Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Έμπολα: Θεραπεύτηκαν δύο γιατροί που λάμβαναν το πειραματικό φάρμακο ZMapp

Πλήρως ανάρρωσαν δύο γιατροί που είχαν μολυνθεί από τον ιό του Έμπολα στη Λιβερία και τους χορηγήθηκε το πειραματικό φάρμακο ZMapp, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Οι δύο γιατροί, που κατάγονταν ο ένας από τη Νιγηρία και ο άλλος από την Ουγκάντα, λάμβαναν θεραπεία με το ZMapp από τις 10 Αυγούστου. Το Σαββατοκύριακο πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν όλο αυτό το διάστημα, ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Τζον Σούμο.

Σημειώνεται ότι δύο Αμερικανοί εθελοντές, ο γιατρός Κεντ Μπράντλεϊ και η ιεραπόστολος Νάνσι Ράιτμπολ, που έπασχαν επίσης από Έμπολα, θεραπεύτηκαν, αφού έλαβαν το ZMapp. Ο Ισπανός ιερέας Μιγκέλ Παχάρες ωστόσο, πέθανε μετά τη μεταφορά του από τη Λιβερία στη Μαδρίτη, μολονότι έλαβε και αυτός το φάρμακο.

Όπως άλλωστε και ένας τρίτος γιατρός την περασμένη εβδομάδα, ο Έιμπραχαμ Ντόρμπορ, στον οποίο χορηγήθηκε επίσης το ίδιο φάρμακο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η επιδημία του Έμπολα έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής 1.552 ανθρώπους στη Δυτική Αφρική. Στη Γουινέα, τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Νιγηρία έχουν αναφερθεί συνολικά 3.069 ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα της ασθένειας…

newsbomb