Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΠΕΔ Θα μπλοκάρουμε την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ

Σε υψηλούς τόνους και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αντιπροσωπεία δημάρχων της Θεσσαλονίκης διεμήνυσε χθες στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτή η υπό εξέλιξη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Τάσεις εθισμού στο διαδίκτυο παρουσιάζει το 7% των στρατευμένων

Τάσεις εθισμού στο διαδίκτυο παρουσιάζει το 7% των συμμετεχόντων σε έρευνα στις Ένοπλες Δυνάμεις, σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση και κοινωνική δικτύωση.
Τα ευρήματα έρευνας παρουσιάστηκαν σήμερα στο πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, παρουσία της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

Κ. Πουπάκης: Η δημοσιονομική εξυγίανση δεν πρέπει να λειτουργεί σε βάρος της αποτελεσματικότητας των Επιθεωρήσεων Εργασίας

Σημαντική παρέμβαση με σειρά τροπολογιών σε σχετική Έκθεση
Με κεντρικό διακύβευμα ότι οι Επιθεωρήσεις Εργασίας μπορεί να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια επίτευξης κοινωνικά δίκαιης και βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης, υπερψηφίστηκε σήμερα από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Έκθεση Πρωτοβουλίας “Αποτελεσματικές Επιθεωρήσεις Εργασίας ως στρατηγική βελτίωσης των συνθηκών εργασίας στην Ευρώπη”.

Ο Όλι Ρεν απαντά στον Νίκο Χουντή

  • Το 2010 δεν έγινε αναδιάρθρωση (κούρεμα) του ελληνικού χρέους, για να μην μεταδοθεί η οικονομική κρίση στα άλλα κράτη μέλη και στις ευρωπαϊκές τράπεζες

·        Ακρόαση του Επιτρόπου Ρέν στην Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για την Τρόικα.

Το 2010, όταν η Ελλάδα μπήκε στο Μνημόνιο,  στόχος ήταν να σωθούν οι ευρωπαϊκές οικονομίες και τράπεζες. Αυτό προκύπτει από απάντηση του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλι Ρέν, σε ερωτήσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, χθες πολύ αργά το βράδυ, στα πλαίσια της ακρόασής του από την Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου που ερευνά τη λειτουργία και τα πεπραγμένα της Τρόικα.

Η Χρυσή Αυγή για τους ελέγχους του ΣΔΟΕ

Γραφείο τύπου
Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ απέδειξε ότι τα οικονομικά της Χρυσής Αυγής είναι πεντακάθαρα σε αντίθεση με τα κόμματα της απάτης και της κλεπτοκρατίας όπου ξεχειλίζει το μαύρο χρήμα. Ο Σαμαράς και τα κανάλια της διαπλοκής ξεφτιλίστηκαν για πολλοστή φορά.

Πόλεις που άκμασαν στα... έγκατα της Γης


Ένα διαφορετικό υπόγειο ταξίδι.

Ο πρώτος ουρανοξύστης που χτίστηκε στον κόσμο ήταν το κτίριο Home Insurance Building στο Σικάγο, οι εργασίες κατασκευής του οποίου ολοκληρώθηκαν στο διάστημα 1884-1885.

ΤΟ «ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ» ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΚΑΝΑΛΩΝ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Κάθε πρωί και κάθε βράδυ θα παρελαύνουν από μπροστά σου όλοι αυτοί που σε έριξαν στον γκρεμό, θα χαμογελούν ευτυχισμένοι γατί σε «έσωσαν», γιατί σε έβγαλαν από την δυστυχία και δικαιωμένοι από το μεγάλο τους έργο θα δοξάζουν την εικονική τους επιτυχία πάνω στα ερείπια της μεγάλης σου δυστυχίας.

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως τα ψάρια εξελίχθηκαν σε τετράποδα ζώα

Νέο φως στην κρίσιμη εξελικτική φάση, κατά την οποία τα πίσω πτερύγια των ψαριών μεταμορφώθηκαν σταδιακά σε πόδια και έτσι τα ψάρια βγήκαν πλέον στη στεριά και περπάτησαν, ρίχνει η μελέτη του «Τικτααλίκ», ενός μεταβατικού πλάσματος του γλυκού νερού, ενός ενδιάμεσου κρίκου ανάμεσα στα ψάρια και στα πρώτα τετράποδα ζώα της ξηράς, που έζησε πριν από 375 εκατ. χρόνια.

Η «Αυτοκρατορία» (του λαϊκιστικού αντιευρωπαϊσμού) αντεπιτίθεται


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η απουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υποψήφιου προέδρου της ΕΕ από την τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας – η οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν… συναυλία και σύμφωνα με τις δηλώσεις στελεχών του «φιέστα» - αποτέλεσε την σοβαρότερη και σημαντικότερη είδηση των τελευταίων ημερών.

Με ελληνική σφραγίδα η θεραπεία του Πάρκινσον

Αρκετές υποσχέσεις αφήνει η νέα γονιδιακή θεραπεία ProSavin, η οποία, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα της πρώτης κλινικής δοκιμής της, πέτυχε να μειώσει σημαντικά τα κινητικά προβλήματα των ασθενών με Πάρκινσον. Η νέου τύπου βρετανο-γαλλική θεραπεία προβάλλει ως εναλλακτική λύση σε σχέση με τη συνήθη φαρμακευτική αγωγή με λεβοντόπα.

Εγκλωβισμένα χιλιάδες άτομα με αναπηρία λόγω της απεργίας στον ΕΟΠΥΥ

Σε δεινή θέση βρίσκονται περισσότερα από 36.000 άτομα με αναπηρία λόγω της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.
Από τον περασμένο Νοέμβριο, που άρχισαν οι κινητοποιήσεις των γιατρών του Οργανισμού, έχει διακοπεί η λειτουργία των ειδικών Επιτροπών για την Πιστοποίηση της Αναπηρίας μέσω των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) και οι ανάπηροι «συνωστίζονται» σε θλιβερές πολυσέλιδες λίστες αναμονής προκειμένου να εξεταστούν.

Πανελλήνιες: Αναβάλλεται για έναν χρόνο το νέο σύστημα

Δεν θα ισχύσει τελικά από φέτος το νέο σύστημα Πανελληνίων, παρά μόνο πιλοτικά σε ορισμένα σχολεία. Πρόκειται για το σύστημα σύμφωνα με το οποίο οι μαθητές της Α' Λυκείου θα εξετάζονται κατά το ήμισυ από τράπεζα θεμάτων και κατά το ήμισυ από ερωτήματα που επιλέγουν οι καθηγητές.