Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

"Ολοκληρωτική δέσμευση" της "Αττικό Μετρό" για το μετρό της Θεσσαλονίκης

Την "απόλυτη βούληση και ολοκληρωτική της δέσμευση" για την πραγματοποίηση του έργου του μετρό Θεσσαλονίκης επαναλαμβάνει, με ανακοίνωσή της, η Αττικό Μετρό ΑΕ, ενώ προαναγγέλλει την ανάληψη πρωτοβουλίας για την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων προς τους φορείς, ως προς τα προβλήματα που δημιουργούν σε μερίδα επαγγελματικών και κατοίκων οι μακροχρόνιες εργοταξιακές εγκαταστάσεις.Όπως επισημαίνει, η Αττικό Μετρό "τιμά τα λεγόμενα της με πράξεις, έχει πληρώσει έως και το τελευταίο ευρώ των υποχρεώσεών της προς τον ανάδοχο, έχει εξασφαλίσει το σύνολο των κονδυλίων, που χρειάζεται το έργο έως την ολοκλήρωσή του και προνοεί ώστε να μην υπάρχει υπέρβαση προϋπολογισμού". Μάλιστα, ζητά από τον δήμο Θεσσαλονίκης και τον ανάδοχο "να πράξουν ανάλογα".

Αναφερόμενη στις αρχαιολογικές ανασκαφές, που -κατά τη διοίκησή της- συνιστούν τη βασική αιτία καθυστέρησης του έργου, η Αττικό Μετρό επισημαίνει ότι αυτές "δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο". Στο Μετρό της Αθήνας, σημειώνει, οι ανασκαφές στο ιστορικό κέντρο κράτησαν 10 χρόνια, αλλά το έργο προχωρούσε παράλληλα σε άλλες περιοχές.

Η Αττικό Μετρό σημειώνει ακόμη ότι αποδέχθηκε πλήρως τη μέθοδο επίλυσης διαφορών, δηλαδή την παραπομπή των διαφωνιών με τον ανάδοχο στα αρμόδια δικαστήρια γιατί εξασφαλίζει δικαιοσύνη, νομιμότητα και τη συνέχιση εργασιών. "Το ίδιο πνεύμα επέδειξε και με τη συνεργασία στην εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης με το Δήμο Θεσσαλονίκης στο θέμα της απόσπασης και επανατοποθέτησης του συνόλου σχεδόν των αρχαιολογικών ευρημάτων εντός του Σταθμού Βενιζέλου. Εφόσον λοιπόν οι μέθοδοι επίλυσης διαφορών [...] δεν αποτελούν λόγο καθυστέρησης του έργου, η επίκληση των διαφωνιών παύει να έχει νόημα και [...] κάνει κακό στην πόλη", καταλήγει.

Newsit.gr |