Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Κάθετος Εγνατίας Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας: Για τον Δεκέμβριο μετατέθηκε η ολοκλήρωση

Παράταση για 6 μήνες πήρες το έργο-σκούπα

6 μήνες πιο πολύ τελικά θα διαρκέσει το έργο-σκούπα στο νότιο τμήμα του άξονα Θεσσαλονίκη-Σέρρες-Προμαχώνας. Με απόφαση της Εγνατίας Οδού ΑΕ το έργο Α/Κ Λαγκαδά- Α/Κ Λαχανά και Α/Κ Στρυμονικού- Α/Κ Χριστού που ξεκίνησε το 2012 παίρνει νέα ημερομηνία ολοκλήρωσης για τις 4 Δεκεμβρίου 2014. Η εργολαβία για την ολοκλήρωση του τμήματος Α/Κ Λαγκαδά- Α/Κ Λαχανά και Α/Κ Στρυμονικού- Α/Κ Χριστού εκτείνεται σε μήκος 30 χιλιομέτρων. Το προηγούμενο διάστημα έχουν δοθεί περίπου 5χλμ στην κυκλοφορία.

Το έργο που έχει κόστος 147εκ.ευρώ αποτελεί απόληξη του Πανευρωπαϊκού Διαδρόμου ΙV (Βερολίνο – Πράγα- Βουδαπέστη - Σόφια - Ελληνο-βουλγαρικά σύνορα) και βασική σύνδεση του οδικού δικτύου της χώρας μας με τη Βουλγαρία. Κατασκευάζεται με διατομή τετράιχνου αυτοκινητοδρόμου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και Λωρίδα ΄Εκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) ανα κατεύθυνση. Ο άξονας έχει μήκος 96 χλμ. Μέχρι σήμερα έχουν δοθεί σε κυκλοφορία περίπου 70 χλμ., ενώ υπό κατασκευή τελούν τα υπόλοιπα.
Η ανάδοχος Κοινοπραξία είναι η Κ/Ξ ΤΕΡΝΑ-ΑΕΓΕΚ. Να θυμίσουμε πως η αρχική ημερομηνία περάτωσης των έργων ήταν για τον Ιούνιο του 2014.

Πηγή:ypodomes.com