Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Επίθεση με μολότωφ στο Α.Τ. Εξαρχείων

Στο Αστυνομικό Τμήμα των Εξαρχείων, στην οδό Καλλιδρομίου, επιτέθηκαν λίγα λεπτά πριν από τις οκτώ το βράδυ σήμερα, Παρασκευή, άγνωστοι. Οι δράστες, περίπου 20 άτομα, εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ, οι οποίες ανεφλέγησαν και προκάλεσαν μικρές ζημίες σε ένα όχημα.

Συνελήφθη ο πρώην γραμματέας εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας

ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΜΠΩΚΟΥ
Συνελήφθη έπειτα από ένταλμα του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, ο πρώην γραμματέας Εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας, ο οποίος ήταν διάδοχος του Γιάννη Σμπώκου.

Κατηγορείται για δωροδοκία πολλών εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια των ηλεκτρονικών συστημάτων των υποβρυχίων (εταιρεία ATLAS), αλλά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Διόδια ανά 30 χιλιόμετρα

Σε κλοιό διοδίων θα βρίσκονται οι οδηγοί που θα διανύουν την Εγνατία οδό και τους κάθετους άξονες, καθώς σχεδιάζεται η δημιουργία διοδίων κάθε περίπου 30 χιλιόμετρα.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Συνεχίζεται κανονικά η απεργία

Την απόφαση για συνέχιση της απεργίας μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου, επικύρωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ στη συνεδρίασή της το μεσημέρι της Παρασκευής, όπως άλλωστε είχαν ήδη αποφασίσει οι Σύλλογοι Γιατρών ΕΟΠΥΥ της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Πώς πήραν το όνομά τους 27 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες;

Μια διαφορετική ανασκόπηση στην ιστορία της Ευρώπης

Όνομα βαρύ σαν ιστορία... Γιατί κάθε όνομα κρύβει και μια ιστορία: άλλοτε σπουδαία, άλλοτε πιπεράτη, άλλοτε γεμάτη αίμα. Τι κρύβεται λοιπόν πίσω από το όνομα κάθε μιας από τις 27 πρωτεύουσες ευρωπαϊκών χωρών και τι έχει να μας αποκαλύψει αυτό το όνομα για την ιστορία της πόλης, της χώρας, των κατοίκων της...

Η πρώτη πλωτή πόλη στον κόσμο με μόνιμες κατοικίες, σχολεία και καταστήματα

Την πρώτη πλωτή πόλη στον κόσμο θα κατασκευάσει η εταιρεία Freedom Ship International.

Η πόλη, που θα ονομαστεί Freedom Ship (Το πλοίο της ελευθερίας) θα ξεπερνά σε μήκος το 1,5 χιλιόμετρο και θα έχει 25 ορόφους με καταλύματα ικανά να στεγάσουν ως και 40.000 ανθρώπους.

Τα παράξενα μεταφορικά μέσα ηγετών του πλανήτη

ΑΠΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΡΙΚΥΚΛΑ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποιεί ενίοτε ένα υποβρύχιο για τις θαλάσσιες μετακινήσεις του, την ώρα που ο πρόεδρος της Ουρουγουάης, προτιμά ένα παλιό Volkswagen Beetle ενώ ο Ιταλός Πρόεδρος, Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο διαθέτει ένα τρίκυκλο.

Ελισάβετ: Μακριά από τους ξηρούς καρπούς τα βρωμοδάχτυλά σας

Την οργή της βασίλισσας Ελισάβετ προκάλεσε η διαπίστωση ότι οι αστυνομικοί που είχαν υπηρεσία στα ανάκτορα του Μπάκινγχαμ «έβαζαν χέρι» σε ξηρούς καρπούς και κεράσματα-μπουκίτσες, που ήταν τοποθετημένα σε μπολ για τους καλεσμένους, σύμφωνα με μέιλ που δόθηκε στην δημοσιότητα, στα πλαίσια δίκης για τηλεφωνικές υποκλοπές στις οποίες προέβαιναν δημοσιογράφοι του ομίλου Μέρντοχ.

Γαμήλια τελετή κατέληξε σε τραγωδία στην Υεμένη


Δεκαπέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν δέχτηκαν βομβαρδισμό από αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροπλάνο και ενώ συμμετείχαν σε γαμήλια τελετή στην Υεμένη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι καλεσμένοι πραγματοποιούσαν παρέλαση στην πόλη Ράντα και έδιναν την εντύπωση πως αποτελούσαν πομπή μελών της Αλ Κάιντα.

Ο δήμαρχος μπήκε με βόμβα στο πρωθυπουργικό μέγαρο!

Εκρηκτικά στο αυτοκίνητο του νομάρχη Αυλώνας εντόπισαν οιαλβανικές αστυνομικές αρχές ύστερα από έλεγχο στο Ι.Χ. κατά την είσοδό του στον προαύλιο χώρο, όπου βρίσκεται το κτίριο της κυβέρνησης, στα Τίρανα.

"Στο όχημα εντοπίστηκε ποσότητα εκρηκτικής ουσίας, που συνδεόταν με δύο πυροκροτητές κι ένα κινητό" αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας.

Απάντηση Νίκου Χουντή στις «διαψεύσεις» περί κουρέματος των καταθέσεων

Την Τρίτη δώσαμε στη δημοσιότητα απάντηση του ευρωπαίου Επιτρόπου, Χοακίν Αλμούνια, από την οποία εκτιμούσαμε, ότι «δεν υπάρχει απόλυτη εγγύηση καταθέσεων ακόμα και για τα ποσά κάτω των 100.000 ευρώ, σε τράπεζες της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Την Πέμπτη το πρωί δημοσιεύτηκε διάψευση του εκπρόσωπου τύπου του Επιτρόπου Αλμούνια, ο οποίος αρνείται την ακρίβεια των ισχυρισμών μας.

Επί της διάψευσης, οφείλουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Χρυσή Αυγή: "Το μνημονιακό χαράτσι Βενιζέλου βαφτίστηκε φόρος ακινήτων"

Γραφείο Τύπου
Η χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά εμπαίζει τον ελληνικό λαό και νομιμοποιεί το δυσβάσταχτο "χαράτσι" με την μορφή του φόρου ακινήτων.

Αυτόνομα σπίτια εκτός δικτύου ενέργειας και ύδρευσης


Αρχιτέκτονες και οικολόγοι συμφωνούν ότι ο αστικός σχεδιασμός με τον τρόπο που διενεργείται αντιβαίνει στις προσπάθειες προστασίας του περιβάλλοντος και διατήρησης των φυσικών πόρων.

Παράγοντες της αγοράς και ειδικοί στην εξοικονόμηση ενέργειας επισημαίνουν ότι το κτηριακό απόθεμα στην ΕΕ αντιστοιχεί στο 40% της πρωταρχικής κατανάλωσης ενέργειας.

Άνοιξε και στην Ιταλία η πόρτα του φρενοκομείου, αλλά βγήκε μόνο ένας…


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ως γνωστόν, τη Δευτέρα το Δημοκρατικό Κόμμα της Ιταλίας (που προέκυψε μετά τον σύντομο και άχρηστο βίο της «Ελιάς») απέκτησε με εκλογή από τη βάση νέο αρχηγό, τον 38χρονο Ματτέο Ρέντσι.

Την Τετάρτη, η κυβέρνηση συνεργασίας Κεντροαριστεράς και Κεντροδεξιάς υπό τον κεντροαριστερό πρωθυπουργό Ενρίκο Λέττα, έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από την ιταλική Βουλή, με 379 ψήφους υπέρ, 212 κατά και 2 αποχές.

Ημερίδα «Εθελοντισμός: Από την Αλληλεγγύη στην Ανάπτυξη»

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κ. Βάσω Κόλλια σας προσκαλεί στην ημερίδα με θέμα: «Εθελοντισμός: από την Αλληλεγγύη στην Ανάπτυξη», τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013, από 13.00 έως 16.00. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδρίων/Κέντρο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας-Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης (Φραγκούδη 11 & Πάντου Αλεξάνδρου, Καλλιθέα, 17671, όπισθεν Παντείου Πανεπιστημίου), στις 13.00.

Χρυσή Αυγή: "Τιμή στους ηρωικούς Έλληνες των Καλαβρύτων - Καταδίκη των γερμανών εγκληματιών πολέμου και των “νεοδοσίλογων”.

Γραφείο Τύπου
Η Χρυσή Αυγή τιμά τους ηρωικούς Έλληνες των Καλαβρύτων και την θυσία τους στον βωμό της ελευθερίας. Η σφαγή του 1943 αποτελεί ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα πολέμου του 20ου αιώνα και η διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων συνιστά άμεση εθνική ανάγκη.

Οι 10 "πολεμικές" φωτογραφίες που κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει


Δείτε 10 φωτογραφικά καρέ που απεικονίζουν την φρίκη του πολέμου αλλά και μια ιστορική ποδοσφαιρική εκεχειρία (Pics)

Μία από τις πρώτες φωτογραφίες πολέμου, τραβήχτηκε από τον Mathew Brady, που θεωρείται από πολλούς ως ο πρώτος "πολεμικός" φωτογράφος. Ένας από τους πολλούς "τρελούς" που παράτησαν τη δουλειά και το σπίτι τους, ρισκάροντας τη ζωή τους για να ακολουθήσουν τα στρατεύματα.

Ελληνας επιστήμονας ανακάλυψε δεύτερο κώδικα «κρυμμένο» στο DNA

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ

Επιστήμονες στις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Γιάννη Σταματογιαννόπουλο, καθηγητή γενετικής της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ουάσιγκτον του Σιάτλ, βρήκαν έναν δεύτερο γενετικό κώδικα μέσα στο DNA.

Ολοκληρώθηκε το έργο της αποτίμησης επιπτώσεων 100 Νομοθετικών και Κανονιστικών Ρυθμίσεων στην Πολιτική Ισότητας των Φύλων


Ένα έργο σημαντικό για την εγκαθίδρυση ενός πλαισίου καλής νομοθέτησης στη χώρα μας, με έμφαση στο πεδίο της ισότητας των φύλων, παρουσιάστηκε εχθές, σε ημερίδα που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών, με θέμα «Νομοθεσία και Φύλο: Προβλήματα, Προκλήσεις, Προοπτικές», στην Αίθουσα Συνεδρίων / Κέντρο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης – Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Διάταξη ΣΟΚ: Το ΣΔΟΕ θα εισβάλει ακόμα και στα σπίτια για έλεγχο

Μια διάταξη που θα συζητηθεί περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, που κατατέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Βουλή.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα εφημερίδας, η διάταξη παρέχει ουσιαστικά στους ελεγκτές της εφορίας, τη δυνατότητα για έλεγχο ακόμα και στην κατοικία του φορολογούμενου, εφόσον δηλώνεται ως έδρα της επαγγελματικής του δραστηριότητας και μάλιστα χωρίς άδεια από εισαγγελέα!

Εμπρησμός στο εξοχικό του Σημίτη στους Αγίους Θεoδώρους

Σε εμπρηστική ενέργεια με αυτοσχέδιο μηχανισμό αποδίδεται η φωτιά που ξέσπασε στις 02:30 τα ξημερώματα στο εξοχικό του Κώστα Σημίτη, στους Αγίους Θεοδώρους.

Συγκεκριμένα, στη βεράντα του σπιτιού του πρώην πρωθυπουργού βρέθηκαν υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού (μπαταρία, υγρό και χρονοδιακόπτης).

Εκτελέστηκε ο θείος του Κιμ Γιονγκ Ουν

«Παγωμάρα» σε όλο τον κόσμο για το τι είναι ικανός να κάνει ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ούν προκαλεί η είδηση της εκτέλεσης του θείου και μέντορά του, Γιανγκ Σονγκ-Τάεκ.

Λίγες μέρες αφού τον πήραν... σηκωτό από αίθουσα συνεδρίασης, ο θείος του ηγέτη της Βόρειας Κορέας καταδικάστηκε σε θάνατο από έκτακτο στρατοδικείο και με συνοπτικές διαδικασίες εκτελέστηκε ως προδότης.

Δεν αλλάζει ο τρόπος προκαταβολής του φόρου εισοδήματος

Δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα αύξησης του ποσοστού προκαταβολής φόρου εισοδήματος, το οποίο παραμένει στο 55% για τις προσωπικές εταιρείες και για την επιχειρηματική δραστηριότητα των φυσικών προσώπων, τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών παρέχοντας διευκρινίσεις για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Πήλιο: Άγνωστος απείλησε με όπλο χειριστές εκχιονιστικού

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό του.

Με την απειλή του όπλου ενός άγνωστου μέχρι στιγμής άντρα βρέθηκαν στις 9.00 περίπου το βράδυ της Πέμπτης οι χειριστές εκχιονιστικού μηχανήματος στο Πήλιο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Καράβωμα.

Νέο βίντεο-σοκ από την αεροπορική τραγωδία στο Σαν Φρανσίσκο

Λίγους μήνες μετά το αεροπορικό δυστύχημα στο Σαν Φρανσίσκο που στοίχισε τη ζωή σε 3 ανθρώπους, έρχεται στο φως της δημοσιότητας ένα νέο βίντεο από κάμερα ασφαλείας.


Ήταν 6 Ιουλίου, όταν το Boeing 777 της Asiana Airlines συνετρίβη κατά την διάρκεια της διαδικασίας προσγείωσης στο σαν Φρανσίσκο. Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα, ενώ συνεχίζονται οι ακροάσεις μαρτύρων και οι έρευνες των αρμόδιων αρχών για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Θεσσαλονίκη: Κίνδυνος να πλημμυρίσουν οι περιοχές κατά μήκος της τάφρου 66

Τον κίνδυνο πλημμύρας των περιοχών κατά μήκος της τάφρου 66, επισήμαναν κατά τη διάρκεια πρόσφατων ελέγχων κλιμάκια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς, διαπιστώθηκε ότι έχουν συσσωρευτεί φερτά υλικά στο εσωτερικό της τάφρου και ιδιαίτερα σε σημεία όπως οι παλιές γέφυρες.

Η Άλκμααρ πήρε το 2-2 και την πρωτιά από τον ΠΑΟΚ

Η Άλκμααρ πήρε το 2-2 και την πρωτιά από τον ΠΑΟΚ

Τη δεύτερη θέση στο 12ο όμιλο του Europa League κατάκτησε ο ΠΑΟΚ, που αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 στην Τούμπα με την ολλανδική Άλκμααρ (πρώτη στο γκρουπ).