Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη επιχειρηματίας για χρέη προς το Δημόσιο

Στη σύλληψη ενός 49χρονου επιχειρηματία για χρέη προς το Δημόσιο προχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκη.

Πέθανε ανασφάλιστος καρκινοπαθής περιμένοντας μια θέση σε δημόσιο νοσοκομείο

Εχασε τη μάχη για τη ζωή ένας 66χρονος ανασφάλιστος καρκινοπαθής, ο οποίος στάθηκε άτυχος και δεν μπόρεσε τελικώς να εισαχθεί σε δημόσιο νοσοκομείο, προκειμένου να νοσηλευτεί.

Νεκρός από έκρηξη βόμβας του Β Παγκοσμίου Πολέμου

Μια βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου εξερράγη από ατύχημα κατά τη διάρκεια εργασιών σε μια οικοδομή στο Οϊσκίρχεν (στα δυτικά της Γερμανίας, κοντά στη Βόννη) με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει την ζωή του και οκτώ να τραυματιστούν, περιλαμβανομένων δύο οι οποίοι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Αποκάλυψη βόμβα από το δικηγόρο του Π. Ευσταθίου - Κι άλλος πολιτικός του ΠΑΣΟΚ έπαιρνε μίζες εκτός από τον Τσοχατζόπουλο

- Ο συνήγορος του Πάνου Ευσταθίου αποκάλυψε στην εκπομπή "ΣΚΑΪ'" του Νίκου Ευαγγελάτου ότι εμπλέκεται και άλλος πολιτικός στην υπόθεση με τις μίζες
- Ο 83χρονος εκπρόσωπος της γερμανικής STN Atlas αφέθηκε ελέυθερος με εγγύηση 500.000 ευρώ
- Έδωσε περίπου 40 ονόματα στον ανακριτή Μαλλή
- Προφυλακιστέος ο Παπαχρήστος που φέρεται να έδωσε μίζα στον Κάντα 750.000 ευρώ

ΑΓΡΟΤΕΣ Δεν θα τηρούν λογιστικά βιβλία όσοι έχουν χαμηλό εισόδημα

Aπαλλάσσονται από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και στοιχείων, που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου για τα αγροτικά εισοδήματα, οι αγρότες με ακαθάριστα έσοδα κάτω των 10.000 ευρώ και που εισέπραξαν επιδοτήσεις έως 5.000 ευρώ.

2012: Εξοδούχοι προς Βουλγαρία...

Στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα (σύνορα Βουλγαρίας) καταγράφηκαν τα περισσότερα διερχόμενα οχήματα του 2012, ενώ στη δεύτερη θέση κατατάσσεται ο σταθμός της Κρυσταλλοπηγής (σύνορα Αλβανίας), ο οποίος μετά το 2011 ξεπέρασε τον μεθοριακό σταθμό των Κήπων (Τουρκία).

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Ο Όλυμπος σε 10 λεπτά! Δείτε το απολαυστικό βίντεο


Τα πάνω-κάτω στις επικουρικές συντάξεις

Τα πάνω - κάτω έρχονται στον υπολογισμό των επικουρικών συντάξεων από το 2014. Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό του ΕΤΕΑ που απομένει για να ισχύσει μόνο η έγκριση από το υπουργείο Εργασίας, οι επικουρικές συντάξεις θα αναπροσαρμόζονται κάθε χρόνο ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του Ταμείου.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΣΝΟΟΥΝΤΕΝ NSA: Ετοιμάζει υπερ-υπολογιστή που θα αποκρυπτογραφεί σχεδόν τα πάντα


Πολύ κοντά στη δημιουργία ενός κβαντικού υπολογιστή που θα αποκρυπτογραφεί σχεδόν κάθε κρυπτογράφηση βρίσκεται η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA), σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Ουάσινγκτον Ποστ, η οποία επικαλείται έγγραφα που αποκαλύφθηκαν από τον πρώην σύμβουλο της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν.

Το μοναδικό πραγματικό πρόβλημα που πρέπει να απασχολήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα, όπως έχει ανακοινωθεί, στις 8 και στις 9 Ιανουαρίου, αντιπροσωπεία της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα επισκεφθεί την Αθήνα στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται επί των αποτελεσμάτων της δράσης της τρόικας στις χώρες υπό δημοσιονομική προσαρμογή.

Ετοιμάζεται η λίστα των 11.000 απολύσεων για το 2014

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΤΡΟΙΚΑΣ

Στη τελική ευθεία των διαβουλεύσεων με την τρόικα βρίσκεται η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς στις 15 Ιανουαρίου θα πρέπει να παρουσιάσει το σχέδιο υλοποίησης της μνημονιακής δέσμευσης για 11.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2014 και να θέσει σε καθεστώς διαθεσιμότητας - κινητικότητας ακόμη 12.500 υπαλλήλους έως τον Φεβρουάριο.

Νέο σύστημα για τις επικουρικές συντάξεις

Θεμελιώδεις αλλαγές στο σύστημα υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων φέρνει το νέο έτος. Θα αναπροσαρμόζονται κάθε χρόνο ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του ταμείου. Ο νέος κανονισμός του ΕΤΕΑ έχει καταρτιστεί και απομένει μόνο η έγκριση από το υπουργείο Εργασίας.