Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Με αίμα βάφτηκε, για μια ακόμα φορά, το φετινό Πάσχα ανά την ελληνική επικράτεια.

Τα δύο πιο «κραυγαλέα» περιστατικά συνέβησαν σε Κρήτη και Σαντορίνη. Στην πρώτη περίπτωση, ένας νέος άνθρωπος έφυγε από τη ζωή από μπαλωθιές σε κρητικό γλέντι, ενώ στη δεύτερη, μια Αμερικανίδα τουρίστρια, που τραυματίστηκε από ρίψη βεγγαλικών, δίνει μάχη για τη ζωή της.

Πιο αναλυτικά, «μαύρο» Πάσχα κάνει ο οικισμός Μυριοκέφαλα Ρεθύμνου, καθώς αποχωρίζεται ένα νέο 25 χρόνων, ο οποίος έφυγε από τη ζωή με τραγικό τρόπο.
Η ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε την Κυριακή, κατά τη διάρκεια του πασχαλινού γλεντιού, όταν σε παρέα συγγενών και φίλων ένας 41χρονος έβγαλε το όπλο του κι άρχισε να ρίχνει μπαλωθιές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το όπλο έπαθε κάποια εμπλοκή και τραυμάτισε θανάσιμα τον 25χρονο ποδοσφαιριστή Γιώργο Γυπαράκη, ενώ τραυμάτισε σοβαρά και έναν 23χρονο. Ο νεαρός θα εξεταστεί από νευρολόγο και οφθαλμίατρο του ΠΑΓΝΗ, αφού φυσικά σταθεροποιηθεί η κατάστασή του. Ο 41χρονος άνδρας που έβγαλε το όπλο για τις «εορταστικές» μπαλωθιές συνελήφθη και κρατείται, ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.
Σήμερα ή το αργότερο την Τρίτη, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα. Διαβάστε περισσότερα εδώ Την ίδια ώρα, στη Σαντορίνη, μάχη για τη ζωή της δίνει η Αμερικανίδα τουρίστρια που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, ενώ ακόμη δύο Αμερικανοί τουρίστες τραυματίστηκαν από έκρηξη βαρελότου που πέταξε ασυνείδητος μέσα στον κόσμο λίγο μετά το «Χριστός Ανέστη» σε εκκλησία στην Οία.
Η γυναίκα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, με τους γιατρούς να εκτιμούν ότι η κατάστασή της είναι σοβαρή, καθώς εκτός από τα τραύματα στην κοιλιακή χώρα φέρει και εγκαύματα σε μέρη του σώματός της.
Συγκεκριμένα, έχει πάθει ρήξη στο παχύ έντερο και παραμένει διασωλήνωμένη. Τα πρώτα 24ωρα είναι κρίσιμα, ενώ περισσότερα αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της Δευτέρας. Σε πρώτη εκτίμηση, πάντως, οι γιατροί δηλώνουν αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας της.
Στο ίδιο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται και άλλα τρία άτομα, δύο Αμερικανοί και ένας 50χρονος Έλληνας επιχειρηματίας, που επίσης τραυματίστηκαν από το βεγγαλικό που έσκασε στο προαύλιο του Ιερού Ναού Παναγίας του Ακάθιστου Ύμνου.
Μάλιστα, ο 50χρονος Έλληνας κινδυνεύει να χάσει το δεξί του μάτι, αν και το βράδυ της Κυριακής οι γιατροί δήλωναν αισιόδοξοι. Μενεί να επιβεβαιωθεί ότι απομακρύνθηκαν με επιτυχία τα ξένα σώματα από το μάτι του.
Στο δελτίο του Alpha μίλησε η μία Αμερικανίδα τουρίστρια που τραυματίστηκε από τη ρίψη αυτοσχέδιου βαρελότου, στο πραύλιο εκκλησίας στην Οία.
Η γυναίκα περιέγραψε με τρόμο το περιστατικό και πώς το ωστικό κύμα πέταξε στο έδαφος, εκείνη και τους φίλους της, ενώ παράλληλα τους προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα: «Βλέπαμε τα πυροτεχνήματα και ξαφνικά ήρθαν κατά πάνω μου και με έριξαν στο έδαφος. Δεν μπόρεσα να σηκωθώ ξανά και προσπάθησα να συρθώ αλλα με ξαναχτύπησαν. Επικράτησε πανδαιμόνιο, όλοι έτρεχαν δεξιά και αριστερά, ήταν ένα χάος. Οι φίλοι μου τραυματίστηκαν, το ίδιο και εγώ, ήταν πολύ τρομακτικό. Δεν είδα κάποιον να πετάει κάτι. Τα πυροτεχνήματα έκαναν πολύ θόρυβο και ήταν πολύ ισχυρά. Δεν νομίζω να ξαναδώ ποτέ πυροτεχνήματα» σημείωσε η τραυματισμένη Αμερικανίδα. 

protothema.gr