Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: “H σημασία του Μακεδονικού Αγώνα στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης”

Ο “Μακεδονικός Αγώνας και η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης” ήταν το θέμα που ανέπτυξε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης με αφορμή την επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα.
Στην ομιλία του ο κ. Γκιουλέκας αναφέρθηκε στα γεγονότα του θανάτου του ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα Παύλου Μελά, παρουσιάζοντας ντοκουμέντα και μαρτυρίες από το προσωπικό του αρχείο ως ιστορικού ερευνητή και δημοσιογράφου και συνέδεσε τα γεγονότα με την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, αναδεικνύοντας άγνωστες πτυχές των γεγονότων που, όπως χαρακτηριστικά είπε, παραλείπονται από πολλές ιστορικές αναφορές.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Ασπασίδης μιλώντας στην εκδήλωση τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο πρώτος πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης το 1934 ήταν ο Φίλιππος Δραγούμης, αδελφός του ήρωα του αγώνα, γεγονός που σηματοδοτεί και την 80χρονη σημαντική προσφορά και ιστορία του ομίλου.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, εξάλλου, και με την ευκαιρία της εθνικής επετείου του “ΟΧΙ”, την προσεχή Κυριακή 19 Οκτωβρίου τα μέλη του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης, του ομίλου νεολαίας Rotaract και της Στέγης Πολιτισμού και Κοινωνικής Συμπαράστασης “Ο Αριστοτέλης” θα επισκεφθούν το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

"Μ"