Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Ασφαλιστικό: Οι ανατροπές σε όρια ηλικίας και συντάξεις

Διαδοχικές και κατά κύματα θα είναι οι αλλαγές που έρχονται στο ασφαλιστικό σύστημα μέσα στο 2014. Το πρώτο κύμα των αλλαγών προβλέπεται από νομοθετικές ρυθμίσεις που έχουν ήδη ψηφιστεί από προηγούμενους νόμους και ξεκινούν από το «νόμο Σιούφα» (2084/92), περνούν από το νόμο Ρέππα (3029/02) και καταλήγουν στους μνημονιακούς νόμους 3863/10, 3996/11, 4051/12, 4052/12 και 4093/12.

Σημαντικές αλλαγές στη φορολογία του εισοδήματος και στις συντάξεις

Ψηφίστηκαν φέτος και εφαρμόζονται το 2014
Σημαντικές αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος αλλά και στο συνταξιοδοτικό σύστημα φέρνει το 2014, καθώς τίθενται σε εφαρμογή διατάξεις που ψηφίστηκαν φέτος και τα προηγούμενα χρόνια.

Θεσσαλονίκη. Αυτοκτόνησε 56χρονος επιχειρηματίας για να αποφύγει τη σύλληψή του

Άνδρας αυτοκτόνησε το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για 56χρονο επιχειρηματία, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε με όπλο μέσα στο διαμέρισμα όπου διέμενε στην οδό Γεωργίου Χαραλάμπους 5.

Φθιώτιδα: Τον πυροβόλησε άλλος κυνηγός! Μία σύλληψη για τον νεκρό άνδρα στη χαράδρα

Η Αστυνομία έπιασε έναν άνδρα, ηλικίας 41 ετών, ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε και να τραυμάτισε θανάσιμα τον 30χρονο, κατά τη διάρκεια κυνηγιού αγριογούρουνου.Χθες το μεσημέρι, ο 41χρονος, μαζί με ακόμη επτά άτομα, πήγαν στην τοποθεσία "Κάκαβος–Αγιονέρι" Κομποτάδων Φθιώτιδας και "στήθηκαν" σε καρτέρια, περιμένοντας τα αγριογούρουνα.

Τέσσερα χρόνια με αναστολή στον Λιάπη

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: ΡΕΠΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
Σε τέσσερα χρόνια με αναστολή και πρόστιμο 3.000 ευρώ καταδίκασε το δικαστήριο το Μιχάλη Λιάπη, για τις πλαστές πινακίδες στο πολυτελές τζιπ του, ο οποιός δεν παρέστη στο δικαστήριο.

Εκκρεμές πάνω από γκρεμό


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ποιο θα ήταν το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσε να περιμένει η Ελλάδα από την καινούργια χρονιά;

Μια επιτυχής διαπραγμάτευση με την τρόικα, που καταφθάνει «ορεξάτη» στις 13 Ιανουαρίου;

Ένα νέο κούρεμα στο χρέος;

Μια επιτυχημένη προεδρία;

Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 2.000 άνεργους νέους έως 35 ετών

Οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υπαγωγή στο πρόγραμμα υποβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο από τις 30 Δεκεμβρίου 2013 επίσης στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ.
Επιχορήγηση ύψους 10.000 ευρώ θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν 2.000 άνεργοι νέοι έως 35 ετών, μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία».
Γυρνώντας όλον τον κόσμο και ξοδεύοντας περισσότερα από 40.000 ευρώ μία γυναίκα έβαλε σκοπό να αποκτήσει μία κόρη, υποστηρίζοντας την κίνηση να επιτρέψει η αυστραλιανή πολιτεία την επιλογή φύλου με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF).

Χίος: Συγκλονίζει η αυτοκτονία μαέστρου της φιλαρμονικής ορχήστρας - Τον βρήκαν νεκρό στο υπόγειο του δημαρχείου!

''Πάγωσαν'' οι φίλοι του που μπήκαν στο υπόγειο - Φωτό από το σημείο της αυτοκτονίας...
Τέλος στη ζωή του με όπλο έδωσε την Κυριακή (29-12-2013) ο μαέστρος της φιλαρμονικής του δήμου Χίου Στέργιος Νεαμονιτάκης.

Παγιδευμένοι στους πάγους της Ανταρκτικής

Συνεχίζεται για έβδομη ημέρα το θρίλερ με το ρωσικό ερευνητικό πλοίο Akademik Shokalskiy το οποίο παραμένει παγιδευμένο στους πάγους της Ανταρκτικής.

Αυστραλία: Άλογο που κόστισε 5 εκατ. ευρώ πέθανε από τσίμπημα αράχνης!

Ένας ομογενής επιχειρηματίας πρόσφερε το εντυπωσιακό ποσόν των πέντε εκατομμυρίων δολαρίων για να αγοράσει ένα άλογο, τον ετεροθαλή αδελφό του περίφημου ιπποδρομιακού αλόγου Blac Caviar που έχει κερδίσει πολυάριθμες κούρσες και τεράστια ποσά!

Πυροβόλησαν το σπίτι του Γερμανού πρέσβη

Συναγερμός έχει σημάνει στη Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία από τους πυροβολισμούς που έριξαν άγνωστοι σήμερα τα ξημερώματα στον περίβολο της οικίας του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι.