών, στα γήπεδα και στα σαλόνια, στα χωριά και στις πόλεις, μοιάζει να είναι ξεκάθαρη η βεβαιότητα: Mε το πολιτικό προσωπικό των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Kοινοβούλιο, είναι αδύνατο να προκύψει ανάκαμψη της χώρας.

Επιμήκυνση του σχολικού έτους εξετάζει το υπουργείο Παιδείας

ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: «ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΡΓΙΕΣ-ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»
Την επιμήκυνση του σχολικού έτους, μελετά το υπουργείο Παιδείας, δηλώνει ο Κ. Αρβανιτόπουλος, σημειώνοντας ότι «περισσεύουν οι αργίες» και διαβεβαιώνει ότι θα προχωρήσει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και μάλιστα όπως λέει «θα επιταχυνθούν».

Ηλεκτροδυναμικό “λάσο” σαρώνει τα διαστημικά σκουπίδια – JAXA

Ένα ηλεκτροδυναμικό “λάσο” που θα σαρώσει τα22.000 διαστημικά απορρίμματα που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη αναπτύσσουν ερευνητές της διαστημικής υπηρεσίας της Ιαπωνίας, JAXA.

Το σκεπτικό των επιστημόνων είναι ότι το ηλεκτροδυναμικό σκοινί, αποτελούμενο από λεπτά καλώδια ατσαλιού και αλουμινίου θα προσδένεται στην επιφάνεια διαστημικών σκουπιδιών, όπως παροπλισμένοι δορυφόροι,τμήματα πυραύλων κ.ά, με τον ηλεκτρισμό που θα παράγεται χάρη στην περιστροφή γύρω από το μαγνητικό πεδίο της Γης θα επιβραδύνει την κίνηση των σκουπιδιών, τα οποία θα μετακινούνται σε χαμηλότερες τροχιές έως ότου εισέλθουν στην ατμόσφαιρα της Γης και καταστραφούν από την τριβή.

Η πρώτη δοκιμή της τεχνικής θα γίνει με ειδικό δορυφόρο που θα φέρει το “λάσο” και θα εκτοξευτεί στις 28 Φεβρουαρίου.

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μασαχίρο Νόχμι, του Πανεπιστημίου της Καγκάουα, ο οποίος συνεργαζόμενος επιστήμονας με τη JAXA βασικοί στόχοι είναι η ανάπτυξη του σκοινιού μήκους 300 μέτρων σε τροχιά και η παρατήρηση της μεταφοράς ηλεκτρισμού.

Έχουν παρατηρηθεί 22.000 διαστημικά σκουπίδιαπου βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας δημιουργούν κινδύνους σύγκρουσης με λειτουργικό εξοπλισμό. Ταυτόχρονα υπάρχουν χιλιάδες μικρότερα (θραύσματα κλπ) που δεν συλλαμβάνονται από τα όργανα παρατήρησης.

Σημειώνεται ότι η NASA αναπτύσσει έναν κομποστοποιητή διαστημικών απορριμμάτων που παράγει πόσιμο νερό ως τελικό προϊόν, ενώ η DARPA, υπηρεσία του αμερικανικού στρατού που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη αμυντικών συστημάτων, ερευνά τη δυνατότητα αποστολής ρομπότ στο διάστημα για να συλλέξουν και να ανακυκλώσουν τους παροπλισμένους δορυφόρους.

econews

Έλληνας επιστήμονας δημιούργησε την ιδανική λίστα τραγουδιών για γυμναστική

Την ιδανική λίστα τραγουδιών για την σωματική άσκηση συνέταξαν ερευνητές του πανεπιστημίουΜπρουνέλ στο Λονδίνο, με επικεφαλής τον Έλληνα επιστήμονα Δρ. Κώστα Καραγιώργη.

Αγωνία για τις ιδιοκτησίες 900 οικογενειών της Άνω Ηλιούπολης

Τι γράφουν στο υπόμνημά τους προς τη Βουλή οι κάτοικοι της Άνω Ηλιούπολης για τη διεκδίκηση του δημοσίου επί 240 οικοπέδων. Διαβάστε αναλυτικά πώς βρέθηκαν σε ομηρία οι ιδιοκτησίες 900 οικογενειών

Δείτε πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες για τους οδηγούς που κινούνται στο επαρχιακό δίκτυο της Βόρειας Ελλάδας.


Συγκεκριμένα:

Μετά τους ένστολους στο μικροσκόπιο του ΣτΕ μπαίνει το εφάπαξ του δημοσίου

- Νέες προσφυγές αναμένεται να εκδικαστούν το επόμενο διάστημα
- Αφορούν τα εφάπαξ του δημοσίου και των ταμείων που δεν παίρνουν επιχορήγηση

- Ήδη έχει εκδοθεί απόφαση από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων ΔικαιωμάτωνΣτο μικροσκόπιο του Συμβουλίου της Επικρατείας θα βρεθεί το εφάπαξ του Δημοσίου. Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, το επόμενο διάστημα αναμένεται να εκδικαστούν νέες προσφυγές μετά την απόφαση του ΣτΕ για τους ένστολους.

Το έστρωσε το χιόνι στην Θεσσαλονίκη. Εικόνες τώρα