Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Οι τεχνολογίες του μέλλοντος από την IBM – Πώς θα είναι ο κόσμος σε 5 χρόνια; (videos)

Την ετήσια έκθεση με τις τεχνολογίες του μέλλοντος δημοσίευσε η IBM. Η έκθεση παρουσιάζει τα τεχνολογικά επιτεύγματα που αναμένεται να επιτευχθούν ως το 2018 σε πέντε διαφορετικούς τομείς, εξηγώντας πώς η πρόοδος της τεχνολογίας αναμένεται να βελτιώσει την ευημερία των ανθρώπων και να διευκολύνει την καθημερινότητά τους.

Γεωθερμία: νέα τεχνολογία δεκαπλασιάζει την παραγωγή, απομακρύνει το CO2

Δεκαπλάσια γεωθερμική παραγωγή σε σύγκριση με τις συμβατικές μεθόδους, αλλά και απομάκρυνση του διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα υπόσχεται νέα τεχνολογία που αναπτύσσουν ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο, του Πανεπιστημίου της Μινεσσότα και του εργαστηρίου Lawrence Livermore.

ΕΥΑΘ: Κοινωνικό τιμολόγιο για ευπαθείς ομάδες με έκπτωση 50%

Κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, που προβλέπει έκπτωση 50% για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, καθιερώνει από 1ης Ιανουαρίου η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ).
Από την έκπτωση μπορούν να επωφεληθούν οι εξής ομάδες:

Έκρηξη βόμβας σε εστιατόριο! Τουλάχιστον οκτώ νεκροί

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, όταν πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό μια βόμβα μέσα σε ένα εστιατόριο γεμάτο κόσμο.«Η τηλεχειριζόμενη βόμβα είχε στόχο κυβερνητικές δυνάμεις.

Φοιτητής έφτιαξε «μαγικό» μπλουζάκι που δεν λερώνεται με τίποτα (video)

Ένα μπλουζάκι που δεν λερώνεται με τίποτα ανέπτυξε ένας 20χρονος φοιτητής από το Σαν Φρανσίσκο χρησιμοποιώντας «Υδροφοβική Νανοτεχνολογία».

Το μπλουζάκι, που ονομάζεταιSilic Shirt, παραμένει καθαρό ακόμα και αν πέσει επάνω του σάλτσα τομάτας, μπίρα, μιλκσέικ, αναψυκτικό, μελάνι ή κόκκινο κρασί.

Πύθωνας σκότωσε φύλακα σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Μπαλί

Ένας φρουρός ασφαλείας σκοτώθηκε από πύθωνα σήμερα το πρωί κοντά σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Μπαλί της Ινδονησίας, σύμφωνα με υπάλληλο του ξενοδοχείου.
Το περιστατικό συνέβη στις 3 π.μ. όταν ο πύθωνας 4,5 μέτρων διέσχιζε ένα δρόμο κοντά στο ξενοδοχείο Bali Hyatt, δήλωσε ο βοηθός διευθυντή ασφαλείας του ξενοδοχείου, που είναι κλειστό λόγω ανακαίνισης, Αγκούνγκ Μπάουα.

Λήστεψαν, ξεγύμνωσαν και πυροβόλησαν αλλοδαπούς

Ένα περίεργο περιστατικό έγινε στη Κεστρίνη του Δήμου Φιλιατών στη Θεσπρωτία.

Δύο άγνωστοι δράστες, εχθές το βράδυ, μπήκαν σε αποθήκη που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή της Κεστρίνης στην οποία παρέμεναν τέσσερις αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας.

Τρίκαλα: ''Τσίμπησαν'' 51 άτομα που έπαιρναν παράνομα προνοιακά επιδόματα!

Τα άτομα ειδοποιήθηκαν και η συντριπτική πλειοψηφία δήλωσε πως δεν έχει να τα επιστρέψει...

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των αρμόδιων Υπηρεσιών του δήμου Τρικκαίων, όσον αφορά τους δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων και όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr ο έλεγχος διαπίστωσε ότι 51 Τρικαλινοί λάμβαναν προνοιακά επιδόματα, τα οποία δεν δικαιούνταν. Πλέον καλούνται τώρα να επιστρέψουν τα χρήματα που εισέπραξαν.

Κλειστά ως τις 3 Ιανουαρίου τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ

Κλειστά θα παραμείνουν τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ ως την άλλη Παρασκευή 3 Ιανουαρίου μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας των γιατρών του Οργανισμού να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Η απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) την περασμένη Τρίτη για παράταση της απεργίας, ελήφθη μια ημέρα μετά την επίσημη έναρξη του διαλόγου τους με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την χάραξη του οδικού χάρτη της μεταρρύθμισης.