Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Μουντιάλ 2014: Ο διεθνής Τύπος για την ιστορική 7άρα!

Η θλίψη των Βραζιλιάνων, η ευτυχία των Γερμανών και των... Αργεντίνων αποτυπώνεται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Εδώ και λίγες ώρες οι Βραζιλιάνοι ζουν την δική τους ποδοσφαιρική τραγωδία. Το 7-1 από την Γερμανία είναι η πιο βαριά ήττα της ιστορίας τους και ο Τύπος της χωράς χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις.

Η "Globoesporte" μιλά για τη "ντροπή των ντροπών" και "την απελπισία", η "Jornal do Brasil" παραθέτει φωτογραφία του έβδομου γκολ της Γερμανίας και έχει τίτλο: "Η Γερμανία εξευτέλισε τη Βραζιλία με 7-1 και πάει στον τελικό", και η μεγαλύτερη εφημερίδα του Σάο Πάουλο "Folha de Sao Paulo" έχει φωτογραφία του Μάικον στα δίχτυα κάνοντας λόγο για το προφανές: "Μινεϊράσο... η Βραζιλία εξευτελίζεται ξανά προσπαθώντας να κερδίσει ένα Μουντιάλ. "

Η "Gazzeta esportiva" δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της και το κεντρικό της θέμα τιτλοφορείται ως εξής: "Έπεσε η μάσκα", με τη μάσκα του Νεϊμάρ να πέφτει από τα χέρια ενός οργισμένου φιλάθλου.

Η βραζιλιάνικη έκδοση του "Espn" βγαίνει ίσως με τον τίτλο που αποτυπώνει πιο πιστά την πραγματικότητα. Η εικόνα του Φελίπε Σκολάρι στο πάγκο αποσβολωμένος συνοδεύεται από τη λεζάντα: "Το Μαρακανάζο ήταν τραγικό, το Μινεϊράζο η μεγαλύτερη ντροπή"

Στο στρατόπεδο των νικητών η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα "Bild", κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο τον πανηγυρισμό των "πάντσερ" και... "χωρίς λόγια" ενώ η ηλεκτρονική έκδοση αυτής αναφέρει "7-1. Ευχαριστώ. Σας αγαπάμε."

Εξίσου πανηγυρική είναι η ατμόσφαιρα και στα πρωτοσέλιδα της Αργεντινής. Η Ole, η μεγαλύτερη αθλητική εφημερίδα της Αργεντινής, φαίνεται να τρολάρει απίστευτα τους Βραζιλιάνους κι έχει τίτλο: «Πες μου, πως νιώθεις» κάνοντας λογοπαίγνιο με το επτά και τη λέξη νιώθεις

Στον υπόλοιπο κόσμο, ξεχωρίζει το πρωτοσέλιδο της ισπανικής “Marca” που κάνει λόγο για “αιώνια ντροπή”. Οι "New York Times" λένε ότι η "Γερμανία παρέλυσε τη Βραζιλία", η αγγλική "Daily Mail" ξεκαθαρίζει ότι είναι μία "νύχτα κόλασης στη Βραζιλία", η γαλλική "L'Equipe" κάνει λόγο για"Τον εξευτελισμό", τον οποίο η ιταλική "Gazzetta Dello Sport" χαρακτηρίζει "ιστορικό".

newsit