Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Οι 10 πιο μεγάλες κατασκευές του 2013!

Οι αρχιτέκτονες και οι μηχανικοί το 2013… σήκωσαν τα μανίκια ψηλά και έφεραν εις πέρας δύσκολα και πολύπλοκα projects που εκπλήσσουν. Είτε λόγω μεγέθους, είτε λόγω design, είτε λόγω ύψους, οι κατασκευές που θα δείτε στη συνέχεια είναι μοναδικές στο είδος τους...

Θα επιστρέφουν χρήματα όσοι δεν εφάρμοσαν το ενιαίο μισθολόγιο

Το ενδεχόμενο να επιβληθούν κυρώσεις σε υπουργεία ή σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου που εφάρμοσαν επιλεκτικά το νόμο για το ενιαίο μισθολόγιο, άφησε ανοιχτό ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στη Βουλή. Τόνισε μάλιστα ότι «όποιοι ελάχιστοι παρεκκλίνουν, θα υποχρεωθούν να εναρμονιστούν με το καθεστώς και να επιστρέψουν τους πόρους».

Ποιός θα πληρώσει τελικά το κόστος για το ρεύμα των άπορων οικογενειών


Γρίφο αποτελεί πια το ποιός θα πληρώσει το ρεύμα για τις άπορες οικογένειες και το υπουργείο Περιβάλλοντος φαίνεται πως δεν βοηθά με τη στάση του, καθώς αλλάζει άποψε από δελτίο ειδήσεων σε δελτίο ειδήσεων. Μιλώντας ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Μανιάτης στον ΣΚΑΙ δήλωσε πως το κόστος από τη διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου δεν θα μετακυλιστεί σε κανέναν. 

Βρέθηκε άφθαρτο το λείψανο του ομολογητού π.Γεωργίου Κάλτσιου Ντουμιτρεάσα!


Στην Μονή Πέτρου Βόντα της Ρουμανίας,κατά το ειδικό τυπικό που τηρεί η Εκκλησία μας έγινε η ακολουθία για την εκταφή του π.Γεωργίου Κάλτσιου Ντουμιτρεάσα,με την συμπλήρωση επτά ετών από την κοίμησή του(+21 Νοεμβρίου 2006).Το λείψανό του βρέθηκε άφθαρτο επιβεβαιώνοντας έτσι την αγιότητα του βίου του.

6 από τις σημαντικότερες τροφές σύμφωνα με τους διατροφολόγους


Το να προσλαμβάνουμε διάφορα είδη θρεπτικών ουσιών κάθε μέρα, από διαφορετικές τροφές, βοηθά στην βελτιστοποίηση της ευεξίας και μας προσφέρει μεγαλύτερη προστασία κατά της γήρανσης και των ασθενειών.

Ευρώπη SOS: Ετοιμαστείτε για τυφώνες, καύσωνες και φονικά φαινόμενα!

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις των ειδικών για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην ζωή των Ευρωπαίων πολιτών καθώς για τα επόμενα 30 χρόνια, φονικά ακραία καιρικά φαινόμενα θα πλήττουν την Γηραιά Ηπειρο.

ΔΕΔΔΗΕ: Χωρίς επιβάρυνση η επανασύνδεση του ρεύματος

Τη διευκρίνιση ότι οι καταναλωτές στους οποίους θα γίνει επαναφορά της ηλεκτροδότησης δεν θα επιβαρυνθούν με τέλος επανασύνδεσης παρείχε το απόγευμα της Τρίτης ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ A.E).

Μια ιστορία αγάπης σε τοιχογραφία 4.000 ετών!

Μια αιώνια ιστορία αγάπης ανακαλύφθηκε στον τάφο ενός τραγουδιστή με το όνομα Kahai που εργαζόταν για τον Φαραώ και της γυναίκας του Meretites.
Στην τοιχογραφία εμφανίζεται ο άνδρας και η γυναίκα που κοιτάζονται στα μάτια, ενώ η σύζυγος ακουμπάει το χέρι της στους....ώμους του σύντροφού της.

Γενική πρόγνωση καιρού για Τετάρτη 11-12-2013

Τοπικές βροχές στις Κυκλάδες και στην Κρήτη όπου θα χιονίσει στα ορεινά και λίγες χιονοπτώσεις ή χιονόνερο σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας κυρίως μέχρι το μεσημέρι, καθώς και πολύ θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο και στα ανατολικά, περιμένουμε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013. Τα φαινόμενα στην Κρήτη θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση, ενώ χιονοπτώσεις είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σε ημιορεινά τμήματα.

Οι φωτογραφίες της ημέρας


REUTERS / KAI PFAFFENBACH

Κόσμος χορεύει και τραγουδά κατά την άφιξή του στο στάδιο Σόκερ Σίτι στο Γιοχάνεσμπουργκ, για την ιστορική τελετή αποχαιρετισμού του Νέλσον Μαντέλα. Το πλήθος είχε αρχίσει να γεμίζει από νωρίς το στάδιο, ώρες πριν από την τελετή, η οποία μεταδόθηκε απευθείας σε ολόκληρο τον κόσμο. Περίπου 100 ηγέτες, προσωπικότητες του πνεύματος και των τεχνών και φυσικά πλήθος κόσμου ενώθηκαν για να τιμήσουν τον πατέρα της χώρας του Ουράνιου Τόξου.

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ Βουλιάζουν από ασθενείς “Παπαγεωργίου” και “Ιπποκράτειο”

Βουλιάζουν από ασθενείς το “Παπαγεωργίου” και το “Ιπποκράτειο” στις ημέρες γενικής εφημερίας.

Της Νικολέττας Μπούκα

Στις μισές από αυτές τα δύο μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης καλούνται να αντεπεξέλθουν μόνα τους, χωρίς στήριξη από κάποιο μικρότερο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα γιατροί και εργαζόμενοι να τρέχουν και να μη φτάνουν, ενώ οι ασθενείς είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν έως και οκτώ ώρες, για να εξεταστούν.

Εφετείο Θεσσαλονίκης: Καταδίκη δύο γιατρών για το θάνατο βρέφους

Δύο γιατροί καταδικάστηκαν από το Δευτεροβάθμιο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για το θάνατο ενός βρέφους, ηλικίας 6 μηνών, πριν από οκτώ χρόνια.

Θεσσαλονίκη: Πέθανε ένας από τους τελευταίους Εβραίους που επέζησαν από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Ο ένας μετά τον άλλον φεύγουν από τη ζωή και οι τελευταίοι εναπομείναντες Έλληνες Εβραίοι που επέζησαν των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης. Σε ηλικία 86 ετών, ο Βενιαμίν Καπόν άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή στη Θεσσαλονίκη.

Ιός προσβάλλει λογαριασμούς στο Facebook

Ιός προσβάλλει λογαριασμούς στο Facebook
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ «ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ» ΜΗΝΥΜΑ
Ένας επικίνδυνος ιός εκθέτει σε κίνδυνο όλο και περισσότερους χρήστες του Facebook στην Ελλάδα και τον κόσμο, καθώς μεταδίδεται με ραγδαίους ρυθμούς τις τελευταίες ημέρες και απειλεί με μόλυνση τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αν δεν δοθεί η κατάλληλη προσοχή.

Ανταρκτική: Ρεκόρ χαμηλότερης θερμοκρασίας στους... μείον 94,7 βαθμούς Κελσίου

Η θερμοκρασία κατεγράφη στις 10 Αυγούστου του 2010, σε θύλακες αέρα εγκλωβισμένου σε κορυφογραμμή της Ανατολικής Ανταρκτικής.

Με τη βοήθεια νέων δορυφορικών δεδομένων, αμερικανοί ερευνητές αναζήτησαν το ψυχρότερο σημείο της Γης και το εντόπισαν στην Ανταρκτική, καταγράφοντας το ασύλληπτο ρεκόρ χαμηλότερης θερμοκρασίας: μείον 94,7 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Εξαπάτηση ηλικιωμένων με... χυμούς φρούτων

Μια περίεργη υπόθεση διερευνούν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης μετά από καταγγελία 66χρονης για εξαπάτηση της ιδίας και του συζύγου της από άγνωστη γυναίκα που χτύπησε την πόρτα του σπιτιού τους και τους πρόσφερε χυμό φρούτων, αναφέροντας ότι εργάζεται σε σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας προωθώντας χυμούς.

Αμαλιάδα: Νταλίκα καρφώθηκε σε... σπίτι

Το «Χάρο» με τα μάτια τους είδαν οι επιβάτες ενός οχήματος αλλά και οι ιδιοκτήτες κατοικίας στην Αμαλιάδα, οι οποίοι βρέθηκαν στο επίκεντρο τροχαίου με «πρωταγωνιστή» ένα φορτηγό, στη συμβολή των οδών Αγίου Τρύφωνος και Ναυαρίνου, της πολύπαθης αυτής διασταύρωσης που παρά τις εκκλήσεις και την σωρεία τροχαίων που την «βαρύνουν», δεν έχει καταφέρει ακόμη να αποκτήσει φωτεινούς σηματοδότες.

Νίκος Χουντής: Τι ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση κουρέματος καταθέσεων;

·  «Έχει τη δυνατότητα ένα κράτος μέλος να προβεί σε πρόσθετα μέτρα, όπως η καταβολή εισφοράς από κατόχους ασφαλισμένων καταθέσεων, προς όφελος της κεφαλαιακής ενίσχυσης μιας τράπεζας;».
·        Χοακίν Αλμούνια: «Κάθε κράτος μέλος έχει την εξουσία να αποφασίσει εάν θα εφαρμόσει πρόσθετα μέτρα καταμερισμού των επιβαρύνσεων».

Τα «καθαρά χέρια» των χουντικών: Το μεγάλο ψέμα στην υπηρεσία της Χ.Α.


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Στην έρευνα της Pulse για το bankingnews.gr – αυτή που, όπως σε προηγούμενο άρθρο αναφέραμε ανακοινώνει το υπό κατασκευή νέο κυβερνητικό σχήμα - η Χρυσή Αυγή εμφανίζει ένα (θηριώδες για τις αποκαλύψεις που προκύπτουν από την έρευνα η οποία διεξάγεται μετά τη δολοφονία Φύσσα) ποσοστό της τάξης του 13,5%.

Αντίδραση στην φτωχοποίηση και στα μνημόνια επιμένουν κάποιοι, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλοϊκά.

Φιλοξενία αστέγων στη Βόρεια Ελλάδα

Τρεις χώρους για την προστασία των αστέγων από το κρύο όρισε ο δήμος Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για τα ΚΑΠΗ Νέων Επιβατών (Λογοθέτου 1), Νέας Μηχανιώνας (Κ.Βάρναλη 1) και Επανομής (κεντρική πλατεία). Υπεύθυνος συντονιστής της δράσης είναι ο Απόστολος Παναγιωτίδης με αναπληρώτρια την Τερέζα Γκάουσι (τηλ.επικοινωνίας 6908398479, 2392330321, 2392075910 και 6945682974).

«Καταδίωξη» του παρεμπορίου στη Θεσσαλονίκη

Σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου θα προχωρά το ΕΕΘ
Στην κατάθεση μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου για το παραεμπόριο, θα προχωρά -σε εβδομαδιαία βάση- από την Τετάρτη και μέχρι το τέλος των εορτών, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), όπως γνωστοποίησε σήμερα ο πρόεδρός του, Μιχάλης Ζορπίδης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ: Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη στις 9πμ στη ΔΕΗ στην Αισώπου 20

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη στις 9πμ στη ΔΕΗ στην Αισώπου 20
-Απαιτούμαι άμεση επανασύνδεση των κομμένων ρευμάτων
Ένα ακόμη αθώο θύμα στο βωμό της κρίσης και των μνημονίων. Η Σάρα, 13χρονη μαθήτρια από την Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης άφησε την τελευταία της πνοή.

Ξεκινούν την Πέμπτη οι αυτόματες κατασχέσεις από την Εφορία

Την ερχόμενη Πέμπτη τίθεται σε εφαρμογή το Σύστημα Μητρώου Τήρησης Τραπεζικών Λογαριασμών και Τραπεζικών Πληρωμών με το οποίο ο φοροελεγκτικός μηχανισμός θα μπορεί να έχει άμεση εικόνα με τους λογαριασμούς των ελεγχόμενων στις τράπεζες.

Ανιχνεύτηκε νέα «μορφή» εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου

Μια νέα «μορφή» εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου ιδιαίτερα ανθεκτική ανιχνεύθηκε στην ατμόσφαιρα από ερευνητές του πανεπιστημίου του Τορόντο, ανακοινώθηκε τη Δευτέρα. Η υπερφθοροτριβουτιλαμίνη (επιστημονικά αναγράφεται ως PFTBA) είναι ένα τεχνητό αέριο, που χρησιμοποιείται κυρίως για την κατασκευή ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Τυλίχθηκε στις φλόγες λεωφορείο στην Κηφισού

Φωτιά σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ. Το λεωφορείο, στο οποίο δεν βρίσκονταν εκείνη την ώρα επιβάτες, κινούνταν στη στη Λ. Κηφισού 70-74. Άγνωστα παραμένουν τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά.

4.000 νέες θέσεις απασχόλησης για ανέργους έως 29 ετών

Την επέκταση του προγράμματος επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους, ηλικίας έως 29 ετών και του αντίστοιχου προγράμματος για τον τουριστικό κλάδο, προβλέπει απόφαση που υπεγράφη από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση.