Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Κινητικότητα… διοδίων

Στην “Εγνατία Α.Ε.” περνούν και επίσημα με σχέδιο νόμου τα διόδια των Μαλγάρων, ενώ ψηφίστηκε και η διάταξη που προβλέπει τη λειτουργία σταθμών στους κάθετους άξονες του μεγάλου αυτοκινητόδρομου.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Αφορολόγητες οι έξτρα παροχές των υπαλλήλων


ΑΠΟΦΑΣΗ - ΠΙΛΟΤΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕ
Δεν μπορεί να φορολογείται, σύμφωνα με την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, το τμήμα των αποδοχών που χορηγείται στους μισθωτούς προκειμένου να καλύψουν δαπάνες που αντιμετωπίζουν για την εκτέλεση της υπηρεσίας τους. Μια τέτοια φορολόγηση είναι αντισυνταγματική.

Γεωμηχανική μέθοδος καταπολεμά την αιθαλομίχλη σαν κηπουρός

Μια νέα γεωμηχανική μέθοδος εμπνευσμένη από τις βασικές τεχνικές της κηπουρικής προτάθηκε στην Κίνα ως λύση για το οξύτατο πρόβλημα τηςατμοσφαιρικής ρύπανσης που αντιμετωπίζει ο αναδυόμενος οικονομικός γίγαντας.

Καραμολέγκος: «Μόνο πώς θα επιβιώσω, μόνο αυτό σκεφτόμουν!»

Την περιπέτεια που έζησε στα χέρια των απαγωγέων του αλλά και τον τρόπο με τον οποίο τους έπεισε να τον απελευθερώσουν περιέγραψε με συγκλονιστικό τρόπο ο επιχειρηματίας Μ. Καραμολέγκος. Ο κ. Καραμολέγκος έδωσε συνέντευξη Τύπου στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου του στο Κορωπί θέλοντας να μιλήσει για όσα έζησε τις τελευταίες ημέρες. Ηταν εμφανώς ταραγμένος και περιέγραψε τον Γολγοθά του με τρεμάμενη φωνή και ευδιάκριτη φόρτιση σε κάθε του κουβέντα.

Έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κακή λειτουργία του ΧΥΤΑ Μαυροράχης και τις παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας μετά από συνεχείς καταγγελίες του Ν. Χουντή

Μετά από σειρά ερωτήσεων και καταγγελιών του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή για την κακή λειτουργία του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, και την «εγκεκριμένη» μεταφορά στραγγισμάτων από τον ΧΥΤΑ στον βιολογικό καθαρισμό Θεσσαλονίκης , ο Επίτροπος για το Περιβάλλον κ. Potočnik,  δήλωσε ότι θα ερευνήσει την υπόθεση και θα απευθύνει ερωτήματα προς τις ελληνικές αρχές «προκειμένου να εξακριβωθεί κατά πόσον οι εν λόγω χώροι υγειονομικής ταφής είναι σύμμορφοι με τις απαιτήσεις της οδηγίας περί υγειονομικής ταφής των αποβλήτων».

Google: «Εξυπνοι» φακοί επαφής θα μετρούν το σάκχαρο στα δάκρυα διαβητικών

Πρωτοποριακούς «έξυπνους» φακούς επαφής που μετρούν τα επίπεδα σακχάρου στα δάκρυα των διαβητικών ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει η Google.

Η συσκευή περιλαμβάνει ένα μικροσκοπικό ασύρματο «τσιπ», μια αντένα και ένα εξίσου μικροσκοπικό αισθητήρα μέτρησης της γλυκόζης, που είναι ενσωματωμένος ανάμεσα στα δύο στρώματα του υλικού του φακού.

Οι απάτριδες κυκλοφορούν ανάμεσά μας


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ελπίζω ότι μετά τις αποκαλύψεις που έγιναν ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής από τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Στέλιο Στασινόπουλο σχετικά με το ύψος όχι μόνο της φοροδιαφυγής αλλά και αυτού των εμβασμάτων που πήραν την άγουσα για ασφαλή λιμάνια την περίοδο της κρίσης, αυτοί που υποστηρίζουν πως για όλα φταίνε οι ξένοι («τοκογλύφοι δανειστές»)– αν δεν διακατέχονται από πολιτική ιδιοτέλεια – θα μεταβάλουν γνώμη.

Αμβλώσεις: Η παγκόσμια κρυφή γενοκτονία

Γνωρίζετε πόσες δολοφονίες αγέννητων παιδιών έχουν γίνει σε ολόκληρο τον κόσμο από τη δεκαετία του 1980 και μετέπειτα; Έχετε αντιληφθεί ότι στις Η.Π.Α λαμβάνει χώρα εδώ και τέσσερις δεκαετίες η μεγαλύτερη «κρυφή» γενοκτονία στην ανθρώπινη ιστορία; Πόσο ακόμη θα κλείνουμε τα μάτια ως άνθρωποι στο έγκλημα των αμβλώσεων που διενεργείται καθημερινά;

Αυτή είναι η λίστα απολύσεων στο Δημόσιο – Ποιοι, πότε και από που απολύονται

- Μέχρι το Σεπτέμβριο θα γίνουν 11.400 απολύσεις από τοΔημόσιο
- Οι περισσότεροι θα προέλθουν από τη δεξαμενή τηςδιαθεσιμότητας
- Μεγάλο μέρος εργαζομένων θα απολυθεί από Υγεία, Νομικά πρόσωπα και επιχειρήσεις Δήμων
- 6.000 διαθέσιμοι και 5.400 νέες απολύσεις συμπληρώνουν τη λίσταΌλα δείχνουν ότι έχει οριστικοποιηθεί η λίστα των απολύσεων που πρέπει να γίνουν μέσα στο 2014 όπως έχει υπογράψει στο μνημόνιο η κυβέρνηση.

Αυστραλία: Ζητούνται Έλληνες πυροσβέστες!

Την ώρα που η πολιτεία της Βικτώρια στην Αυστραλία καίγεται και ξυπνούν μνήμες του «Μαύρου Σαββάτου» του 2009 όταν 173 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, η πυροσβεστική της Νέας Νότιας Ουαλίας ψάχνει Έλληνες ομογενείς για να κάνει προσλήψεις.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (FRNSW) Greg Mullins η υπηρεσία θέλει να είναι σύγχρονη και αποτελεσματική και θέλει το καλύτερο στελεχιακό προσωπικό.

Ποιοι είναι οι 21 φορείς του Δημοσίου που οδηγούνται σε ξαφνικό θάνατο

Λουκέτα και ξαφνικό θάνατο φορέων του Δημοσίου προανήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης - Ολοκληρώθηκε ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την έξοδο 11.400 εργαζομένων από το Δημόσιο εντός του 2014.

Το πλάνο θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την τρόικα στο τέλος του μηνός, οπότε αναμένεται η έλευσή της.

Δημόσιο: απευθείας απόλυση υπαλλήλων στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου – Έρχεται αξιολόγηση και απολύσεις στις συγκοινωνίες

- Λουκέτα και ξαφνικό θάνατο φορέων του Δημοσίουπροανήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης

- Η αξιολόγηση αφορά και τις συγκοινωνίες, από κόσκινο οιεργαζόμενοι

- Δείτε ποιοι είναι οι πρώτοι υποψήφιοι για απόλυση τους επόμενους 3 μήνες

- Χιλιάδες απολύσεις θα πρέπει να γίνουν ως τον Μάρτιο

Καλαφάτης: Περισσότερα από 509.000 Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης

Ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης ανακοίνωσε σήμερα τα στατιστικά στοιχεία των εκδοθέντων Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΠΕΑ) και τα αντίστοιχα στοιχεία του Μητρώου Ενεργειακών Επιθεωρητών, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τριών ετών εφαρμογής του θεσμού των Ενεργειακών Επιθεωρήσεων.

NSA: Συλλέγει καθημερινά 200 εκατ. sms

Σχεδόν 200 εκατ. μηνύματα κειμένου (sms) συλλέγει καθημερινά η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA), συγκεντρώνοντας δεδομένα για ταξίδια προσώπων, τις επαφές τους και τις συναλλαγές τους με πιστωτικές κάρτες, όπως ανέφερε χθες η βρετανική εφημερίδα Guardian. Σήμερα ο Μπαράκ Ομπάμα παρουσιάζει μεταρρύθμιση των αμερικανικών προγραμμάτων παρακολούθησης των επικοινωνιών.

Πως θα προστατεύσω το σπίτι μου από τον πλειστηριασμό;

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ενημερώνει τους πολίτες (μισθωτούς , συνταξιούχους άνεργους, ελεύθερους επαγγελματίες, έμπορους, αγρότες) οι οποίοι έχουν οφειλές και επιθυμούν να προστατεύσουν την πρώτη και κύρια κατοικία τους από τον πλειστηριασμό, σύμφωνα με τον ν.4224/2013 ότι εντάσσονται οι εξής οφειλές