Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ .Ι.Τ κάνει λόγο για … παραληρούντες… “μόδιστρους”…



 "Εντάξει “κύριοι” τον “ντύσατε” τον “Αυτοκράτορα” αλλά δυστυχώς τον “ντύσατε” με κουρέλια… “Μόδιστροι”, λιβελογράφοι και παραληρούντες εναντίον του Προέδρου της ΔΑΚΕ “σεβόμενοι” κατά τ’ άλλα τάχα την παράταξή μας.

            Αυτό μόνο μπορείτε να κάνετε; Να γράψετε ένα κακογραμμένο και ασύντακτο λίβελλο, ένα κατάπτυστο και συκοφαντικό παραλήρημα που μας γυρνάει πολλά χρόνια πίσω;;;
Ούτε μια αναφορά στη θεσμική εκτροπή και στην εκμετάλλευση  των θεσμών και των θεσμικών οργάνων…Μόνο ψεύδη κατά συρροή, κουτσομπολιά, ανακρίβειες, παραπληροφόρηση, αήθεις προσωπικές επιθέσεις και κουτοπονηριά.
            Είναι προφανές ότι ο “συντάκτης” του λίβελλου δεν είναι ο Γραμματέας της ΠΑΣΚΕ, γιατί αυτός τουλάχιστον διακρίνεται για την εκφορά του λόγου του. Ο “Μόδιστρος” πρέπει να είναι ένας από το γνωστό “κονκλάβιο” που αγωνιά να το παίξει “αυτοκρατορικότερος του αυτοκράτορα”. Το τι επιδιώκει βγάζει μάτια. Εμείς ευχόμαστε στον ή στους συντάκτες αυτού του κειμένου τουλάχιστον να ολοκλήρωσαν την ψυχοθεραπεία τους !!! 
Σε τέτοιες κατευθυνόμενες και “κίτρινες” ανακοινώσεις δεν απαντάμε. Αισθανόμαστε όμως αηδία βλέποντας έναν κατήφορο συνδικαλιστικής και ανθρώπινης ανηθικότητας που δυστυχώς δεν έχει ούτε τελειωμό και μάλλον ούτε γυρισμό.
            Πρέπει όμως, να επισημάνουμε ότι αυτός ο τρισέλιδος οχετός αποτελεί και μια απεγνωσμένη κραυγή αγωνίας, ένα “ποίημα” εσωστρέφειας και ηττοπάθειας που θα το λέγαμε και κύκνειο άσμα του χθες.
            Αλήθεια, πώς ερμηνεύουν και πώς αισθάνονται τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ που η παράταξή τους εγκαλεί τον Πρόεδρο της ΔΑΚΕ και Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ για σεβασμό απέναντι στο κόμμα της Ν.Δ. !!!
Είναι άραγε αλήθεια η φήμη που ευρέως κυκλοφορεί ότι η συγκυβέρνηση αισθάνεται άνετα με την συνδικαλιστική παράταξη της ΠΑΣΚΕ που βέβαια δηλώνει “άστεγη” πολιτικά;
Γιατί εάν και αυτό αληθεύει, όπως τελικά αποδείχθηκε ότι στ’ αλήθεια το κονκλάβιο προσπάθησε να βρει “εφιάλτες” στο εσωτερικό της ΔΑΚΕ για να αντιμετωπίσει τις δικές του δυσκολίες και την δική του εσωστρέφεια, τότε είναι ηλίου φαεινότερο ότι άδουν το κύκνειο άσμα τους…
Εμείς δεν ανακατευτήκαμε και δεν πρόκειται να το κάνουμε, στα εσωτερικά άλλων παρατάξεων γιατί είναι αντιδεοντολογικό κατά την άποψή μας, αλλά και γιατί πιστεύουμε  ότι τα εσωτερικά κάθε παράταξης αφορούν τα στελέχη της ίδιας και τους ψηφοφόρους της.
Σε κάθε περίπτωση, εμείς δεν υποδείξαμε και δεν σκοπεύουμε να το πράξουμε, ποια πρόσωπα θα τοποθετεί η ΠΑΣΚΕ σε θέσεις θεσμικών οργάνων του Κινήματος και των δομών του, παρ’ ότι κάποια απ’ αυτά είναι απαξιωμένα στην κοινωνία των εργαζομένων. Εμείς οφείλουμε να συνυπάρχουμε αποδεχόμενοι τη θεσμική λειτουργία των οργάνων του Κινήματος. Την δική μας όμως ανοχή και αποδοχή, καθώς και την επιλογή μας να μην θέτουμε θέμα προσώπων ας μην την εκλαμβάνουν ως αδυναμία… Όλα έχουν όρια!!!
Το ποιοι στηρίζουν τον Πρόεδρο της ΔΑΚΕ από τις άλλες παρατάξεις, με ποιους μιλάει η ΔΑΚΕ και το πώς αντιλαμβάνεται η ΠΑΣΚΕ την λειτουργία του Προεδρείου -ειδικά όταν συνεννοείται με δυνάμεις εκτός Προεδρείου όπως το ΠΑΜΕ- δεν θα τα σχολιάσουμε. Οι εργαζόμενοι μας κρίνουν όλους!!!
Ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ & Γεν. Γραμματέας της ΓΣΕΕ όπως και τα στελέχη της ΔΑΚΕ μπορούν να είναι παρόντες σε κάθε συγκέντρωση και σε κάθε πορεία… Ας αναλογιστούν άλλοι εάν μπορούν να είναι παρόντες…
Σε ότι δε αφορά τη στήριξη και την εμπιστοσύνη προς τον Πρόεδρο της ΔΑΚΕ Ι.Τ. & Γ.Γ. της ΓΣΕΕ, αυτή επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά στο 7ο Συνέδριο της ΔΑΚΕ Ι.Τ. όπου επανεκλέχθηκε ομόφωνα & στο 35ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ που παρά τις “φιλότιμες προσπάθειες” κάποιων αντιπάλων, επανεξελέγη πρώτος με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ και στη συγκρότηση του Δ.Σ. & της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ υπερψηφίστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των μελών της.
Κλείνοντας την απάντησή μας στους “μόδιστρους” του κονκλαβίου και σε σχέση με τα περί “αδιεξόδων” στη ΓΣΕΕ και τις μόνιμες απειλές τους για εκλογές, τους λέμε ότι αυτές ενίοτε γίνονται αποδεκτές ή αλλιώς “ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα”…"


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.