Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Πρόστιμο 900.000 ευρώ επιβλήθηκε στην Google από την Ισπανία

Πρόστιμο 900.000 ευρώ επιβλήθηκε στην Google για παραβιάσεις της ισπανικής νομοθεσίας περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία προστασίας δεδομένων της Ισπανίας.Η νέα πολιτική προστασίας της ιδιωτικής ζωής της Google, η οποία υιοθετήθηκε τον Μάρτιο του 2012, δεν προστατεύει επαρκώς τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, διευκρίνισε η Ισπανική Υπηρεσία Προστασίας Δεδομένων (AEPD).

«Σκούπα» με πλειστηριασμούς, ΦΠΑ στην εστίαση και μέτρα είσπραξης

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Αλλαγές στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων προβλέπουν τροπολογίες που κατατέθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών στο νομοσχέδιο για την παράταση στην απαγόρευση πλειστηριασμών ακινήτων.

Ανοιχτή συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στην Θεσσαλονίκη

Γραφείο τύπου
Η Χρυσή Αυγή διοργανώνει μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική και δικαστική σκευωρία και τις παράνομες προφυλακίσεις του Αρχηγού, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου, του βουλευτή Επικρατείας Χρήστου Παππάκαι του βουλευτή Β΄ Πειραιά, Γιάννη Λαγού στο Λευκό Πύργο, την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κατάληψη στους νέους λεωφορειόδρομους

Κατειλημμένοι από παρανόμως σταθμευμένα αυτοκίνητα είναι οι νέοι λεωφορειόδρομοι της Λεωφόρου Στρατού και της οδού Παπαναστασίου, με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούν το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν, δηλαδή την ανεμπόδιστη κίνηση των λεωφορείων.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

ΕΟΠΥΥ Οι ασφαλισμένοι κλείνουν ραντεβού για το 2014

Σε ομηρία εξακολουθούν να βρίσκονται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων των γιατρών του Οργανισμού, οι οποίες συνεχίζονται έως και τις 27 Δεκεμβρίου.

Της Νικολέττας Μπούκα

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 4.400 θέσεις εργασίας

Δημοσιεύθηκε η τελευταία Δημόσια Πρόσκληση που αφορά στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε δημόσιους φορείς (Επιβλέποντες Φορείς).

Η Δημόσια Πρόσκληση αφορά στην δημιουργία 4.413 θέσεων πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης προσωπικού για χρονικό διάστημα πέντε μηνών σε δημόσιους φορείς της χώρας.

Κύκλωμα εξέδιδε πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων

Δώδεκα άτομα είχαν συλληφθεί έως σήμερα το μεσημέρι σε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας σε όλη την Ελλάδα, για την εξάρθρωση κυκλώματος που είχε συστήσει θυγατρικά υποκατάστημα ασφαλειών εταιρίας με έδρα τη Βουλγαρία και εξέδιδε πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων.

Άνοιξε το πρώτο συνεταιριστικό μη κερδοσκοπικό παντοπωλείο στη Θεσσαλονίκη

Με κεντρικό σύνθημα "Παίρνουμε την τροφή μας στα δικά μας χέρια!", άνοιξε το πρώτο στηΘεσσαλονίκη συνεταιριστικό μη κερδοσκοπικό παντοπωλείο του Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Θεσσαλονίκης «Βίος Coop». Το παντοπωλείο βρίσκεται στην οδό Κ. Καραμανλή 42, πολύ κοντά στο Παπάφειο και τον Ευκλείδη.

Ο χώρος διαμορφώθηκε με το μεράκι, τον επαγγελματισμό και τον εθελοντισμό των μελών και φιλοξενεί κυρίως ελληνικά και συνεταιριστικά προϊόντα, τα περισσότερα από τα οποία μάλιστα προέρχονται από την περιοχή μας και παράγονται με τρόπους που δεν επιβαρύνουν τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή και παραδοσιακό γλέντι από τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού

Όπως κάθε χρόνο, έτσι κι φέτος, παρά την οικονομική κρίση, τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου πιστά στις παραδόσεις και το εορταστικό κλίμα των ημερών διοργανώνουν  κι εφέτος χριστουγεννιάτικη γιορτή, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στις 9.30μ.μ. στο κέντρο «ΚΟΡΑΛΙ» στο Προάστιο Πατρών.

Καταδικάστηκαν τέσσερις αστυνομικοί για παράνομες ελληνοποιήσεις Αλβανών!

Τέσσερις αστυνομικοί που υπηρετούσαν στο τμήμα Άνω Πόλης,καταδικάστηκαν από το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης σε κάθειρξη επτά ετών, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για την πολύκροτη υπόθεση των παράνομων ελληνοποιήσεων Αλβανών.Πρόκειται για δύο άνδρες και δύο γυναίκες, από τους οποίους δύο αποστρατεύτηκαν κι άλλοι δύο εξακολουθούν να υπηρετούν στην ΕΛ.ΑΣ.

Γεννηματά: Θα μείνουν 500 εργαζόμενοι στα ΕΑΣ

Για την σκληρή προσπάθεια προσωρινής διάσωσης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και για τα βήματα που θα ακολουθήσουν με ορίζοντα τον Δεκέμβριο του 2014 μίλησε η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά

Ανωτέρα βία για τους «έχοντες», βία για τους «μη έχοντες»

·        Τρεις ερωτήσεις περί «ανωτέρας βίας», του Νίκου Χουντή προς την Κομισιόν
Γιατί η ελληνική κυβέρνηση και η Κομισιόν, με νόμο που ψήφισε την προηγούμενη εβδομάδα η ελληνική βουλή, επικαλούνται από κοινού το επιχείρημα ότι «η οικονομική κρίση συνιστά παρατεταμένο γεγονός ανωτέρας βίας», χαρίζουν δισεκατομμύρια σε εργολάβους και τράπεζες, ενώ την ίδια στιγμή δεν αναγνωρίζουν το ίδιο δικαίωμα επίκλησης «ανωτέρας βίας» σε έναν οικογενειάρχη που χάνει το σπίτι του γιατί δεν μπορεί πλέον να πληρώσει τις οφειλές του προς το Δημόσιο ή τις τράπεζες;

ΔΑΚΕ Ι.Τ. Εύκολος “στόχος” των Μνημονίων οι μειώσεις μισθών στον Ιδιωτικό Τομέα όπως αποτυπώνεται και στην Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος

Ακόμη και στην Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, με τις “φειδωλές” εκτιμήσεις όσον αφορά τις κοινωνικές και εργασιακές επιπτώσεις των ακολουθούμενων πολιτικών, αποτυπώνεται σαφώς η ισοπέδωση των μισθών στον Ιδιωτικό Τομέα την τελευταία τριετία.

Πιο συγκεκριμένα, η υποχώρηση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος υπολογίζεται ότι για την περίοδο 2012-14 θα αγγίξει το 21,7% υπερβαίνοντας κατά πολύ το “μνημονιακό στόχο” του 15%, αποδεικνύοντας έτσι ότι κάποιοι υπερβάλλουν χωρίς όρια, πλήττοντας τους φτωχούς εργαζόμενους.

Νεανικά μάτια, απαλλαγμένα από μαύρες σακούλες και πεσμένα βλέφαρα!

Χωρίς νυστέρι, ανώδυνα  και με την έγχυση αυτόλογου λίπους γυναίκες κα άνδρες μπορούν άμεσα  να αποκτήσουν νεανικά μάτια, απαλλαγμένοι από μαύρες σακούλες και πεσμένα βλέφαρα!
Η εξέλιξη της πλαστικής χειρουργικής στον τομέα της βλεφαροπλαστικής, με τη  νέα τεχνική micro fat grafting, «δίνει νεανικά μάτια», καθώς τα μάτια αποτελούν το κυρίαρχο αισθητηριακό μας όργανο και το πρώτο σημείο που παρατηρούμε σ’ έναν άνθρωπο.

Χατζηδάκης: Ποια είναι τα όρια προστασίας της α' κατοικίας από τους πλειστηριασμούς

«Πλήρωσε για να το σώσεις». Με αυτή τη φιλοσοφία το υπουργείο Ανάπτυξης παρουσίασε, την Τετάρτη, το πλαίσιο για την προστασία των δανειοληπτών σύμφωνα με το οποίο για έναν ακόμη χρόνο αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία υπό προϋποθέσεις.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Ένας εκλεκτός συνάδελφος, ο Φώτης Γεωργελές, σε τελευταίο άρθρο του στην Athens Voice, την εφημερίδα που εκδίδει, γράφει μία πρόταση που είναι σκληρή αλλά πραγματική: «Μία κοινωνία φαίνεται αν είναι γερασμένη όχι από τους γέρους της, αλλά από τους νέους της».

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Χωρίς χρηματοδότηση ο λογαριασμός δεν βγαίνει, οπότε… ξανά «καλό κουράγιο»!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Κάτι που συστηματικά (ενδεχομένως και σκόπιμα) εκφεύγει της προσοχής όσων υπόσχονται εύκολες λύσεις στον λαό, είναι ο λογαριασμός ενώπιον του οποίου βρίσκεται η χώρα:
Στις 11 Ιανουαρίου λήγουν ομόλογα, ύψους 1,853 δις ευρώ και τον Μάιο λήγουν ομόλογα ύψους 5,593 δις ευρώ.

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε αργά το βράδυ της Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία, προειδοποιώντας για ισχυρές καταιγίδες, αλλά ακόμα και για παγετό.

Από την κακοκαιρία θα πληγούν περισσότερο η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Προστασία με όριο τις 200.000 ευρώ

Χιλιάδες οικογένειες που χτυπά η κρίση γλιτώνουν από τους πλειστηριασμούς και διατηρούν την εστία τους. Προσφέρεται διέξοδος στην αδυναμία εξόφλησης των δανείων. Αρκεί η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας να μην ξεπερνά τις 200.000 ευρώ, το οικογενειακό εισόδημα να περιορίζεται στις 35.000 ευρώ και η συνολική περιουσία να βρίσκεται στα επίπεδα των 270.000 ευρώ. Υπάρχει πρόνοια για τις καταθέσεις και το ποσοστό των δόσεων που καταβάλλονται όσο διαρκεί η αναστολή του πλειστηριασμού.