Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ

Υπάρχει ο Παράδεισος; ΝΑΙ! Δείτε τον:
Heaven on Earth truly exists, and it is inHellas, which is the correct name of Greece. All kind of nature, mountains, forests, rivers, islands, beaches, castles, lakes, seas, rocks, volcanoes, all different, all great !
Here are only a few of the thousands of photos (*from the Hellenic word "photografia") that we could show you if we had enough space! 
Hellas means the place of light! And that's why:

ΣΥΡΤΑΚΙ ΣΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΕΜΛΙΝΟΥ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ




Αυστρία: Ο νεότερος υπουργός Εξωτερικών της Ευρώπης

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς είναι μόλις 27 ετών και είναι ο νεότερος υπουργός Εξωτερικών της Ευρώπης. Ανέλαβε τα καθήκοντά του τη Δευτέρα, οπότε ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση στην Αυστρία.
Ο «μεγάλος συνασπισμός» του Σοσιαλδημοκρατικού και του Συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος συνεχίζει το έργο του για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Έως τις 15 Ιανουαρίου οι εκθέσεις αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων

Έως τις 15 Ιανουαρίου θα πρέπει οι υπηρεσίες του Δημοσίου να ετοιμάσουν τις εκθέσεις αξιολόγησης όλων των υπαλλήλων τους, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 17-12-2013


Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Ανατολική Ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη, λίγα χιόνια στα ορεινά και ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο, περιμένουμε την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013.

Σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, απάντησε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σχετικά με τα προβλήματα στη δανειοδότηση των ελληνικών επιχειρήσεων,


·        Νίκος Χουντής:
«Με τις πολιτικές της ΕΕ, έχουμε στην Ελλάδα πτώση-ρεκόρ 12% στις εξαγωγές».
«Οι επιχειρήσεις φεύγουν από την Ελλάδα αναζητώντας φθηνότερο δανεισμό»
«Η Γερμανία συγκεντρώνει όλα τα λεφτά και όλες τις επενδύσεις»
·        Μάριο Ντράγκι:
«Η ροή της δανειοδότησης, είναι ναι μεν υποτονική, αλλά δεν συνεχίζει να επιδεινώνεται…»

Σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, απάντησε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σχετικά με τα προβλήματα στη δανειοδότηση των ελληνικών επιχειρήσεων, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Συνέντευξη Ν. Γ. Μιχαλολιάκου στη “Φωνή της Ρωσίας”: Με φυλάκισαν οι ψευτοδημοκράτες υπηρέτες της Αμερικής λόγω της ανόδου της Χρυσής Αυγής!

Γραφείο τύπου
Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος έδωσε αποκλειστική συνέντευξη μέσα από τις φυλακές του Κορυδαλλού στον Ραδιοφωνικό Σταθμό "Η Φωνή της Ρωσίας", επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Ρωσίας για το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών.

40 χρόνια διαδρομής γεμάτης διακρίσεις για το τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ


Η 40ετής ιστορική διαδρομή του δεν είναι μεγάλη, αν αναλογιστεί κανείς ότι σε δύο χρόνια το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης συμπληρώνει 90 χρόνια ζωής.

Του Νίκου Ηλιάδη

Αντιδράσεις για το νέο χάρτη σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Σε πεδίο μάχης απειλείται να μετατραπεί η αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης την Πέμπτη, οπότε αναμένεται να κατατεθούν προς συζήτηση οι προτάσεις των διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων από το νέο διδακτικό έτος.
Της Βαρβάρας Ζούκα

Από το 2016 οι παράνομοι μετανάστες θα επιστρέφουν στην Τουρκία

Σε τρία χρόνια από σήμερα θα ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο επανεισδοχής που υπεγράφη σήμερα μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή την «μικρή» λεπτομέρεια που όμως είναι απολύτως ενδεικτική των συμφωνιών που επιτυγχάνει η τουρκική διπλωματία αλλά και της αντίληψης που έχουν οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών για τον επείγοντα χαρακτήρα αντιμετώπισης του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης αποκαλύπτει το www.protothema.gr.

Ζαλάδα! Εφάπαξ 1 εκατομμυρίου ευρώ από βουλευτή πρώην συνδικαλιστή!

Το όνομά του θα συζητηθεί περισσότερο από όλων. Και είναι φυσιολογικό. Όσο ειλικρινής και να είσαι στην δήλωση πόθεν έσχες σου, δεν "χωνεύεται" το εφάπαξ του ενός εκατομμυρίου ευρώ!
Ο λόγος για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, και πρώην Πρόεδρο της ΟΤΟΕ, Δημήτρη Τσουκαλά ο οποίος στο «πόθεν έσχες» του δηλώνει εισόδημα για το 2012 840.831 ευρώ, το 2011 529.538 ευρώ και το 2010 102.670 ευρώ.

Πόθεν έσχες πολιτικών - Και κινητά κι ακίνητα και βίλες κι αυτοκίνητα! - Ποιοί είναι οι πλούσιοι και ποιοί οι λιγότερο πλούσιοι!


- Πλουσιότεροι όλων οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος
- Μείον 1.000 ευρώ ο πρωθυπουργός - Μείον 8.500 ο Αλέξης Τσίπρας - Αγνοείται μια μηχανή 650 κυβικών
- Ποιός πολιτικός αρχηγός έχει μόλις 100 ευρω στο λογαριασμό του!
- Ομόλογα αγόρασε η σύζυγος Βενιζέλου! - Πλουσιότερος κατά 180.000 ευρώ ο Γιώργος Παπανδρέου
- Ποιά βουλευτής της ΝΔ δήλωσε 156 ακίνητα!
- Ποιός βουλευτής δήλωσε εφάπαξ ενός εκατομμυρίου ευρώ
- Ποιοί χρυσαυγίτες βουλευτές δήλωσαν μηδενικό εισόδημα στο πόθεν έσχες τους
- Ποιός είναι ο σκαφάτος χρυσαυγίτης βουλευτής

Γαλλία: Έρευνα για τη διακίνηση κρέατος αλόγων

Η γαλλική αστυνομία πραγματοποιεί από σήμερα ευρεία επιχείρηση στο πλαίσιο έρευνας, που αφορά κυρίως την Ισπανία, για παράνομη διακίνηση κρέατος αλόγων, ορισμένα από τα οποία είχαν περάσει από επιστημονικά εργαστήρια πριν καταλήξουν στο πιάτο του καταναλωτή.

Αθώοι οι κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο με τις «μετοχές-φούσκες»

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ 1999
Αθωωτική απόφαση για όλους τους κατηγορούμενους στην υπόθεση με τις «μετοχές-φούσκες στο Χρηματιστήριο» εξέδωσε, δεκατρία χρόνια μετά, η Δικαιοσύνη, αποφαινόμενη ότι δεν στοιχειοθετήθηκε το αδίκημα της απάτης.

Επίκαιρη ερώτηση της Ευαγγελίας Αμμανατίδου - Πασχαλίδου για τη χρηματοδότηση του Τμήματος Παθολογίας Υδρόβιων Οργανισμών

"Το Τμήμα Παθολογίας Υδρόβιων Οργανισμών αποτελεί Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς Ασθενειών Δίθυρων Μαλακίων και διενεργεί τους απαραίτητους από τη νομοθεσία εργαστηριακούς ελέγχους σε δείγματα οστρακοειδών από όλη την Ελλάδα. Λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη, καθώς το 95% της σχετικής παραγωγής προέρχεται από τη Βόρεια Ελλάδα. Για το ΤΠΥΟ έχει εγκριθεί πρόγραμμα χρηματοδότησης του Επιχειρησιακόυ Προγράμματος ΕΠ-ΑΛΙΕΙΑΣ (2007-2013), Μέτρο 3.1 (Συλλογικές Δράσεις), του ΥΠΑΑΤ για ανανέωση του εξοπλισμού, με σκοπό τη διαπίστευση και τη συνέχιση της λειτουργίας του. Το ποσό που έχει εγκριθεί γι’ αυτό το σκοπό είναι 550.000 € και αφορά στη συνολική χρηματοδότηση της δράσης, καθώς το ΥΠΑΑΤ έχει δηλώσει αδυναμία για την οικονομική κάλυψη των αναγκών του ΤΠΥΟ.

ΔΗΜΑΡ: Το χαρακτηριστικό παράδειγμα της προαιώνιας κατάρας του διχασμού


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Όλα όσα παρακολουθούμε αυτές τις μέρες σχετικά με την προσπάθεια δημιουργίας ενός «τρίτου πόλου» στον χώρο της Κεντροαριστεράς, οι διαφωνίες εντός και εκτός των σχετιζομένων με το εγχείρημα κομμάτων, οι μικροί εσωτερικοί εμφύλιοι που διαπερνούν τον χώρο, αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα του ελληνικού παζλ της ασυνεννοησίας.

“Προκάτ” δηλώσεις στην εφορία! Το υπουργείο θα συμπληρώνει τη φορολογική δήλωση μισθωτών και συνταξιούχων

- Το Taxisnet θα υπολογίζει έσοδα και κρατήσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους
- Έλεγχος σε μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και σε όσους πληρώνονται με μπλοκάκια
- Στο στόχαστρο όσοι έχουν δεύτερη δουλειά
- 400.000 “ύποπτοι” εντοπίστηκαν από την εφορία.

Στο στόχαστρο «κρυφοί» μισθοί και συντάξεις

Αποφασισμένη να περιορίσει δραστικά τη φοροδιαφυγή μέσω της απόκρυψης μισθών και συντάξεων είναι η κυβέρνηση. Θέτει σε εφαρμογή το σύστημα των προσυμπληρωμένων φορολογικών δηλώσεων με βάση τα στοιχεία από ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις.