Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Τουλάχιστον 42 νεκροί από αεροπορική επιδρομή στο Χαλέπι

Τουλάχιστον 42 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων παιδιά, έχασαν σήμερα τη ζωή τους από μια από τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε η συριακή πολεμική αεροπορία ρίχνοντας βαρέλια με εκρηκτικά στην επαρχία του Χαλεπιού, στην βόρειαΣυρία, ανακοίνωσε μια συριακή μη κυβερνητική οργάνωση.

Τι καιρό θα κάνει την εβδομάδα των Χριστουγέννων

Παγετός τις νυχτερινές και πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τη Δευτέρα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες και άνεμοι βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ. Δείτε την πρόγνωση του καιρού για την εβδομάδα των Χριστουγέννων.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα

Γέροντας Γερβάσιος Παρασκευόπουλος: «ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ ΙΗΣΟΥΝ»

«Και καλέσεις το όνομα αυτού Ιησούν», λέει ο άγγελος προς τον Ιωσήφ, το Μνήστορα, διότι «Αυτός σώσει τον λαόν Αυτού από των αμαρτιών αυτών». Και δικαίως ονομάστηκε έτσι, διότι «Αυτός τας ασθενείας ημών έλαβε και τας νόσους εβάστασε» κατα τον Προφήτη Ησαϊαν, διότι «ούτος εστιν ο αίρων την αμαρτίαν του κόσμου, ο Αμνός του Θεού» κατά τον Πρόδρομο Ιωάννη, διότι «Αυτός ιλασμός εστι περί των αμαρτιών ημών, ου περί των ημετέρων μόνον, αλλά και περί όλου του κόσμου» κατά τον Ευαγγελιστή Ιωάννη, διότι αυτός εστιν «ον απέσταλκε σωτήρα του κόσμου ο Πατήρ» κατά τον ίδιο Ευαγγελιστή, διότι «ουτος εστιν αληθώς ο Σωτήρ του κόσμου, ο Χριστός» κατά την ομολογία και μαρτυρία των Σαμαρειτών.

ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΑΣ (ΦΩΤΟ)

Βρυξέλλες ΠορφύρηςΔ./ΣταφυλάΠ

Οι ισλαμιστές αντάρτες σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού και επίδειξης δύναμης προς επικοινωνιακή κατανάλωση κατέστρεψαν το καθολικό της ιστορικής ελληνορθόδοξης μονής της Αγία Θέκλας στην Μaaloula επιχειρώντας να πείσουν για την αποφασιστικότητα των προθέσεών τους απέναντι στην χριστιανική μειονότητα.

«Ξεσκεπάστε τους μυστικούς εχθρούς της δημοκρατίας»

Φυλακίσεις χωρίς δίκη, παρακολουθήσεις χωρίς ένταλμα, συλλογές προσωπικών δεδομένων χωρίς προηγούμενη έγκριση, εξουσίες χωρίς κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Κι όλα αυτά, στο όνομα μιας γενικόλογης «εθνικής ασφάλειας» η οποία ουσιαστικά το μόνο που κάνει είναι να επιτρέπει σε κάποια μυστικά κέντρα λήψεις αποφάσεων να μη λογοδοτούν για τις πράξεις τους.

Θεσσαλονίκη: Απαγορευτικό από την ΕΛ.ΑΣ. για τις συγκεντρώσεις

Αρχικά ήταν προγραμματισμένη για τις 18.00 της Κυριακής, συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Χρυσής Αυγής στο Λευκό Πύργο, για την αποφυλάκιση του αρχηγού της, βουλευτών και μελών της.

Μάνα βρήκε μετά από 30 χρόνια την κόρη της που την είχαν απαγάγει!


Στρατιώτες είχαν αρπάξει το δίχρονο κοριτσάκι απο τη μητέρα του κατά τη διάρκεια του εμφυλίου στο Ελ Σαλβαδόρ.
Μια συγκινητική ιστορία έρχεται από το Ελ Σαλβαδόρ. Μητέρα που επί τριάντα χρόνια αναζητούσε την κόρη της την οποία είχαν απαγάγει στρατιώτες κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου, τελικά τη βρήκε!

Τι πρέπει να ξέρετε για τη συλλογή αποδείξεων

Παγίδα για την έκπτωση φόρου



Μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα συγκεντρώνουν και το 2014 αποδείξεις προκειμένου να μη χάσουν την έκπτωση φόρου και να μην πληρώσουν φορο – πέναλτι.

Επιτυχής η πρώτη έξοδος δύο αστροναυτών στο διάστημα

Δύο αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) ολοκλήρωσαν σήμερα με επιτυχία μια πρώτη έξοδό τους στο διάστημα, που είχε στόχο την επισκευή ενός εκ των δύο κυκλωμάτων ψύξης του σταθμού, προχωρώντας με πολύ ταχύτερο ρυθμό στις εργασίες τους από αυτό που προβλεπόταν αρχικά.

Στο ΕΣΥ εντάσσονται και οι οδοντίατροι του ΕΟΠΥΥ

Στο ΕΣΥ εντάσσονται και οι οδοντίατροι του ΕΟΠΥΥ, με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, μετά από προσθήκη, στην σχετική ρύθμιση για τους γιατρούς των υπολοίπων ειδικοτήτων από τον υπουργό Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη.

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς

Με ψήφους 152 «υπέρ» και 141 «κατά» ψηφίστηκε, από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με το οποίο αναστέλλονται μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2015, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και δημιουργείται καθεστώς προστασίας των δανειοληπτών.

Στους 3.708 οι υπάλληλοι που πρέπει να ενταχθούν στην κινητικότητα

Στοιχεία παρουσίασε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά με τον αριθμό των υπαλλήλων που πρέπει να ενταχθούν στη διαδημοτική κινητικότητα.

Σύμφωνα με τη μελέτη του Υπουργείου εντοπίζονται 3.708 πλεονάζοντες υπαλλήλους, οι οποίοι θα πρέπει να ενταχθούν στο καθεστώς κινητικότητας, προκειμένου να καλύψουν ανάγκες άλλων Δήμων.

Τίμησαν τον 15χρονο Τηλέμαχο - Βραβείο αυτοθυσίας στον ήρωα της Μεσερόπης που χάθηκε στις φλόγες

Τον 15χρονο Τηλέμαχο που ρίχτηκε στη φωτιά για να σώσει τα δύο μικρότερα αδέλφια του, όταν το σπίτι των παππούδων τους στη Μεσερόπη Καβάλας τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα και τα τρία αδέλφια να βρουν τραγικό θάνατο, τίμησε, έναν χρόνο μετά την τραγωδια, η Ακαδημία Αθηνών.