Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Σέρρες: Εξαπάτησαν ηλικιωμένη και της άρπαξαν τα χρυσαφικά

Μπορεί η ηλικιωμένη που έβαλαν στο στόχαστρό τους στις Σέρρες να έδειχνε εύκολο θύμα, όμως εκείνη τελικά οδήγησε στη σύλληψη του ζευγαριού απατεώνων που της είχαν πάρει τα χρυσαφικά με το πρόσχημα ότι έτσι θα ξεχρέωνε την υποτιθέμενη οφειλή του γιου της!

Η 80χρονη γυναίκα είχε συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά του 36χρονου άνδρα και της 34χρονης γυναίκας που την επισκέφθηκαν στο σπίτι της και τους περιέγραψε με ακρίβεια στους αστυνομικούς της Ασφαλείας, με αποτέλεσμα να συλληφθούν μέσα σε λίγη ώρα. Πάνω τους βρέθηκαν τα χρυσά κοσμήματα της ηλικιωμένης που της επιστράφηκαν και το ζευγάρι παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών κατηγορούμενο για απάτη. Η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν οι δράστες είχαν εξαπατήσει και άλλους ηλικιωμένους.

Δυο άλλοι απατεώνες που παρίσταναν τους τεχνικούς της Δ.Ε.Η. για να τρυπώσουν στο σπίτι μιας 79χρονης γυναίκας σε χωριό της Πιερίας, δεν τα κατάφεραν να αρπάξουν τις οικονομίες της. Η ηλικιωμένη αντιλήφθηκε τον «μακρυχέρη» όταν επιχείρησε να αρπάξει χρηματικό ποσό και βγήκε από το σπίτι φωνάζοντας! Ο 30χρονος δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Λαθρομετανάστευσης που περιπολούσαν στην περιοχή, ενώ ο 31χρονος συνεργός του τράπηκε σε φυγή με ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο και αναζητείται.

protothema.gr