Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Σμήνος πιράνχας τραυμάτισε 60 λουόμενους

Εξήντα τραυματίες άφησαν πίσω τους τα «αφηνιασμένα» πιράνχας που επιτέθηκαν σε λουόμενους σε παραλία της Αργεντινής, ανήμερα των Χριστουγέννων.
Από την επίθεση, που παρότι αποδίδεται στις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες χαρακτηρίζεται ως «σπάνια» από επιστήμονες, τραυματίστηκαν και 20 παιδιά.

Δηλώσεις του Σκοπιανού Υπ.Εξ. για την Ελλάδα και τις θέσεις περί Χάγης

Η αναφορά του προέδρου της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, τη Δευτέρα, ότι «έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες, ώστε να ζητηθεί από τον Γ.Γ. του ΟΗΕ να υποβάλει έκθεση στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας, οι οποίες διεξάγονται υπό την μεσολάβηση του Μάθιου Νίμιτς, καθώς και οι κατάλληλες συνθήκες, ώστε να ζητηθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας να τεθεί σε ισχύ η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης», συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας στην ΠΓΔΜ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ανακοίνωση της Coca-Cola – Ποια αναψυκτικά αποσύρονται

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε μετά την αστυνομία και η Coca-Cola αναφορικά με την υπόθεση της αποστολής σε ενημερωτικό site και σε εφημερίδα, δύο USB sticks και δύο φιαλών με αναψυκτικό που περιείχαν υδροχλωρικό οξύ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρείας:

Αιθαλομίχλη: Έσπασε «ρεκόρ» στη Θεσσαλονίκη

Άλλη μια νύχτα ασφυξίας γνώρισε το βράδυ της Τετάρτης, ανήμερα Χριστούγεννα, η Θεσσαλονίκη, καθώς η αιθαλομίχλη «έπνιξε» την πόλη παρά τις εκκλήσεις και τα μέτρα που επέβαλε η αντιπεριφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τον περιορισμό της χρήσης τζακιών προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η ατμόσφαιρα.

Πέθανε ο τραγουδιστής και ηθοποιός Νίκος Δημητράτος

Ευρύς ανασχηματισμός από τον Ερντογάν μετά το «μπαράζ» παραιτήσεων

ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΚΕ 10 ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
Σε ευρύ ανασχηματισμό προχώρησε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τις χθεσινές παραιτήσεις τριών υπουργών οι γιοι των οποίων εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαφθοράς που συνταράσσει την χώρα. Μάλιστα ο ένας εκ των παραιτηθέντων, ο υπουργός Περιβάλλοντος, δεν δίστασε να παροτρύνει τον Ερντογάν να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο και να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του.

Ρωσικό πλοίο κόλλησε στους πάγους της Ανταρκτικής

Τουλάχιστον 74 άτομα είναι εγκλωβισμένα στο Ρωσικό πλοίο Academic Shokalsky που έχει κολλήσει στους πάγους περίπου 1500 χιλιόμετρα νοτίως της Αυστραλίας.