Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Εξιχνιάστηκε η ληστεία σε βάρος 75χρονης στη Θεσσαλονίκη

ΔΥΟ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ
Την εξιχνίαση ληστείας που διαπράχθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο σε βάρος 75χρονης στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης, όπου δύο δράστες προσποιούμενοι τους υποψήφιους ενοικιαστές διαμερίσματος, χτύπησαν την ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια του ακινήτου για να της αποσπάσουν χρυσαφικά και χρήματα, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.
Ως δράστες της ληστείας ταυτοποιήθηκαν ένας 43χρονος Γεωργιανός, που συνελήφθη, και μία 36χρονη συμπατριώτισσά του, η οποία συνελήφθη πριν από λίγες μέρες στην Αθήνα, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία σε βάρος 83χρονης, τον περυσινό Ιούλιο, στην περιοχή των Κάτω Πατησίων Αττικής.

Στο σπίτι του 43χρονου στην Άνω Πόλη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρυσαφικά και τιμαλφή, την κατοχή των οποίων αδυνατούσε να δικαιολογήσει, όπως και μία άδεια οδήγησης αμφιβόλου γνησιότητας. Η κατηγορούμενη ως συνεργός του διαπιστώθηκε ότι κατηγορείται για φόνο, το κίνητρο του οποίου ήταν η ληστεία.

Για τη δολοφονία της 83χρονης, η οποία είχε βρεθεί νεκρή μέσα στο διαμέρισμά της, φιμωμένη και δεμένη, συνελήφθη κι ένας άνδρας, ρωσικής καταγωγής, ήδη έγκλειστος στις φυλακές για σωρεία ληστειών.

"Εθνος"