Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Χωρίς συμβάσεις οι γιατροί που δεν εντάχθηκαν στο ΠΕΔΥ

Τη διαβεβαίωση ότι το θέμα των συμβάσεων των γιατρών του πρώην ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι επέλεξαν να κρατήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο, θα επιλυθεί άμεσα, είτε με τροπολογία σε ήδη κατατεθειμένο νομοσχέδιο με τη μορφή κατεπείγοντος είτε με υπουργική απόφαση, έλαβαν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).
Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι του ΠΙΣ, η αποχώρηση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ από το δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης και η καθυστέρηση διευθέτησης των συμβάσεών τους στο νέο μεταρρυθμιστικό σύστημα έχει δημιουργήσει προβλήματα στην περίθαλψη των ασφαλισμένων αλλά και τους ίδιους τους γιατρούς. Πρόκειται για περίπου 2.700 από τους συνολικά 5.000 γιατρούς, οι οποίοι κατείχαν κάποια οργανική θέση ή είχαν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Με την κατάργηση του Οργανισμού, μόνο οι 2.300 γιατροί έκαναν αίτηση να ενταχτούν στις δομές του νεοσύστατου Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) με σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
Οι υπόλοιποι βασίστηκαν στη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ότι θα τους δινόταν η δυνατότητα να υπογράψουν συμβάσεις ως ελεύθεροι επαγγελματίες με τον ΕΟΠΥΥ, κάτι το οποίο εκκρεμεί.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο υπουργείο Υγείας με την επιτροπή διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ, του προεδρείου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και εκπροσώπων της Πανελλήνιας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης, την οποία έχει ορίσει το διοικητικό συμβούλιο του ΠΙΣ, για τον ορισμό του πλαισίου, μέσα στο οποίο θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις για τους γιατρούς.

"Μ"