Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Παράταση στις συντάξεις αναπηρίας

Κανονικά θα καταβάλλεται για ένα εξάμηνο η σύνταξη προς τους συνταξιούχους λόγω αναπηρίας σε ποσοστό τουλάχιστον 67% των οποίων το σχετικό συνταξιοδοτικό δικαίωμα έληξε ή πρόκειται να λήξει έως 28.2.2014, εφ' όσον εκκρεμεί εξέτασή τους από τις υγειονομικές επιτροπές ΚΕΠΑ και δεν θα απαιτείται καμιά ενέργεια από μέρους τους.

ΚΙΛΚΙΣ Εξαπάτησε ηλικιωμένη παριστάνοντας τον ασφαλιστή

Ηλικιωμένη έπεσε θύμα απάτης από νεαρό, ο οποίος της συστήθηκε ως ασφαλιστής και την έπεισε ότι πρέπει να δώσει χρήματα, που δήθεν του όφειλε ο γιος της.
Η ασφάλεια Κιλκίς εξιχνίασε την απάτη σε βάρος της 75χρονης και οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 29χρονου, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν.

Τα πακέτα διακοπών στο Facebook ήταν μαϊμού

Πακέτα διακοπών-μαϊμού κατηγορούνται ότι προέβαλαν μέσω προφίλ στο Facebook ένας 31χρονος και ένας 59χρονος από τη Θεσσαλονίκη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία.

Στην ίδρυση κόμματος στην Ελλάδα προχωρά ο Γ. Χατζημαρκάκης

Στην ίδρυση κόμματος στην Ελλάδα με πρώτο στόχο τις ευρωεκλογές προχωρά ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης.
Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο ευρωβουλευτής αναφέρει:

Αυτή την εβδομάδα αποφασίζουν οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας

Εβδομάδα διαβουλεύσεων θα είναι η τρέχουσα για τουςΒορειοελλαδίτες αγρότες, καθώς μπορεί συνάδελφοί τους, προσκείμενοι στην ΠΑΣΥ, να αποφάσισαν έναν νέο κύκλο κινητοποιήσεων από αύριο- με κορύφωση τις παραστάσεις διαμαρτυρίας της Παρασκευής έξω από εφορίες -ωστόσο οι υπόλοιποι αγρότες της Β. Ελλάδας συζητούν ακόμη προτάσεις που προτίθενται να καταθέσουν στους αρμόδιους υπουργούς, αντί της τήρησης βιβλίων εσόδων- εξόδων.

Τέλος στους φακούς επαφής. Διαθλαστική χειρουργική με laser

Τέλος στους φακούς επαφής βάζει ανώδυνα μέσα σε λίγα λεπτά η  διαθλαστική χειρουργική με laser 8ης γενιάς !
Η επέμβαση είναι σήμερα ακόμα πιο ασφαλής χάρη στις νεότερες τεχνολογικές εξελίξεις και ο ασθενής όχι μόνο αποκτά  ξανά την όραση του αλλά ταυτόχρονα απαλλάσσεται από τους κινδύνους μόλυνσης αλλά και την καθημερινή  έγνοια που έχει  για τους φακούς επαφής .

Κύπρος: Προδοσίες ή ο εχθρός είναι (και) εσωτερικός


Γράφει η
Σοφία Βούλτεψη
Δεν είναι μόνο οι Έλληνες που (με την επίνευση και παρότρυνση διαφόρων εκμαυλιστών της πολιτικής και της οικονομικής ολιγαρχίας) πίστεψαν πως ζουν στο… Λουξεμβούργο και επομένως μπορούν όλοι να συμπεριφέρονται ως νεόπλουτοι, που μπορούν να… αγωνίζονται για το τέταρτο αυτοκίνητο, την έκτη τηλεόραση και το όγδοο κινητό.

Ενώνονται ο δήμος Βόλβης και το Κρούσεβατς της Σερβίας

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπογράφουν αύριο στο Σταυρό ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας και ο δήμαρχος Κρούσεβατς Bratislav Gašić


Αντιπροσωπεία από το δήμο Κρούσεβατς της Σερβίας με επικεφαλής τον δήμαρχο της πόλης Bratislav Gašić, θα υποδεχθεί αύριο Τρίτη 21 Ιανουαρίου στον Σταυρό ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας και το δημοτικό συμβούλιο, εγκαινιάζοντας την επίσημη συνεργασία των δυο δήμων, η οποία θα επικυρωθεί με την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας.

«Ψηφιακή Συμμαχία» για τη Γυναικεία Απασχόληση

«Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ:
Την απαρχή μίας καινοτόμου πρωτοβουλίας με στόχο την ενίσχυση της γυναικείας απασχόλησης με την συμβολή των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών,  προωθεί η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Βάσω Κόλλια. Το πρόγραμμα έχει τίτλο «Ψηφιακή Συμμαχία για τη Γυναικεία Απασχόληση», κατά το πρότυπο αντίστοιχης δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Grand Coalition for Digital Jobs”.

Επιχειρήσεις του εξωτερικού αναζητούν εργαζόμενους από την Ελλάδα

Εργοδότες από την Ευρώπη, την Αμερική, τον Περσικό Κόλπο, ακόμη και από τη μακρινή Αυστραλία.


Της Αγγελικής Μαρίνου
news.gr

Σε σταθερή δεξαμενή άντλησης νέων ταλέντων έχει μετατραπεί η ελληνική αγορά εργασίας για μεγάλες επιχειρήσεις του εξωτερικού, κλινικές και εταιρείες ανεύρεσης προσωπικού.

Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή σοβαρές ζημιές από τον σεισμό των 6,3R


Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε το βόρειο νησιωτικό τμήμα της Νέας Ζηλανδίας τη Δευτέρα.
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε πολλές περιοχές της Νέας Ζηλανδίας όπου τα κτίρια σείστηκαν αλλά οι τοπικές αρχές δεν έχουν αναφέρει αν υπάρχουν θύματα ή σημαντικές ζημιές.