Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Αγιορείτικη κουζίνα με Ιταλική φινέτσα

«Κρασί και εδέσματα του Αγίου Όρους με Ιταλική φινέτσα» ήταν ο τίτλος του φιλανθρωπικού event που διοργανώθηκε στο εστιατόριο «Mare e Monti» στο Πανόραμα, με την υποστήριξη του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος και της Culinology TEAM Hellas. 

Κ. Πουπάκης: Μείωση της γραφειοκρατίας, ποιοτικά κριτήρια αποδοχής και αποκλεισμό δικαιούχων που δεν σέβονται την εργατική και περιβαλλοντική νομοθεσία φέρνει η νέα μεταρρύθμιση για τις δημόσιες συμβάσεις

Παρέμβαση με τροπολογίες του ευρωβουλευτή
Το πρώτο σημαντικό νομοθετικό πακέτο επί Ελληνικής Προεδρίας, αυτό των δημοσίων συμβάσεων, υιοθετήθηκε σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ν.Χουντής: «Θυσιάστηκε η ελληνική οικονομία και ο ελληνικός λαός για να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, για να σωθεί το ευρώ.»

      Ομιλία του Νίκου Χουντή στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των προτεραιοτήτων της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην οποία παρουσιάστηκαν, από τον έλληνα Πρωθυπουργό, οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Ο Γεν. Γραμματέας της ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκης απαντά στον Όλι Ρεν

"Την ώρα που οι έλεγχοι και οι έρευνες των εισαγγελέων αποκαλύπτουν καθημερινά διαδρομές μαύρου χρήματος, μιζών και θαλασσοδανείων, την ώρα που 1,5 εκατ. συνάνθρωποί μας έχασαν τις δουλειές τους στα τέσσερα πέτρινα χρόνια εφαρμογής του ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, του ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ, της δημοσιονομικής προσαρμογής δια της ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ..

Φρανσουά Μιτεράν: Στην τρομοκρατία εύκολα μπαίνεις και δύσκολα βγαίνεις


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η συνεχιζόμενη συζήτηση σχετικά με την τρομοκρατία, την απόδραση Ξηρού, τις άδειες των κρατουμένων, τα πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν, οι διαφωνίες και δημόσιες κόντρες μεταξύ των υπουργείων Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, οι εξαγγελίες περί νέου νομοθετικού πλαισίου και φυλακές υψίστης ασφαλείας καταδεικνύουν ότι εξακολουθούμε να αγνοούμε την βασικότερη όλων των παραμέτρων:

ΕΟΠΥΥ: Αλλάζει το σύστημα των ραντεβού

Νέο μηχανισμό κλεισίματος των ραντεβού με τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ εξετάζει η διοίκηση του Οργανισμού στοχεύοντας στη μείωση της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων αλλά και στον έλεγχο των γιατρών.

Αλλάζουν όλα στις φορολογικές δηλώσεις – Βεβαίωση του φόρου μαζί με την υποβολή της δήλωσης

- Δείτε τη είναι η “ταυτότητα οφειλής” και πως θα λειτουργεί το νέο σύστημα
- Ο πολίτης θα μπορεί να πληρώσει άμεσα είτε σε δόσεις είτε όλο το ποσό του φόρου
- Οδηγίες προς τους πολίτες έδωσε το υπουργείο για να μην... καούν από λάθη. Όλα όσα ξέραμε γύρω απ' την υποβολή της φορολογικής δήλωσης μάλλον θα πρέπει να τα ξεχάσουμε και μάλιστα άμεσα.

Καταγγελία της Επιτροπής Δράσης Δυτικών Συνοικιών

Τη Δευτέρα 13/1 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο (ΔΣ) του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης καταγγέλλοντας την εγκληματική αδιαφορία που συνεχίζουν να δείχνουν κυβέρνηση, ΔΕΗ και Δήμοι, οι οποίοι μετά τη δολοφονία της μικρής Σάρας, έτρεξαν να υποσχεθούν την επανασύνδεση όλων των κομμένων ρευμάτων.