Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Αντισυνταγματικές οι περικοπές στους μισθούς των ενστόλων

Οι περικοπές των αποδοχών των ενστόλων όλων των Σωμάτων (στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, κ.λπ.), που έγιναν σε εφαρμογή του Μνημονίου ΙΙΙ (Ν. 4093/2012) αντιμετωπίζουν Συνταγματικά προβλήματα, όπως έκρινε σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣΤΕ).

Tι πρέπει να γωρίζουν οι 18ρηδες για την στρατιωτική τους θητεία

Αν δεν απογραφούν από τις 2/1 έως και 31/3 θα υπηρετήσουν 1 μήνα επιπλέον

Το πρώτο τρίμηνο του 2014 και συγκεκριμένα από τις 2 Ιανουαρίου έως και τις 31 Μαρτίου θα πρέπει οι άρρενες που γεννήθηκαν το 1996 και ως επί το πλείστον είναι μαθητές της τρίτης λυκείου να πάνε σε Στρατολογική Υπηρεσία ή σε ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών προκειμένου να απογραφούν και να δηλώσουν μεταξύ των άλλων στοιχείων και τον κλάδο των ενόπλων δυνάμεων που επιθυμούν να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία.

Η νέα λίστα πληρωμών για 50.000 εφάπαξ


Αλλαγές στη λίστα πληρωμών του εφάπαξ που περιμένουν να πάρουν περίπου 50.000 ασφαλισμένοι προωθεί το υπουργείο Εργασίας.
Στο εξής και, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Τύπου της Κυριακής, αλλά και με έγγραφο σημείωμα του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, προς τον κ. Βρούτση, η σειρά για την πληρωμή του εφάπαξ θα καθορίζεται όχι με βάση την ημερομηνία έκδοσης της συνταξιοδοτικής απόφασης, όπως συνέβαινε επί χρόνια, αλλά με βάση την ημερομηνία της αποχώρησης του υπαλλήλου από την υπηρεσία, που είναι και το πιο δίκαιο.

Νέα εντάλματα για 14 ύποπτα δάνεια του Τ.Τ.

«ΚΑΙΝΕ» ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ

Νέα εντάλματα σύλληψης και νέοι κατηγορούμενοι αναμένεται να συμπληρώσουν το παζλ του μεγάλου σκανδάλου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για τα δάνεια που δόθηκαν σε «ημετέρους» με χαριστικούς όρους και επισφαλείς συμβάσεις και άνοιξαν «τρύπα» στην τράπεζα που φτάνει τα 524 εκ. ευρώ!