Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Εβγαλαν μαχαίρι και πιστόλι Τούρκοι και Ελληνας στην Εγνατία

Αφωνοι παρακολουθούσαν οι υπάλληλοι των διοδίων στην Μουσθένη της Καβάλας, μαζί με άλλους οδηγούς, την συμπλοκή τεσσάρων ατόμων από δύο Ι.Χ.

Τα δύο οχήματα έφτασαν στο σημείο αυτό της Εγνατίας και, αντί να περάσουν από τις μπάρες σταμάτησαν στη δεξιά πλευρά του χώρου και οι τρεις επιβάτες του ενός βγήκαν έξω και άρχισαν να χτυπούν το άλλο όχημα με κλωτσιές.

Ο οδηγός του δεύτερου Ι.Χ. βγήκε επίσης έξω κρατώντας μαχαίρι, οπότε ένας από τους «επιτιθέμενους» απάντησε εμφανίζοντας πιστόλι!

Η συμπλοκή ωστόσο έγινε άμεσα αντιληπτή από άνδρες της ΔΙΑΣ που βρισκόντουσαν στο σημείο και οι οποίοι επενέβησαν, κάνοντας τον ένοπλο να το βάλει στα πόδια.

Τελικά και οι τέσσερις συνελήφθησαν λίγο αργότερα και αποκαλύφθηκε η αιτία του επεισοδίου.

Το όχημα με τους τρεις επιβάτες μετέφερε δύο Τούρκους, 26 και 30 ετών, καθώς και μία Γαλλίδα 26 ετών, ενώ το άλλο όχημα οδηγούσε ένας 47χρονος Ελληνας.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, το όχημα του τελευταίου «έκλεισε» αυτό των Τούρκων οι οποίοι αντέδρασαν βίαια μόλις έφτασαν στα διόδια, για να ακολουθήσει η ραγδαία κλιμάκωση της έντασης.

Οπως αποδείχθηκε το πιστόλι που είχε ο νεαρός Τούρκος ήταν κρότου – αερίου με 12 φυσίγγια, τα οποία κατασχέθηκαν, όπως και το μαχαίρι του Ελληνα, μαζί με άλλα δύο που βρέθηκαν κατά την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στα οχήματα.

Ολοι τους πήραν τελικά την άγουσα για τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

"Εθνος"