Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Θα δεσμεύονται καταθέσεις και χρήματα σε θυρίδες

ΣΕ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΦΟΡΔΙΑΦΥΓΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Απαγόρευση μεταβιβάσεων περιουσιακών στοιχείων, δέσμευση του 50% των καταθέσεων, καθώς και του χρηματικού περιεχομένου θυρίδων και παρακαταθηκών, είναι τα μέτρα που θα επιβάλλονται σε επιχειρήσεις για υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής.

Τρεις νεκροί στη φωτιά που ξέσπασε σε σπίτι στο Κορδελιό

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες τρεις άνθρωποι βρέθηκαν απανθρακωμένοι μετά τη φωτιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα στο Κορδελιό.
Δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία σχετικά με την αιτία της φωτιάς. Οι πυροσβεστική ανέσυρε τρεις ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και μία ηλικιωμένη γυναίκα.

Πρώτα έρχεται η οικονομική καταστροφή και μετά η εθνική


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Η Ιστορία δείχνει πως μετά από μια οικονομική καταστροφή έρχεται και η εθνική.
Το παράδειγμα της Κύπρου, είναι χαρακτηριστικό.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του «Ευρωβαρόμετρου», οι Κύπριοι εμφανίζονται να έχουν χάσει εντελώς την εμπιστοσύνη τους στα κόμματα και στους πολιτικούς (τα οποία και τους οποίους μια χαρά ψήφιζαν όσο υπήρχε η οικονομική ευημερία και έρρεαν ριάλια και ευρώ και ρούβλια από τα μπατζάκια τους).

Νέο ψαλίδι στις επικουρικές συντάξεις

Οι ανατροπές που αφορούν το ΕΤΕΑ θα επηρεάσουν και παλαιούς ασφαλισμένους, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες θα έχουν όσοι «καλύπτονται» από «ευγενή» Ταμεία.

Νέος γύρος μειώσεων έρχεται στις επικουρικές συντάξεις, με το ποσοστό αναπλήρωσης να «πέφτει» πλέον στο 20% για το σύνολο των ασφαλισμένων στο ενιαίο επικουρικό (ΕΤΕΑ). Χαμένοι όσοι καλύπτονται από «ευγενή» Ταμεία αλλά και οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, καθώς εκτιμάται πως οι μειώσεις θα ξεκινούν από το 10% και θα φτάνουν το 40% με 45% σε ορισμένες περιπτώσεις.

1914-2014

Του Βασίλη Βιλιάρδου
Η επέτειος των εκατό χρόνων από το απίστευτο όργιο της βίας, από τον πιο καταστροφικό πόλεμο όλων των εποχών, στον οποίο συμμετείχαν 60 εκατομμύρια στρατιώτες από πέντε ηπείρους, βρίσκει ξανά τον πλανήτη με τα ίδια συμπτώματα.

Φωτιά σε σπίτι στο Κορδελιό- Δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο


Σύμφωνα με πληροφορίες φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο σε σπίτι στην περιοχή του Κορδελιού, ενώ οι ένοικοι εγκλωβίστηκαν στο μπαλκόνι του σπιτιού που βρίσκεται στον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας. Δυνάμεις της πυροσβεστικής που έφτασαν στο σημείο κατάφεραν να απεγκλωβίσουν δύο άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο.

Θεσσαλία: Η φωτογραφία του Λαρισαίου που κάνει το γύρο του διαδικτύου!


Ο νεαρός με το μαγιό που βλέπετε στη φωτογραφία έγινε θέμα συζήτησης τόσο στις όχθες του Πηνειού όσο και στο ίντερνετ...

Τον κοιτούσαν για ώρα με απορία εκατοντάδες πιστοί που βρέθηκαν στον Πηνειό το μεσημέρι των Θεοφανείων, για την τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού. Ο καλογυμνασμένος νεαρός, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους κολυμβητές που είτε φορούσαν μπουρνούζια, είτε ισοθερμικές στολές, κάθονταν για αρκετή ώρα μόνος του δίπλα στο ποτάμι, φορώντας μόνον το μαγιό και το ρολόι του!

Οι ΗΠΑ σε πολική δίνη! Θερμοκρασίες μέχρι -51 βαθμούς – Πιο ζεστή η... Σιβηρία! (ΦΩΤΟ)






Χιόνι παντού. Χιλιάδες σπίτια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Θερμοκρασίες που αγγίζουν τους -40 βαθμούς Κελσίου. Δεν είναι στη Σιβηρία αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες, που παραμένουν σε πολική δίνη για πολλοστή ημέρα. 

Ένα ευρώ ανά συνταγή από αύριο

Ξεκινά από αύριο, Τετάρτη, η χρέωση του ενός ευρώ ανά συνταγή που θα καταβάλλεται στους φαρμακοποιούς, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας.

Το ευρώ αυτό θα αφορά στην κάθε συνταγή και όχι στο κάθε φάρμακο και θα εξαιρούνται από το μέτρο οι χρονίως πάσχοντες που οφείλουν να συνταγογραφούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ψάχνουν τον Χριστόδουλο Ξηρό: Πήρε άδεια και δεν εμφανίστηκε στο τμήμα

Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία και την Αντιτρομοκρατική, καθώς ο Χριστόδουλος Ξηρός ο οποίος είχε λάβει 9ήμερη άδεια για να επισκεφτεί την οικογένειά του, δεν εμφανίστηκε χθες στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας ως όφειλε.

Ραβασάκια της εφορίας για όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι της ΔΕΗ

Όσοι λάβουν το... ραβασάκι, θα πρέπει να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν αυτές τις οφειλές, προκειμένου να μην ξεκινήσουν οι διαδικασίες κατάσχεσης.

Στα δίχτυα της εφορίας θα πιαστούν όσοι δεν πλήρωσαν τα προηγούμενα χρόνια το χαράτσι για τα ακίνητα που ήταν ενσωματωμένο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Ισπανία: Τεράστια κύματα «κατάπιαν» τρεις ανθρώπους

Τρία άτομα αγνοούνται από το βράδυ της Δευτέρας στη Γαλικία της βορειοδυτικής Ισπανίας καθώς παρασύρθηκαν από τεράστια θαλάσσια κύματα κατά τη διάρκεια πρωτοφανούς κακοκαιρίαςπου σαρώνει την περιοχή.