Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Απίστευτο: Σε ορυχείο οι τουρίστες κάνουν... τραμπολίνο!

Στην βόρεια Ουαλία


Ένα παλιό ορυχείο στην Ουαλία έχει γίνει το ιδανικό μέρος για τραμπολίνο και ανεβάζει την αδρεναλίνη στους τολμηρούς επισκέπτες τουΚοντά στα βουνά της βόρειας Ουαλίας υπάρχει ένα τεράστιο ορυχείο ηλικίας 176 ετών.
Τώρα το ορυχείο έχει αλλάξει χρήση και έχει μετατραπεί σε έναν χώρο για «επικίνδυνα σπορ», αφού προσελκύει τουρίστες που κάνουν τραμπολίνο ανάμεσα στα βράχια του σπηλαίου, μέσα σε προστατευτικά δίχτυα και πάντα υπό την επίβλεψη εκπαιδευτών.


Ο δημοσιογράφος του CNN, που επισκέφθηκε τον χώρο, προειδοποιεί ότι όσοι υποφέρουν από ίλιγγο και κλειστοφοβία ίσως το σπήλαιο, που έχει μέγεθος δύο φορές για τον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο, να μην είναι ακριβώς το κατάλληλο μέρος γι' αυτούς.

Οι τουρίστες οδηγούνται στα τραμπολίνο μέσα στο τρένο εξόρυξης του ορυχείου και υπάρχουν τρία διαφορετικά επίπεδα από όπου κανείς μπορεί να ασχοληθεί με το άθλημα, με το ψηλότερο επίπεδο να βρίσκεται σε ύψος 55 μέτρα πάνω από το έδαφος!


Πολύχρωμα φώτα leds ρίχνουν την λάμψη τους πάνω στα βράχια του σπηλαίου και συνδυάζονται αρμονικά με τις στολές φθορισμού του προσωπικού, ενώ το συνολικό σκηνικό θυμίζει έναν πολύπλοκο και τεράστιο ιστό αράχνης.
Για να ανέβει η αδρεναλίνη ακόμα πιο ψηλά, όποιος δεν έχει ήδη αρκετή με την άθληση στα τραμπολίνο του σπηλαίου, μπορεί να κατρακυλήσει στα βάθη του από τις τσουλήθρες σε σχήμα σπιράλ που υπόσχονται να μεταφέρουν τους επισκέπτες στα πιο βαθιά σημεία του παλιού ορυχείου.


Και αν αυτό δεν είναι για κάποιους αρκετό, τότε η εναέρια τροχαλία προσφέρει μια συναρπαστική διαδρομή στα 1.500 πόδια πάνω από το έδαφος, από όπου οι επισκέπτες θαυμάζουν την πανοραμική θέα των βουνών της Ουαλίας. Το πέταγμα με την εναέρια τροχαλία είναι μια μοναδική εμπειρία, αφού αυτή στα βουνά της βόρειας Ουαλίας είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη.
protothema.gr