Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ. για να μην πέσετε θύματα κλοπής στο σπίτι, το ταξίδι, το ξενοδοχείο, τη διασκέδαση [λίστα]


Συμβουλές προς τους πολίτες για να μην πέσουν θύματα κλοπής δίνει η ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή το γεγονός ότι αυτό το διάστημα πολλοί είνα οι πολίτες που θα μετακινηθούν για τον εορτασμό των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων.

Η ΕΛ.Α.Σ, λοιπόν, συμουλεύει:

Θεσσαλονίκη: Στις φυλακές οδηγήθηκε εθελόντρια του "Αγίου Στυλιανού" για συμμετοχή σε κύκλωμα εμπορίας βρεφών

Εθελόντρια του δημοτικού βρεφοκομείου «'Αγιος Στυλιανός» καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε κάθειρξη 11 ετών για συμμετοχή σε κύκλωμα εμπορίας βρεφών από τη Βουλγαρία που αποκαλύφθηκε τον περασμένο Γενάρη. Η 50χρονη, ελληνίδα, μετά την καταδικαστική απόφαση, επέστρεψε στις φυλακές, όπου κρατείτο μετά τη σύλληψή της.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Οριστικοποιείται το νέο Ρυθμιστικό

Στην τελική ευθεία για την κατάθεσή του στη Βουλή μπαίνει το σχέδιο νόμου με το επικαιροποιημένο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Η τελική πρόταση του σχεδίου αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα στους τοπικούς φορείς από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, που έρχεται στην πόλη με αυτόν το σκοπό.

"Η Σμύρνη καίγεται...". Μια 96χρονη ξεδιπλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το "κουβάρι" των αναμνήσεών της από την καταστροφή του '22

"Η Σμύρνη πήρε φωτιά, καίγεται... Εκεί, κορούλα μου, ήταν τα πλοία, τα γαλλικά και τα εγγλέζικα και πήγαινε ο κόσμος μπας και σωθεί. Και τους κόβανε τα χέρια και πέφτανε στη θάλασσα οι κοπέλες και τα παλικάρια". Πάνω από 90 χρόνια έχουν περάσει από τον "μαύρο" Σεπτέμβρη του '22 που η Σμύρνη παραδινόταν στις φλόγες και μαζί της η ζωή χιλιάδων ανθρώπων που έπρεπε να πάρουν τον δρόμο της προσφυγιάς. Κι, όμως, η εικόνα της καιόμενης πόλης δεν "ξεθώριασε" ποτέ στη μνήμη της 96χρονης, σήμερα, Ελευθερίας Ψαλτήρα.

ΡΩΣΙΚΟΙ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΙ» ΚΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την έντονη ανησυχία της εκφράζει η Άγκυρα από τις πληροφορίες που έρχονται στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας ότι η Ρωσία μετά την δυσάρεστη έκπληξη που επεφύλαξε στο ΝΑΤΟ με την εγκατάσταση των περίφημων ρωσικών πυραύλων τύπου İskender, δηλαδή «Αλέξανδρος», έχει προχωρήσει στην προώθηση του ίδιου πυραυλικού συστήματος προς νότο με απ’ ευθείας στόχευση προς την Τουρκία και το νατοϊκό πυραυλικό σύστημα που έχουν εγκαταστήσει οι Αμερικανοί στο τουρκικό έδαφος.

Ημερίδα για την Αλληλεγγύη στην Ανάπτυξη»

Στην αναζήτηση διεξόδων κατά του κοινωνικού αποκλεισμού και την διερεύνηση ενός εναλλακτικού δρόμου που μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη και την απασχόληση μέσω δράσεων εθελοντισμού και κοινωνικής επιχειρηματικότητας, επικεντρώθηκε η ημερίδα «Εθελοντισμός: από την Αλληλεγγύη στην Ανάπτυξη», η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων κας Βάσως Κόλλια.  
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει τη δραστηριότητά του στην αγορά, κατά τη διάρκεια των εορτών, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), έχοντας ως κύριο στόχο, όπως ανακοίνωσε, τη διασφάλιση της υγείας των καταναλωτών, αλλά και την προστασία τους από οποιοδήποτε κίνδυνο ή πρακτική υπονόμευσής τους.

Εκατοντάδες τραυματίες από κατάρρευση κερκίδας! (videos)

Απίστευτες σκηνές στο νέο γήπεδο της πόλης Μπεκάλ της Ινδίας, όπου τμήμα της εξέδρας υποχώρησε και περισσότερα από 100 άτομα τραυματίστηκαν, έξι εκ των οποίων σοβαρά!
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια επίδειξης στο νέο γήπεδο της πόλης, πολλοί φίλαθλοι του ποδοσφαίρου έδωσαν το «παρών», αλλά όλοι «πάγωσαν» όταν τμήμα της εξέδρας υποχώρησε.

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα στην χορήγηση των δελτίων δωρεάν μετακίνησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για χιλιάδες ΑμεΑ.

Μόλις προ μηνός καταθέσαμε την υπ΄ αριθμό  3820/14.11.2013 κοινοβουλευτική ερώτηση για το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν  χιλιάδες  ΑμεΑ αναφορικά με την προμήθεια των δελτίων ελεύθερης μετακίνησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Όπως είχαμε επισημάνει στην κατατεθείσα ερώτηση,  σύμφωνα με σωρεία καταγγελιών, τα δελτία δωρεάν μετακίνησης των ΑμεΑ στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εξαντλήθηκαν πριν καλά-καλά προλάβουν να κυκλοφορήσουν  με αποτέλεσμα χιλιάδες δικαιούχοι ΑμεΑ να ταλαιπωρούνται καθημερινά επισκεπτόμενοι τα ΚΕΠ χωρίς να μπορούν να προμηθευτούν την σχετική κάρτα.

Έως και 1218 ημέρες αναμονή για την επιστροφή του ΦΠΑ

Έως και τις 1218 μέρες φτάνει ο χρόνος αναμονής για την επιστροφή ΦΠΑ παρά την πρόσφατη αυστηρή εγκύκλιο του γγ Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, πάνω απο 4 χιλιάδες αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ παραμένουν σε εκκρεμότητα άνω των 120 ημερών που έθετε ως όριο η εγκύκλιος.

Πού χάθηκαν οι υπερασπιστές της Κύπρου; Άλλο τα ριάλια και άλλο η κυριαρχία;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κύπρος εξελίσσεται σε μαγική εικόνα, εμφανιζόμενη και εξαφανιζόμενη ανάλογα με τις εσωτερικές επικοινωνιακές ανάγκες της Ελλάδας και των εγχώριων κομματικών σκοπιμοτήτων.

Όλοι θυμούνται τι συνέβη τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2012, όταν σηκώθηκε ο κόσμος στο ποδάρι, με αφορμή τα ευρώ, τα ρούβλια και τα ριάλια.

Ο έλληνας καταναλωτής και η ελληνική επιχείρηση πληρώνει κατά 43% υψηλότερες τιμές στο φυσικό αέριο από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

      Απάντηση Κομισιόν σε Νίκο Χουντή.
 Ενώ ο γερμανός καταναλωτής πληρώνει το φυσικό αέριο, 6,48 cEUR (σεντ του ευρώ)/kWh, ο γάλλος 6,82 cEUR/kWh και ο βούλγαρος 5,56 cEUR/kWh, ο έλληνας καταναλωτής πληρώνει 10,17 cEUR/kWh. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που παραθέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε απάντησή της, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή.

Χρυσή Αυγή: "Καταλύουν το Σύνταγμα με τις παράνομες αποφάσεις τους"

Γραφείο τύπου
Παράνομη και αντισυνταγματική διαδικασία που βάζει βόμβα στα θεμέλια του πολιτεύματος χαρακτήρισε ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης την φωτογραφική τροπολογία με την οποία αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση προς την Χρυσή Αυγή.

Έρχονται νέες μειώσεις στους μισθούς

Στα ψιλά γράμματα της έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδας αναφέρεται πως και το 2014 αναμένονται νέες μειώσεις μισθώντόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.

Από την έκθεση που παρουσίασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλος προκύπτει πως και τη νέα χρονιά θα έχουμε μειώσεις μισθών και στον ιδιωτικό τομέα και στο δημόσιο.

Aνατροπές σε όλα τα επιδόματα

ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ
Σε συνταξιούχους με αδρές αποδοχές χορηγούνται προνοιακά επιδόματα μηνιαίας δαπάνης 500.000 ευρώ. Την ανοιχτή πληγή επιχειρεί να κλείσει το υπουργείο Εργασίας. Θέτει και εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή των χρηματικών βοηθημάτων.