Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Θέσεις τζιχαντιστών στη Συρία βομβάρδισαν για πρώτη φορά οι ΗΠΑ

Θέσεις τζιχαντιστών στη Συρία βομβάρδισαν για πρώτη φορά οι ΗΠΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ

Ο αμερικανικός στρατός σε συνεργασία με συμμαχικές του δυνάμεις, βομβάρδισε θέσεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.
Αυτές οι αεροπορικές επιχειρήσεις σηματοδοτούν την έναρξη μιας νέας πολύ πιο περίπλοκης μάχης κατά του Ισλαμικού Κράτους καθώς για πρώτη φορά από την έναρξη των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών κατά των τζιχαντιστών βομβαρδίζονται θέσεις τους σε συριακό έδαφος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πενταγώνου στις αεροπορικές επιδρομές εκτός των αμερικανών πήραν μέρος και δυνάμεις από κράτη που απαρτίζουν τον διεθνή συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις και τα συμμαχικά κράτη έχουν αναλάβει στρατιωτική δράση εναντίον των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία χρησιμοποιώντας μια δύναμη πυρός που αποτελείται από μαχητικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη καθώς και πυραύλους Tomahawk» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου αντιναύαρχος Τζον Κίρμπι.

«Δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν είμαστε σε θέση να παράσχουμε περισσότερες λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου.

"Εθνος"