Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΥΞΕΙΝΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΙΧΣΑΝ ΟΥΓΚΙΟΥΡ ΝΤΕΛΙΚΑΝΛΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

Τον Πρόεδρο της Παρευξείνιας Τράπεζας (Black Sea Trade and Development Bank) Ιχσάν Ουγκιούρ Ντελικανλί δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης. Τον Πρόεδρο της Παρευξείνιας Τράπεζας συνόδευαν ο σύμβουλός του Ersen Ekren και ο Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων και Επικοινωνίας του οργανισμού Valery Aksenov.

Στην ατζέντα της συζήτησης, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, τέθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Παρευξείνιας Τράπεζας σε θέματα αναπτυξιακών έργων και δράσεων σε τομείς αμοιβαίας ωφέλειας.

«Με χαρά υποδέχθηκα σήμερα τον Πρόεδρο της Παρευξείνιας Τράπεζας Ιχσάν Ουγκιούρ Ντελικανλί και τους συνεργάτες του. Είναι η πρώτη συνάντησή μου με εκπροσώπους της Παρευξείνιας Τράπεζας, ενός σημαντικού διακρατικού οργανισμού με έδρα τη Θεσσαλονίκη, με τον οποίον μπορούμε να προωθήσουμε κοινές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες σε βασικούς τομείς της οικονομίας της περιοχής μας. Μπορούμε να επιδιώξουμε κοινό βηματισμό και να δουλέψουμε μαζί, ώστε να φέρουμε απτά αποτελέσματα στην προώθηση των αναπτυξιακών μας στόχων μέσα από στοχευμένες συνεργασίες, με γνώμονα την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας παρουσίασε στον Πρόεδρο της Παρευξείνιας Τράπεζας Ιχσάν Ουγκιούρ Ντελικανλί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις στρατηγικές προτεραιότητες για την επόμενη πενταετίας στην Π.Κ.Μ., δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε μεγάλα έργα υποδομής και σε ευρωπαϊκά προγράμματα.



Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Παρευξείνιας Τράπεζας Ιχσάν Ουγκιούρ Ντελικανλί ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την πρωτοβουλία της συνάντησης και την ευγενική πρόσκληση και εξέφρασε τη βούλησή του για στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πάνω σε συγκεκριμένους αναπτυξιακούς τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Επίσης, ο κ. Ντελικανλί παρουσίασε στον κ. Τζιτζικώστα το εταιρικό σχήμα της Παρευξείνιας Τράπεζας, το έργο και τις προτεραιότητες του οργανισμού για τα επόμενα χρόνια. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη συγκρότηση ομάδας εργασίας προκειμένου να διερευνηθούν περαιτέρω τα πεδία κοινής δραστηριότητας.