Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Στους 18 οι νεκροί από τους φονικούς ανεμοστρόβιλους στις ΗΠΑ

Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων που αφήνουν πίσω τους οι φονικοί ανεμοστρόβιλοι που σαρώνουν τις νότιες και νοτιοδυτικές των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της Οκλαχόμα και του Άρκανσο. Για τουλάχιστον 18 νεκρούς κάνει λόγο το αμερικανικό δίκτυο NBC News.Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στην κομητεία Φόκνερ του κεντρικού Άρκανσο, έξι στην υπόλοιπη πολιτεία και ένας στη γειτονική Οκλαχόμα.

Δέντρα ξεριζώθηκαν, αυτοκίνητα ανατράπηκαν και οι σκεπές των σπιτιών αποκολλήθηκαν σε πολλές περιοχές, αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης.

Το δορυφορικό δίκτυο Weather Channel έδειξε πλάνα με αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα μέσα στα οποία είχαν εγκλωβιστεί οι οδηγοί και οι επιβάτες τους και τα οποία σχημάτιζαν ουρές 35 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της πρωτεύουσας του Άρκανσο, του Λιτλ Ροκ.


Πρόκειται για τις σφοδρότερες καταιγίδες και ανεμοστρόβιλους που σημειώνονται στις ΗΠΑ αυτό τον χρόνο, ενώ από το πέρασμά τους δε γλίτωσε ούτε η Νεμπράσκα.


Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προέβλεψε και νέους ανεμοστρόβιλους και ισχυρές καταιγίδες σε πολλά τμήματα του Άρκανσο, στην ανατολική Οκλαχόμα, στο βορειοανατολικό Τέξας, αλλά και στο νότιο Μισούρι. 


Newsit.gr