Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Ουκρανία: Δολοφονήθηκε ο δήμαρχος της πόλης Κρεμεντσούκ

Ο δήμαρχος της πόλης Κρεμεντσούκ στην ανατολική Ουκρανία έπεσε σήμερα νεκρός από σφαίρες, ενώ το σπίτι ενός άλλου δημάρχου στην πόλη Λβιβ στα δυτικά επλήγη από εκτοξευτή χειροβομβίδων, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

O Άντον Γκερασένκο, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών, δήλωσε ότι ο δήμαρχος του Κρεμεντσούκ Όλεχ Μπαμπάγεφ δολοφονήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του από άγνωστο ένοπλο, ο οποίος επέβαινε σε αυτοκίνητο και πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον του με όπλο με σιγαστήρα.

"Είναι πολύ γνωστό ότι ο Όλεχ Μπαμπάγεφ υποστηρίχτηκε από έναν σημαντικό αριθμό πολιτών στο Κρεμεντσούκ. Στη διάρκεια της (εξέγερσης στην πλατεία) Μεϊντάν, υποστήριξε τους ακτιβιστές, τους οποίους η τοπική αστυνομία και ο εισαγγελέας ήθελαν να κλείσουν στη φυλακή, γράφει στη σελίδα του στο Facebook ο Γκερασένκο.

Ο ίδιος προσθέτει ότι επίθεση με εκτοξευτή χειροβομβίδων δέχτηκε στη διάρκεια της νύχτας το σπίτι του δημάρχου Αντρίι Σαντοβίι, ο οποίος εκείνη τη στιγμή απουσίαζε. "Το πιθανότερο είναι αυτά τα δύο εγκλήματα να μη συνδέονται", γράφει ο ίδιος.

newsbomb