Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Τρία ελληνικά πανεπιστήμια στα κορυφαία του κόσμου – Το top 20

Το Πολυτεχνείο, το πανεπιστήμιο Κρήτης και το Αριστοτέλειο είναι ανάμεσα 500 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, σύμφωνα με τον Διεθνή Πίνακας Κατάταξης Πανεπιστημίων της QS, για το ακαδημαϊκό έτος 2014-15.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο βρίσκεται στην 447η θέση της κατάταξης, δέκα θέσεις πιο κάτω βρίσκεται το πανεπιστήμιο της Κρήτης και στην 462η θέση το Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης.

Κορυφαίο πανεπιστήμιο στον κόσμο, σύμφωνα πάντα με την κατάταξη της QS, είναι το ΜΙΤ της Μασσαχουσέτης. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν το Κέμπριτζ, το Imperial College του Λονδίνου, το Χάρβαρντ και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ 20 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Massachusetts Institute of Technology (MIT) University of Cambridge Imperial College London Harvard University University of Oxford UCL (University College London) Stanford University California Institute of Technology (Caltech) Princeton University Yale University University of Chicago ETH Zurich (Swiss Federal Institute of Technology) University of Pennsylvania Columbia University Johns Hopkins University King's College London (KCL) University of Edinburgh Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne Cornell University University of Toronto.

newsit