Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Διαβατήριο πλασματικά έτη και αυτασφάλιση

Εξι ασφαλιστικές διατάξεις καθιστούν εφικτή την «έξοδο» στη σύνταξη σε 250.000 ασφαλισμένους που δυσκολεύονται να συμπληρώσουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

ΑΓΡΟΤΕΣ Βγάζουν τα τρακτέρ στις πλατείες

Στις κεντρικές πλατείες των χωριών βγάζουν σήμερα τα τρακτέρ οι αγρότες που πρόσκεινται στην Παναγροτική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) με σκοπό να κορυφώσουν τις κινητοποιήσεις τους στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Agotica 2014.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Καμπάνια μέσω smartphone για τον καρκίνο του προστάτη

Ενημερωτική καμπάνια μέσω κινητών τηλεφώνων smartphone για τον καρκίνο του προστάτη αρχίζει η ΜΚΟ Φίλων Του Καρκίνου «ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ».
Στόχος της καμπάνιας είναι η ενημέρωση του κοινού σχετικά με τον προστάτη, τη δομή και λειτουργία του, τους παράγοντες κινδύνου, τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης, αλλά και τους λόγους απροθυμίας των ασθενών να δεχθούν ιατρική βοήθεια.

Αναδρομικά η επιστροφή των περικοπών στους ενστόλους

Από 1ης Αυγούστου αντισυνταγματικές οι μειώσεις των αποδοχών των ενστόλων

Οι περικοπές των αποδοχών όλων των ενστόλων και όλων των Σωμάτων (στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών, κ.λπ.), που έγιναν αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012, είναι αντισυνταγματικές από την εν λόγω ημερομηνία έως και σήμερα. Αυτό προβλέπεται στη σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για την οποία διέρρευσαν περισσότερες πληροφορίες. 

Βίντεο-ΣΟΚ: Η στιγμή που δέχθηκε επίθεση από κροκόδειλο


Βίντεο-ΣΟΚ: Η στιγμή που δέχθηκε επίθεση από κροκόδειλοΟ Peter Watson είναι υπεύθυνος για μια φάρμα με κροκόδειλους στην KwaZulu-Natal, της Νότιας Αφρικής

Ωστόσο, παρόλη την εμπειρία του, μάλλον φαίνεται πως δεν είναι και τόσο... καλός γνώστης του πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει ένας κροκόδειλος!

Δήλωση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσας Αμμανατίδου για την κατάληψη των γραφείων της ΕΒΖ στη Θεσσαλονίκη

Με αφορμή την συμβολική κατάληψη των γραφείων της Διοίκησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στη Θεσσαλονίκη από τευτλοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας αλλά και εργαζομένων στη βιομηχανία η Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Θεσσαλονίκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Όνομα - έκπληξη ετοιμάζει ο Ζουράρις για το ευρωψηφοδέλτιο

Σκοπεύει να κατέβει στις ευρωεκλογές με αυτόνομο ψηφοδέλτιο.
Η Πυρίκαυστος Ελλάδα του Κώστα Ζουράρι είναι εν πολλοίς ένα άγνωστο κόμμα το οποίο όμως έχει ανακοινώσει δια στόματος του ίδιου του συγγραφέα ότι σκοπεύει να κατέβει στις ευρωεκλογές με αυτόνομο ψηφοδέλτιο.

Συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για τις κακοτεχνίες σε ΧΥΤΑ στην Ελλάδα

   Παρέμβαση Ν. Χουντή

 Στη συζήτηση που έγινε σήμερα στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  αντιπροσωπεία του οποίου επισκέφτηκε την Ελλάδα  τον Σεπτέμβριο του 2013, μετά από αναφορές/καταγγελίες πολιτών, για κακή χωροθέτηση και κατασκευαστικά λάθη σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤΑ),  παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής.

Σοκολάτα και κόκκινο κρασί «ασπίδα» κατά του διαβήτη

Η σοκολάτα αποτελεί αναμφισβήτητα η πιο αγαπημένη τροφή όλων, που συχνά αντιμετωπίζεται ως «αμαρτία» τόσο σε όσους ακολουθούν μία σωστή διατροφή, αλλά και σε όσους την αποφεύγουν για λόγους υγείας. Ωστόσο, Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η σοκολάτα, όπως επίσης και το κόκκινο κρασί, μπορεί να προστατεύσει τον οργανισμό από διαβήτη τύπου 2.

Οι ακραίοι που θα κλέψουν την παράσταση από τον ΣΥΡΙΖΑ


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Δεν είναι απλώς ότι κάποιοι έχουν βάλει ανάποδα τους πόλους σ’ αυτή τη χώρα.

Είναι ότι έχουν τυφλωθεί τόσο πολύ, που αδυνατούν πλέον να δουν το αυτονόητο.

Έτσι, οι (δήθεν) επιθέσεις που πραγματοποίησαν μέσα στο ευρωκοινοβούλιο, κατά την εναρκτήρια της ελληνικής προεδρίας συνεδρίαση με ομιλητή τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, εξελήφθησαν ως… μεγάλη προσβολή για την Ελλάδα.

Χαράτσι έως 5.300 ευρώ για τους ελέγχους στις οικοδομές

Νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση
Από 100 έως 5.300 ευρώ καθορίζεται η αποζημίωση των ελεγκτών δόμησης ανάλογα με τα τετραγωνικά και το είδος του κτιρίου το οποίο ελέγχεται. Νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (Αριθμ. 299 / ΦΕΚ 57/16 Ιανουαρίου 2014), αντικαθιστά την από διετίας ΚΥΑ (ΦΕΚ Β΄ 465) και καθορίζει τους ελέγχους στις οικοδομές.

Δείτε τους εντυπωσιακούς λαβυρίνθους του κόσμου (Φωτο)

Πως θα βρουν δουλειά 239.691 άνεργοι σε επιχειρήσεις και ΟΓΑ

Πως θα βρουν δουλειά 239.691 άνεργοι σε επιχειρήσεις και ΟΓΑ
Δουλειά σε 239.691 νέους έως 24 ετών, είτε με επιδότηση θέσεων εργασίας είτε με 4μηνη επιδοτούμενη κατάρτιση, ως εφόδιο για την μετέπειτα ένταξή τους στην απασχόληση, φιλοδοξεί να προσφέρει το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μείωση της ανεργίας των νέων, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

«Χιονοστιβάδα» αγωγών κατά των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις

ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Σύμφωνα με το ΣτΕ, η ακύρωση της υπουργικής απόφασης φέρνει τους ένστολους στο μισθολογικό καθεστώς που είχαν πριν από την 1η Αυγούστου του 2012

Του Αλέξανδρου Αυλωνίτη

Ανατροπές σε όλα τα Ειδικά Μισθολόγια

Τον ασκό του Αιόλου ανοίγει για τον κρατικό προϋπολογισμό η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ακυρώνει τις μισθολογικές περικοπές στους ένστολους. Ακολουθούν δικαστικοί, γιατροί του ΕΣΥ, διπλωματικοί υπάλληλοι.

Με τα τρακτέρ στις πλατείες ξεκινούν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες

Νέος κύκλος κινητοποιήσεων από σήμερα, Τρίτη, αποφασίστηκε την Κυριακή σε πανελλαδική σύσκεψη αγροτών που πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα.
Από την Τρίτη θα αρχίσουν να βγαίνουν τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, και από η συμμετοχή σε αυτή την ενέργεια θα καθορίσει την εξέλιξη των κινητοποιήσεων, με ορατή την προοπτική των μπλόκων στα τέλη Ιανουαρίου.

Κρυφό χαράτσι διπλασιάζει τα πρόστιμα στα αυθαίρετα !

Δεν έφταναν οι διαρκείς εκπλήξεις, που βιώνουν οι φορολογούμενοι από την εφορία, με τις συνεχείς αλλαγές σε πρόστιμα και συντελεστές, πλέον και οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων καλούνται να αντιμετωπίσουν τους αιφνιδιασμούς του υπουργείου Περιβάλλοντος. 

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Σκότωσε πατέρα και γιο με καραμπίνα

Σκότωσε πατέρα και γιο με καραμπίνα
Ένοπλη συμπλοκή με δύο νεκρούς σημειώθηκε στην οδό Κουντουριώτου στην περιοχή της Νεάπολης, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, αιτία για το διπλό φονικό ήταν λόγοι ερωτικής αντιζηλίας.

Μια κατσίκα τρομοκράτησε μια ολόκληρη πόλη! Δείτε το βίντεο

  Για κάποιους είναι αρκετά αστείο..για άλλους..μάλλον πόνεσε..



Yahoo.news