Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Υγειονομικές βόμβες τα κλεμμένα ανακυκλώσιμα

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο της πειρατείας των μπλε κάδων ανακύκλωσης στον δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς οι κλοπές έχουν φτάσει πλέον στο 10%. Αυτό σημαίνει ότι ένας στους δέκα τόνους ανακυκλώσιμων υλικών από τους κάδους καταλήγει σε παράνομους αποθηκευτικούς χώρους πολυκατοικιών, εγκαταλελειμμένα σπίτια και τροχήλατες ιδιοκατασκευές, εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Της Φανής Σοβιτσλή

ΞΗΡΟΚΡΗΝΗ Κατάδικος ο δράστης του εγκλήματος

Κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία, παραβάσεις νόμων περί όπλων και περί αλλοδαπών αντιμετωπίζει ο 40χρονος Αλβανός που φέρεται να δολοφόνησε τον 67χρονο συνταξιούχο θεολόγο εντός της μονοκατοικίας όπου διέμενε στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Σέρρες: Δύο συλλήψεις για παράνομο «κυνήγι θησαυρού»

Στα χέρια ανδρών της αστυνομίας έπεσαν το μεσημέρι της Παρασκευής δύο άντρες, για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει πολιτιστικής κληρονομίας, σε αγροτική περιοχή της Νέας Ζίχνης Σερρών

Πέθανε ο Αριέλ Σαρόν

Ο Αριέλ Σαρόν, πρώην πρωθυπουργός και πρώην ισχυρός άνδρας της ισραηλινής δεξιάς, ο οποίος νοσηλευόταν σε κώμα για 8 χρόνια έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε υποστεί, πέθανε σήμερα σε ηλικία 85 ετών, επιβεβαίωσε πριν από λίγο η υπηρεσία Τύπου του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Οι Μωμόγεροι ξεσήκωσαν την Πρέβεζα (ΦΩΤΟ)

Το πιο αρχαίο δρώμενο στην Ελλάδα αυτό των Μωμόγερων αναβίωσε σήμερα στηνΠρέβεζα από τον Μορφωτικό Σύλλογο Αλωνακίων Κοζάνης "Πόντος".
Οπως διαβάζουμε στο pamepreveza, ο Σύλλογος Αλωνακίων Κοζάνης είναι καλεσμένος του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Νέας Σινώπης "Διογένης" και του Συλλόγου Εμποροεπαγγελματιών του Ιστορικού Κέντρου της πόλης.

Φωτοβολταϊκά: οι 10 δημοφιλέστερες διεθνείς ειδήσεις του 2013

Το 2013 χαρακτηρίστηκε ως μεταβατικό έτος για την εξέλιξη του κλάδου των φωτοβολταϊκών σε διεθνές επίπεδο.
Από την εκρηκτική ανάπτυξη και κερδοφορία των προηγουμένων ετών, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ηλιακής ενέργειας βρέθηκαν σε φάση συρρίκνωσης ή και σταθεροποίησης έως ότου διαμορφωθεί το νέο τοπίο.

Τι κοστίζει να επισκεφτείς γιατρό ή νοσοκομείο στη Σουηδία;

Θα ήθελα να περιγράψω το οικονομικό πλαίσιο (από την πλευρά του Ασθενούς) για την Δημόσια Υγεία στη Σουηδία. Το πλαίσιο αυτό αλλάζει λίγο από Νομό σε Νομό αλλά χονδρικά είναι περίπου το ίδιο σε όλη την χώρα. Eδώ παίρνω σαν παράδειγμα τον Νομό του Jonkoping. Ότι γράφω ισχύει τώρα, δηλαδή τον Ιανουάριο του 2014, αλλά κάπως έτσι ήταν το σύστημα από το 1987 τουλάχιστον, που γνωρίζω τη Σουηδία.

Συνέλαβαν τον Άγγελο Φιλιππίδη στην Τουρκία - Μέσα στην ημέρα ή αύριο θα εκδοθεί στην Ελλάδα ο κατηγορούμενος για τα κόκκινα δάνεια του Τ.Τ.

- Η σύλληψη του πρώην προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Κωνσταντινούπολη έγινε βάσει διεθνούς εντάλματος σύλληψης
- Πληροφορίες πως ο Άγγελος Φιλιππίδης εντοπίστηκε στηνΤουρκία μέσω του κινητού του τηλεφώνου
- Φαίνεται πως δεν ήταν ποτέ στις ΗΠΑ όπως είχε αφήσει να εννοηθεί
- Πληροφορίες από τις τουρκικές αρχές αναφέρουν ότι ότι είχε πλαστά στοιχεία ταυτότητας
- Κατηγορείται για την υπόθεση των κόκκινων δανείων του Τ.Τ.
- Το εισαγγελικό πόρισμα των 129 σελίδων έχει ειδικό κεφάλαιο για εκείνον

35 συγκλονιστικές εικόνες ανθρώπων που επέλεξαν να αντιμετωπίσουν τη βία με καλοσύνη!





Παρά τις διαφορές μας, είμαστε όλοι ανθρώπινα όντα. Αν το ξεχάσατε, οι δυνατές εικόνες που ακολουθούν θα φροντίσουν να αποκαταστήσουν την πίστη σας στην ανθρωπότητα…

ΧΑΝΣ ΒΕΡΝΕΡ ΣΙΝ: ΕΠΕΙΓΕΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΧΡΕΩ

Ο πρόεδρος του περίφημου Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικής Έρευνας (IFO) κρίνει απαραίτητο το «κούρεμα» των χρεών των προβληματικών χωρών της ευρωζώνης

"Το ενιαίο νόμισμα δημιουργήθηκε για να επιτρέψει στα κεφάλαια πλουσίων χωρών, όπως η Γερμανία, να πάνε ευκολότερα προς χώρες που προσέφεραν καλές επενδυτικές ευκαιρίες. Έτσι, μετά την συνάντηση κορυφής της Μαδρίτης, το 2005, γίναμε μάρτυρες εντυπωσιακών μεταφορών κεφαλαίων προς την νότια Ευρώπη. Όμως, το φαινόμενο αυτό, που στο ξεκίνημά του ήταν πολύ θετικό, κατέληξε στο να δημιουργήσει φούσκες οι οποίες κάποια στιγμή έσκασαν."

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου
EBR