Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Μοιραίο παιχνίδι για 14χρονο


Τραγωδία με έναν 14χρονο μαθητή γυμνασίου νεκρό συγκλονίζει τα Κύμινα Θεσσαλονίκης. Την ώρα που έπαιζε με φίλους του στην αυλή του δημοτικού σχολείου πιάστηκε από το στεφάνι μπασκέτας, γλίστρησε και έπεσε στο έδαφος με το κεφάλι.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

“Ήταν ένα παιχνίδι, το παιδί έπεσε ανάσκελα και χτύπησε, δεν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε, ήταν μαζί με ακόμη τέσσερα - πέντε παιδιά”, είπε στη “Μ” ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Κυμίνων, Βασίλης Κατούνας.
Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 7 το απόγευμα της Tρίτης στο γήπεδο του 2ου δημοτικού σχολείου Κυμίνων. Σύμφωνα με την αστυνομία, που διενεργεί την προανάκριση, μία παρέα μαθητών γυμνασίου έπαιζε στην αυλή, αφού προηγουμένως όλοι τους είχαν πηδήξει τα κάγκελα, καθώς το σχολείο ήταν κλειδωμένο. Όπως είπαν κάτοικοι του χωριού, τα παιδιά έπαιζαν χωρίς μπάλα και προσπαθούσαν να φτάσουν το στεφάνι της μπασκέτας, δείχνοντας ότι μπορούν να καρφώσουν.
Το ίδιο φαίνεται πως προσπάθησε ο 14χρονος μαθητής της τρίτης γυμνασίου. Έτρεξε προς την μπασκέτα, πήδηξε, έπιασε το στεφάνι, όμως το σίδερο γλίστρησε από τα χέρια του, με συνέπεια να βρεθεί στο έδαφος και να χτυπήσει στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Οι φίλοι του είδαν ότι ήταν αναίσθητος και κάλεσαν ασθενοφόρο, με το οποίο διακομίστηκε αμέσως στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου”, όμως είχε χάσει τη ζωή του από κρανιοεγκεφαλική κάκωση που είχε υποστεί από την πτώση του. “Το παιδί πιάστηκε από το στεφάνι και από εκεί γλίστρησε και έπεσε”, τόνισε στη “Μ” αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος ενημερώθηκε για το δυστύχημα.

Κλειδωμένο
Το δημοτικό σχολείο, όπως και όλα τα σχολεία, μπορεί να παραμένουν κλειδωμένα τις απογευματινές ώρες, όμως κανένα πλέον δεν φυλάσσεται μετά την κατάργηση των θέσεων των σχολικών φυλάκων. “Οι πόρτες ήταν κλειδωμένες. Αν υπήρχαν φύλακες, που καταργήθηκαν, δεν θα άφηναν τα παιδιά να μπουν μέσα”, σχολίασε ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Κυμίνων κ. Κατούνας.
Χθες το απόγευμα σε κλίμα οδύνης έγινε η κηδεία του παιδιού, που ζούσε στα Μάλγαρα. Παιδί αγροτικής οικογένειας, έχει ακόμη ένα αδερφάκι 4 χρόνων.