Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

NASA 2013: Οι καλύτερες φωτογραφίες της γης από το διάστημα




Η NASA παρουσίασε τις πιο εντυπωσιακές εικόνες της γης, όπως καταγράφηκαν από δορυφόρους και από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Αξίζει να τις δείτε (Pics)

Ισορροπία τρόμου για συντάξεις και επιδόματα

Ισορροπία τρόμου για συντάξεις και επιδόματα

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΚΛΙΜΑΚΩΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ
«Ισορροπία τρόμου» στο Ασφαλιστικό - παρά την επιβολή κλιμακωτών εισφορών 5% - 15% στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ, την κατάργηση των δώρων και την αύξηση των ορίων ηλικίας κατά 2 έτη το 2013 - επιφυλάσσουν για το 2014 τα ελλείμματα των ασφαλιστικών Ταμείων (σχεδόν 1 δισ. ευρώ στο ΙΚΑ, 472 εκατ. ευρώ στον ΟΑΕΕ) και η αβεβαιότητα για την πορεία των εσόδων λόγω της παρατεινόμενης ύφεσης, της αυξημένης ανεργίας και των μειώσεων των μισθών.

Βουλευτές και στελέχη της ΝΔ προσέφεραν τρόφιμα στη Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρούπολης

Τρόφιμα μακράς διάρκειας για την ενίσχυση του κοινωνικού έργου της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, παρέδωσαν σήμερα βουλευτές και στελέχη της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας.Στην τελετή παράδοσης των τροφίμων παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης και οι βουλευτές Γιάννης Ιωαννίδης και Γιώργος Ορφανός.

ΜΑΦΙΑ Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο βασικός κρίκος

Τον βασικό κρίκο των μαφιόζικων οργανώσεων της Θεσσαλονίκης υποστηρίζουν ότι συνέλαβαν οι αρχές ασφαλείας στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο Ωραιόκαστρο και τους Αμπελόκηπους τη νύχτα της περασμένης Δευτέρας.

Του Κώστα Καντούρη

Αστυνομικές επιχειρήσεις κατά του παραεμπορίου στη Θεσσαλονίκη

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται στη Θεσσαλονίκη οι αστυνομικές επιχειρήσεις, με στόχο την καταπολέμηση του παραεμπορίου, "ενόψει και της κορύφωσης της αγοραστικής κίνησης της εορταστικής περιόδου", όπως προκύπτει από ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Μίζες 18 εκατ. σε Ελληνες αξιωματούχους

Στις αποκαλύψεις του πρώην αναπληρωτή Διευθυντή Εξοπλισμών Αντωνίου Κάντα και τις σχετικές έρευνες της εισαγγελίας της Βρέμης αναφέρεται σε εκτενές ρεπορτάζ η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Επιδότηση από τον ΟΑΕΔ σε επιχειρήσεις για προσλήψεις 10.000 ανέργων

Νέο πρόγραμμα επιδοτούμεων θέσεων εργασίας από τον ΟΑΕΔπροβλέπει προσλήψεις 10.000 ανέργων. Δείτε αναλυτικά όρους και προϋποθέσεις.

Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα αφορά προσλήψεις ανέργων ηλικίας 30 εως 66 ετών στον ιδιωτικό τομέα με επιδότηση 450 ευρώ στις επιχειρήσεις που θα τους απασχολήσουν για 12 μήνες.

Οι πάγοι της Αρκτικής επανακάμπτουν, αλλά οι γεωγραφικοί πόλοι μετατοπίζονται

Επανακάμπτουν οι πάγοι της Αρκτικής το 2013 σύμφωνα με δορυφορικές παρατηρήσεις τουCryosat της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA) με τους επιστήμονες να εμφανίζονται επιφυλακτικοί ως προς τη διατήρηση της τάσης.

Ένας νεκρός στο τροχαίο που σημειώθηκε στο ύψος της Καρδίας


Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ένας άντρας, αγνώστων στοιχείων άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, στον δρόμο προς Χαλκιδική.

Γη: οι ωκεανοί θα γίνουν ατμός αλλά η καταστροφή θα αργήσει μερικά εκατομμύρια χρόνια

Κάποια στιγμή ο πλανήτης που κατοικούμε θα σταματήσει να υπάρχει. Η θερμοκρασία του Ήλιου αυξάνεται, όπως στα περισσότερα άστρα, με συνέπεια όταν ξεπεράσει ένα ορισμένο επίπεδο να επηρεαστεί η ζωή στηΓη.

Η πρώτη ανάσα: Συγκλονιστικές φωτογραφίες καταγράφουν το θαύμα της γέννησης

Είναι η πιο μεγαλειώδης στιγμή, το θαύμα της γέννησης, τα δευτερόλεπτα που μία νέα ζωή έρχεται στον κόσμο. Αυτό αποφάσισε να καταγράψει μία φωτογράφος από τη Δανία, χωρίς να προσπαθήσει να ωραιοποιήσει τη σκηνή.

PONY NAMCO: ΘΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ 24 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ. VIDEO

Η τέταρτη γενιά του θρυλικού PONY ετοιμάζεται με μυστικότητα στη Θεσσαλονίκη. Δείτε το βίντεο

Με το όπλο με το οποίο φυλούσε σκοπιά αυτοκτόνησε λοχίας στη Μυτιλήνη

Το τραγικό περιστατικό έγινε τη νύχτα σε σκοπιά του 265 τάγματος στο Μανταμάδο της Μυτιλήνης.
Ο λοχίας ήταν «διπλοσκοπιά» με έναν στρατιώτη ο οποιος απομακρύνθηκε για λίγα λεπτά. Τότε ο ΕΠΟΠ έβαλε τη δεσμίδα με τις σφαίρες στο όπλο και αυτοπυροβολήθηκε.

Πυγμαίος τάπιρος το μεγαλύτερο ζώο που ανακαλύπτεται εδώ και δεκαετίες

Ένα νέο είδος τάπιρου ανακάλυψαν στη Βραζιλία και την Κολομβία επιστήμονες με επικεφαλής τον παλαιοντολόγο Mario Cozzuol.
Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις στον τομέα της ζωολογίας τον 21ο αιώνα.

Πάνω από 2 εκατομμύρια δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας - Τι πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι μέσα σε δύο μέρες

- Μέσα σε 48 ώρες η εφορία προσδοκά να εισπράξει 1.5 δισ. ευρώ
- Τέσερις Φόρουςθα πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι μέχρι την Τρίτη
- Δεν αποκλείεται την παραμονή της πρωτοχρονιάς να ανακοινωθεί παράταση για τα τέληΤα τέλη κυκλοφορίας και άλλους τέσσερις φόρους καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες τη Δευτέρα και την Τρίτη.