Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Τα γεγονότα που συγκλόνισαν τον κόσμο το 2013



Δεν είναι μόνο 13 οι στιγμές του 2013 που συγκλόνισαν τον κόσμο. Στην πλειοψηφία τους, τα γεγονότα είναι δυσάρεστα. Ο θάνατος του Νέλσον Μαντέλα, του Ούγκο Τσάβεςκαι της Μάργκαρετ Θάτσερ, ο εμφύλιος στη Συρία, η εξέγερση του Γκεζί στην Τουρκία, η δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ από τον Όσκαρ Πιστόριους. Το 2013 φεύγει και πάλι η γεύση που αφήνει, είναι στυφή.

Για ποιες συναλλαγές μένουν ανοιχτές οι εφορίες Πέμπτη και Παρασκευή

Πέμπτη και Παρασκευή οι εφορίες θα μείνουν κλειστές προκειμένου οι υπάλληλοι να ενημερωθούν για τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.

Ωστόσο δεδομένου ότι υπάρχουν συναλλαγές που δεν μπορούν να αναβληθούν, το υπουργείο Οικονομικών ζητά από τους εκτελούντες χρέη προϊσταμένου των Δ.Ο.Υ, να ορίσουν 3 έως 5 υπαλλήλους (ανάλογα με το μέγεθος της κάθε Δ.Ο.Υ.), για την πραγματοποίηση των εξής συναλλαγών:

Κατάθεση αιτήσεων επιστροφής της εισφοράς αλληλεγγύης


Μέχρι σήμερα πρέπει να υποβληθούν αιτήσεις στις ΔΟΥ

Μαζικές αιτήσεις πολιτών αναμένονται σήμερα στις ΔΟΥ για να επιστραφεί η εισφορά αλληλεγγύης 2% και η εισφορά αλληλεγγύης του άρθρου 29 του νόμου 3986/2011 για τα εισοδήματα από 1/1/2011 έως και 31/12/2013

Παπούλιας: Τελειώνει η εποχή της τρόικας

Την ανάγκη άμεσης εφαρμογής ενός συγκροτημένου εθνικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της χώρας τονίζει στο μήνυμά του για το νέο έτος 2014, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Ο κ. Παπούλιας, ο οποίος εύχεται το 2013 να είναι «η τελευταία χρονιά ύφεσης και τόσο δύσκολης δοκιμασίας για την ελληνική κοινωνία» υπογραμμίζει ότι «Η θετική προοπτική που ήδη διαφαίνεται, είναι ότι τελειώνει η εποχή της Τρόικας όπως την ξέρουμε και μεταβαίνουμε σε μια κατάσταση αυστηρών ελέγχων που όμως δεν θα έχουν χαρακτηριστικά εμμονών αλλά θα υπόκεινται σε θεσμικούς ορθολογικούς κανόνες».

Ποντιακά Κάλαντα και Χοροί στην Χρυσή Αυγή


Πρωτοχρονιά, μία από τις αρχαιότερες γιορτές του κόσμου


Η Πρωτοχρονιά αντιπροσωπεύει το ξεκίνημα του νέου έτους και μαζί μ' αυτό την αρχή για μία νέα ζωή. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι φεύγοντας ο παλιός χρόνος παίρνει μαζί του κι ό,τι κακό είχε και περιμένουν να έρθει ο νέος με τα δώρα του. «Γέρε χρόνε φύγε τώρα, πάει η δική σου η σειρά, ήρθε ο νέος με τα δώρα, με τραγούδια, με χαρά»...

Αχτίδα αισιοδοξίας για Σουμάχερ: Μικρή βελτίωση μετά από νέα εγχείρηση - Κρίσιμες οι επόμενες ώρες - "Δε μπορούμε να πούμε πως ξεπέρασε τον κίνδυνο"


- Αργά το βράδυ υπεβλήθη σε νέα χειρουργική επέμβαση ο Μίκαελ Σουμάχερ
- Η κατάσταση της υγείας του επτά φορές πρωταθλητή τηςFormula 1 είναι ελαφρώς καλύτερη
- "Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση" αναφέρει ο νέο ιατρικό ανακοινωθέν
- Τον κρατάνε σε κώμα
- Το κράνος του άνοιξε στα δυο μετά την πτώση σε βράχο αποκαλύπτει η εφημερίδα Dauphine
- Συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο της Equipe: Μη μας αφήνεις!

Ένας χρόνος φεύγει - ένας χρόνος έρχεται!

Άρθρο του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου στην εφημερίδα "Εμπρός"

«Του μέλλοντος οι μέρες στέκονται εμπροστά μας σα μια σειρά χεράκια αναμμένα...» Κ. Καβάφης

Ο χρόνος που πέρασε ήταν για τους Αγωνιστές και τις Αγωνίστριες της Χρυσής Αυγής ένας χρόνος γεμάτος σκλη­ρές πολιτικές μάχες, νίκες, κατα­κτήσεις, μα και σκληρές δοκιμασί­ες.

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από την χορωδία του "Θερμαϊκού"


Ξεσκονίζουν τη λίστα με τα εμβάσματα στο εξωτερικό

Φόροι και πρόστιμα ύψους 7,2 εκατ. ευρώ επιβλήθηκαν από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο δίμηνο σε 44 φορολογουμένους που έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό την τριετία 2009-2011 χωρίς να δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους.

Μια ευχή για το 2014: Μακριά από τους όψιμους «ευρωσκεπτικιστές»!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρομαι στο συγκεκριμένο θέμα – και φοβούμαι πως ούτε και η τελευταία.
Ο λόγος για την θέση της Ελλάδας στην ΕΕ, που κάποιοι εννοούν να αμφισβητούν με κάθε ευκαιρία, αξιοποιώντας τη χρεοκοπία της χώρας μας (στην οποία εν πολλοίς και οι ίδιοι συνέβαλαν με την πολυετή παρουσία τους στο δημόσιο βίο, μέσα από θέσεις ευθύνης τις οποίες κατείχαν χωρίς ποτέ να διαμαρτύρονται για τον συνεχή και αλόγιστο δανεισμό) και τα μνημόνια και δηλώνοντας… ευρωσκεπτικιστές.