Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2014 στον δήμο Βόλβης Ενθουσίασε το κοινό ο Θάνος Μικρούτσικος


Διαχρονικά, αγαπημένα τραγούδια ερμήνευσαν ο Θάνος Μικρούτσικος και η Ρίτα Αντωνοπούλου στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Ασπροβάλτας


Μια ακόμα επιτυχημένη εκδήλωση κατέγραψε το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2014, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) του δήμου Βόλβης.

Το βράδυ της Κυριακής 20 Ιουλίου το κοινό κατέκλυσε το αμφιθέατρο της Ασπροβάλτας για τη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου και της Ρίτας Αντωνοπούλου. Ο συνθέτης μαζί με τη γνωστή ερμηνεύτρια και με τη συνοδεία της Μικτής Χορωδίας της Μουσικής Σχολής του δήμου Βόλβης, παρουσίασαν ένα πρόγραμμα γεμάτο από τις πιο μελωδικές στιγμές της ελληνικής μουσικής. Επιτυχίες των Χατζηδάκη, Θεοδωράκη, Λοΐζου και άλλων δημιουργών, μαζί με αγαπημένες συνθέσεις του Μικρούτσικου, ενθουσίασαν τον κόσμο.



Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2014 στον δήμο Βόλβης συνεχίζεται με τις εξής εκδηλώσεις (ώρα έναρξης 21.30):

Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 24 - 26 Ιουλίου, Σταυρός, Η Γιορτή της Θάλασσας: Η καθιερωμένη τριήμερη μουσική γιορτή δίπλα από τη θάλασσα στο λιμάνι του Σταυρού, με συναυλίες και πολλές εκπλήξεις για τους επισκέπτες.
Πέμπτη 31 Ιουλίου και Παρασκευή 1 Αυγούστου, Πεζόδρομος Ασπροβάλτας, Rock Music Festival: Δυο ημέρες γεμάτες με ροκ μουσική από τοπικά ελληνικά συγκροτήματα.
Παρασκευή 1 Αυγούστου, Γήπεδο Νέων Βρασνών, Συναυλία Γλυκερίας: Η Γλυκερία, η αυθεντική τραγουδίστρια, μας καλεί σε ένα μουσικό ταξίδι στο γνήσιο λαϊκό και παραδοσιακό τραγούδι, με τις αμέτρητες, πολυαγαπημένες επιτυχίες, μέσα και από την προσωπική της δισκογραφία.
Παρασκευή 8 Αυγούστου, 1ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρού, Συναυλία Ελένης Βιτάλη:  Η Ελένη Βιτάλη με τη σπάνια φωνή της, παρουσιάζει ένα μοναδικό ρεπερτόριο με τραγούδια και μελωδίες από όλη την Μεσόγειο, μαζί με τον κορυφαίο Αρμένιο βιρτουόζο του ούτι Haig Yazdjian.
Σάββατο 9 Αυγούστου, Αμφιθέατρο Νέων Βρασνών, Συναυλία Γεωργίας Βεληβασάκη: Κάτω από το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου, τραγουδά με αισθαντικότητα η Γεωργία Βεληβασάκη, μαζί με τον κιθαριστή Ανδρέα Ζιάκα για να μας μεταφέρουν με μελωδίες, ρυθμούς και ηχοχρώματα από την Κρήτη έως την μακρινή Αργεντινή.
Τρίτη 12 Αυγούστου, Αμφιθέατρο Ασπροβάλτας, Θεατρική παράσταση «Η Πεντάμορφη και το Τέρας»: Το Θέατρο του Βορρά, υπογράφει μια φρέσκια διασκευή του γνωστού μύθου, προσαρμοσμένο και για μικρούς, αλλά και για μεγάλους.

Κυριακή 24 Αυγούστου1ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρού, Συναυλία Γιάννη Σπανού:  Ο μεγάλος συνθέτης Γιάννης Σπανός, μαζί με την εξαιρετική ερμηνεύτρια Πένυ μαζί με τη Μικτή Χορωδία του δήμου Βόλβης, που τους συνοδεύει σε αυτή τη μουσική γιορτή της νοσταλγίας, αλλά και της λαϊκής ελληνικής μουσικής.
Τετάρτη  27 Αυγούστου, Αμφιθέατρο Σταυρού, Κλασική Μουσική: Συναυλία χορωδιακής κλασικής μουσικής υψηλού επιπέδου, στο πλαίσιο του St George International Choir Festival, με τις χορωδίες La Cigale de Lyon (Γαλλία), Muzaffer Arkan Girls Choir (Τουρκία) και την Παιδική και Νεανική Χορωδία του δήμου Βόλβης, σε ένα διεθνές ρεπερτόριο.