Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Έλυσαν (;) το μυστήριο με τις πέτρες που κινούνται! (βίντεο)


Η λίμνη Racetrack Playa στην Κοιλάδα του Θανάτου στηνΚαλιφόρνια έχει ένα... μυστικό, οι επιστήμονες όμως θεωρούν ότι έχουν βρει τη λύση του...


Η ξερή λίμνη Racetrack Playa που βρίσκεται στην Κοιλάδα του . Θανάτου, στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών δεν είναι μόνο ένα παράξενο τοπίο, αλλά κυρίως αποτελεί τον χώρο που συμβαίνει ένα από τα πιο παράξενα φαινόμενα στην Γη.
Μεγάλες πέτρες, μπορεί να ζυγίζουν δεκάδες κιλά, έχουν την... συνήθεια να μετακινούνται, αφήνοντας χαραγμένα τα ίχνη της πορείας τους!
Το φαινόμενο (sailing stones) έχει τρελάνει αρκετό κόσμο, αλλά από τους επιστήμονες αποδίδεται σε πολύ ισχυρούς ανέμους σε συνδυασμό με την σύσταση του εδάφους, το οποίο κάποιες φορές γίνεται (όταν βρέξει) λασπώδες, με πολύ μικρό συντελεστή τριβής, είναι πολύ γλιστερό, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο την μετακίνηση των βράχων από τον δυνατό αέρα.
Το μόνο που δεν έχει εξηγηθεί πλήρως, είναι γιατί μερικές φορές κάποιοι βράχοι κινούνται σε διαφορετικές κατευθύνσεις...
Το φαινόμενο αυτό, όμως, καταγράφηκε σε κάμερα, με την ελπίδα να διαλευκανθεί πλήρως ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του κόσμου.
Δείτε το σχετικό βίντεο:


newsit