Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Πυροσβέστες στην νοτιοανατολική Αυστραλία συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες στην προσπάθειά τους να θέσουν υπό έλεγχο 25 πύρινες εστίες, οι οποίες έχουν καταστρέψει τουλάχιστον 20 σπίτια.

Καλύτερες καιρικές συνθήκες επικρατούν σήμερα στην περιοχή και αυτό είναι μεγάλη βοήθεια των πυροσβεστών που δίνουν τιτάνια μάχη για την κατάσβεσή τους.

Η φωτιά που έχει ξεσπάσει στο Κίλμορ, 75 χιλιόμετρα βόρεια της Μελβούρνης έχει περίμετρο 40 χιλιόμετρα. Ο Πίτερ Νταρβέλ, ο οποίος κατοικεί κοντά στο Κίλμορ, δήλωσε στο εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ABC ότι πραγματικά φοβήθηκε για τη ζωή του.

«Ειλικρινά δεν πίστευα ότι θα τα καταφέρω, αλλά ευτυχώς στη δική μας περίπτωση η φωτιά εξαπλώθηκε γύρω από το σπίτι μας αλλά δεν έφτασε σε αυτό. Για περίπου 5 ή 10 λεπτά ήμουν σίγουρος ότι αυτό θα ήταν το τέλος μας», είπε.

Η υπουργός Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης, Κιμ Γουέλς, δήλωσε το Σάββατο ότι πυροσβέστες είχαν καταφθάσει από τη γειτονική Νέα Νότια Ουαλία και τη Νέα Ζηλανδία προκειμένου να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης.

Newsit.gr