Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Εκτός μητρώου μισθοδοσίας οι δημόσιοι υπάλληλοι με προσωρινές διαταγές

Στην άμεση διαγραφή των συμβασιούχων από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου, που υπηρετούν στο δημόσιο με προσωρινές διαταγές ή ασφαλιστικά μέτρα, πρέπει να προχωρήσουν οι αρμόδιοι στους φορείς που εργάζονται, υπενθυμίζει σε σχετική εγκύκλιό του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ζητείται η αμεση διαγραφή συμβασιούχων απο τη μισθοδοσία

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
Στην άμεση διαγραφή των συμβασιούχων από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου, που υπηρετούν στο δημόσιο με προσωρινές διαταγές ή ασφαλιστικά μέτρα, πρέπει να προχωρήσουν οι αρμόδιοι στους φορείς που εργάζονται, υπενθυμίζει σε σχετική εγκύκλιό του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Είχαν μετατρέψει διαμέρισμα σε ...χαρτοπαικτική λέσχη

Σε ...χαρτοπαικτική λέσχη είχαν μετατρέψει διαμέρισμα στο Γαλάτσι τρεις Αλβανοί υπήκοοι, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από έφοδο των αστυνομικών του τοπικού Τμήματος.

Επιχείρηση “Καθαρά Χέρια”

Στην τουριστική Ελλάδα περίπου 800.000 μερικώς χρησιμοποιημένα σαπούνια απορρίπτονται κάθε εβδομάδα, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από ξενοδοχεία.

Του Κώστα Σιαμέλη

Το Πρόγραμμα Δράσης της Ελληνικής Προεδρίας στον τομέα Ισότητας των Φύλων

Η διασύνδεση του ρόλου των γυναικών με την οικονομία («Γυναίκες και Οικονομία») είναι ο κεντρικός άξονας του προγράμματος πολύπλευρων δράσεων που διοργανώνεται το προσεχές διάστημα υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του τομέα Ισότητας των Φύλων.

Οι 20 πιο σημαντικές αλλαγές στην Ελλάδα

Με τις παρακινήσεις των πιστωτών οι Έλληνες φέρνουν τα πάνω κάτω. Όπου κι αν γυρίσεις στην Αθήνα βλέπεις ό,τι κάτι αλλάζει στην καθημερινότητα ή το δημόσιο. Η εφημερίδα Die Welt επιλέγει 50 χαρακτηριστικές αλλαγές.

Ελληνικός Σιδηρόδρομος: Οπτικοακουστικά ντοκουμέντα, για πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Περισσότερα πατήστε εδώ

Τα «Σαλέ του Λήντερ» είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ως γνωστόν, η πτώση από τα σύννεφα είναι το προσφιλές σπορ του έθνους από καταβολής του.
Και τις περισσότερες φορές, η… πτώση αφορά διάφορες παρωνυχίδες (που ηθική μόνο απαξία έχουν όταν πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα).
Πέρα από την ανάγκη να υπάρξει ηθικό δίδαγμα προς τον κυρίαρχο λαό, ο οποίος οφείλει να ελέγχει εξονυχιστικά και από πάσης πλευράς τα πολιτικά πρόσωπα που επιλέγει, βάζοντας πραγματικά αξιοκρατικά κριτήρια, η υπόθεση του τρόπου διάθεσης των κονδυλίων Λήντερ, είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου.

Συντάξεις-Συμπλήρωση 35ετίας με πλασματικά έτη

Σύνταξη στα 60 και με αναγνώριση πλασματικού χρόνου για να συμπληρώσουν την 35ετία μπορούν να πετύχουν οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ.

Για το 2011 μπορούν να αναγνωρίσουν μέχρι 4 έτη και για το 2012 μέχρι 5 έτη, προκειμένου να κατοχυρώσουν σύνταξη στα 60.

Τα "τσουχτερά" πρόστιμα από την Εφορία για ληξιπρόθεσμους οφειλέτες και φοροφυγάδες

Νέες ποινές με πρόστιμα και προσαυξήσεις θα επιβαρύνουν τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες και τους φοροφυγάδες καθώς με τον ερχομό του νέου έτους εφαρμόζεται το νέο ποινολόγιο τηςΕφορίας.Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει η εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ", όσοι δεν κόβουν αποδείξεις θα πληρώνουν πρόστιμο από 1.000 εως 2.500 ευρώ γαι κάθε απόδειξη, ενώ όσοι δεν πληρώνουν στην ώρα τους τους φόρους κινδυνέυουν με πρόστιμα και προσαυξήσεις ανάλογες με τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών.