Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Πάτρα: Το άγνωστο παράπονο του αδικοχαμένου στρατιώτη Φώτη Ανδρικόπουλου - Η οργή του πατέρα του για την αποζημίωση που έλαβε!

Το τελευταίο τηλεφώνημα του άτυχου οπλίτη και τα λόγια του πατέρα του συγκλονίζουνκαι δίνουν νέα τροπή στην υπόθεση που συγκλόνισε τη χώρα...


«Μου φέρονται απαίσια, δε μου δίνουν άδεια για να φύγω»! Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του άτυχου Πατρινού οπλίτη, Φώτη Ανδρικόπουλου, μία μόλις ημέρα πριν τη συμμετοχή του στη μοιραία άσκηση που του έκοψε το νήμα της ζωής, σύμφωνα με την εφημερίδα «Κόσμος της Πάτρας».

Όπως αποκαλύπτει στον «Κόσμο» άτομο του περιβάλλοντος της οικογένειας, ο 19χρονος πεζοναύτης είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά το προηγούμενο απόγευμα, με τον αρραβωνιαστικό της αδελφής του, εκφράζοντάς του τα έντονα παράπονά του για την συμπεριφορά κάποιων εκ των ανωτέρων του.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, τα παράπονα του παιδιού επιβεβαιώνουν και συνάδελφοί του στο στρατόπεδο, προχωρώντας οι τελευταίοι και σε αναφορά ονομάτων δύο συγκεκριμένων στρατιωτικών. Το στοιχείο αυτό - αν επιβεβαιωθεί - θα καταρρίψει τον ισχυρισμό των αξιωματικών της μονάδας του, ότι ο Φώτης παρά το γεγονός ότι σε λίγες ημέρες θα απολυόταν, επέμενε ο ίδιος να μην λάβει άδεια προκειμένου να συμμετάσχει στην άσκηση!

ΦΩΤΟ από facebook
Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, που έρχονται από το φιλικό περιβάλλον της οικογένειας, ο πατέρας του αδικοχαμένου οπλίτη, είναι αποφασισμένος να κινήσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη τραγωδία.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής του, ήταν η προκλητική απόφαση του κράτους, να αποζημιώσει με… 13.000 ευρώ την οικογένεια, για το θάνατο του παιδιού της. «Τόσο άξιζε το παιδί μου;» επαναλάμβανε ειρωνικά ο Κώστας Ανδρικόπουλος, αξιωματικός της ΕΛΑΣ, στο άκουσμα της συγκεκριμένης ανακοίνωσης.

ΦΩΤΟ από facebook
Είναι όμως αποφασισμένος, να μην το αφήσει έτσι: Μόλις λοιπόν συμπληρωθούν οι σαράντα ημέρες από το θάνατό του, θα δρομολογήσει όλες τις νομικές διαδικασίες για να διεκδικήσει ποσό-μαμούθ από το Κράτος, για το θάνατο του γιου του. 

Ένα ποσό, που σύμφωνα με πληροφορίες θα διαθέσει εξ ολοκλήρου σε ευαγή ιδρύματα, στη μνήμη του γιου του!

Πηγή: Εφημερίδα Κόσμος, patrastimes.gr